Citaten met beschikking

 • Leef niet alsof je nog duizenden jaren voor je hebt. Het noodlot zit je op de hielen. Neem het er goed van zolang leven en kracht tot je beschikking staan.
 • Het beste middel om aan de lelijkheid en de domheid van onze tijd te ontkomen is onder te duiken in onsterfelijke muziek van Vivaldi, Bach, Händel, Mozart, Beethoven en Brahms. Wat een heerlijke wereld van schoonheid ter beschikking.
 • Geweldloosheid is de grootste kracht ter beschikking van de mensheid. Het is machtiger dan het machtigste wapen van vernietiging door de vindingrijkheid van de mens bedacht.
 • De meeste mensen zijn gemiddeld, sommige zelfs ronduit minderwaardig: maar ze zijn allemaal heel gevoelig voor de hogere concentratie energie of talent in de bovengemiddelde mens. Hebben zij geen beschikking over datgene wat licht geeft in jou, dan jij ook niet. Ze hebben geen talent voor bewonderin
 • Wanneer eens geen vreemde woorden tot hun beschikking staan, dan weten zij uit stoffige folianten altijd nog wel een paar verouderde termen op te diepen, waarmee zij hun hoorders kunnen imponeren.
 • Bidden is niet: vragen. Bidden is jezelf in de handen van God leggen, tot zijn beschikking, en naar zijn stem luisteren in de diepte van je hart.
 • De enige rechtvaardiging voor het verwerven van eigendom is dat iemand daardoor de middelen ter beschikking heeft om hen te helpen die in nood zijn.
+4

Citaten 1 t/m 10 van 12.

 • Marcus Aurelius Leef niet alsof je nog duizenden jaren voor je hebt. Het noodlot zit je op de hielen. Neem het er goed van zolang leven en kracht tot je beschikking staan.
  Marcus Aurelius
  Romeins keizer 121-180
  - +
  +139
 • Max Wildiers Het beste middel om aan de lelijkheid en de domheid van onze tijd te ontkomen is onder te duiken in onsterfelijke muziek van Vivaldi, Bach, Händel, Mozart, Beethoven en Brahms. Wat een heerlijke wereld van schoonheid ter beschikking.
  Max Wildiers
  Vlaams kapucijn, filosoof en theoloog 1904-1996
  - +
  +22
 • Moeder Teresa Bidden is niet: vragen. Bidden is jezelf in de handen van God leggen, tot zijn beschikking, en naar zijn stem luisteren in de diepte van je hart.
  Moeder Teresa
  Katholieke zuster (geboren als Agnes Gonxha Bojaxhiu) 1910-1997
  - +
  +10
 • Mahatma Gandhi Geweldloosheid is de grootste kracht ter beschikking van de mensheid. Het is machtiger dan het machtigste wapen van vernietiging door de vindingrijkheid van de mens bedacht.
  Origineel: Non-violence is the greatest force at the disposal of mankind. It is mightier than the mightiest weapon of destruction devised by the ingenuity of man.
  Mahatma Gandhi
  Indiaas politicus 1869-1948
  - +
  +10
 • Tommy Wieringa De meeste mensen zijn gemiddeld, sommige zelfs ronduit minderwaardig: maar ze zijn allemaal heel gevoelig voor de hogere concentratie energie of talent in de bovengemiddelde mens. Hebben zij geen beschikking over datgene wat licht geeft in jou, dan jij ook niet. Ze hebben geen talent voor bewondering, alleen voor slavernij en afgunst. Ze stelen het licht.
  Bron: Joe Speedboot
  Tommy Wieringa
  Nederlands schrijver en columnist 1967-
  - +
  +5
 • Winston Churchill Schooldirecteuren hebben bevoegdheden die premiers nog nooit tot hun beschikking hebben gekregen.
  Origineel: Headmasters have powers at their disposal with which Prime Ministers have never yet been invested.
  Bron: My early life (1930) ch.2
  Winston Churchill
  Engels staatsman en Nobelprijswinnaar literatuur (1953) 1874-1965
  - +
  +4
 • Gerrit Komrij Als dichter wil je zo’n groot mogelijk reservoir aan woorden tot je beschikking hebben.
  Bron: Eendagsvliegen (2005)
  Gerrit Komrij
  Nederlands schrijver 1944-2012
  - +
  +3
 • Erasmus Wanneer eens geen vreemde woorden tot hun beschikking staan, dan weten zij uit stoffige folianten altijd nog wel een paar verouderde termen op te diepen, waarmee zij hun hoorders kunnen imponeren.
  Bron: Lof der Zotheid (1511)
  Erasmus
  Nederlands humanist en filosoof 1469-1536
  - +
  +3
 • George Santayana Door de genadige beschikking der natuur komen de meeste vragen waarvan de beantwoording boven het vermogen van de mens ligt, niet eens bij hem op.
  Origineel: By nature's kindly disposition most questions which it is beyond a man's power to answer do not occur to him at all.
  Bron: The Life of Reason
  George Santayana
  Spaans - Amerikaans filosoof 1863 - 1952
  - +
  +2
 • Thiruvalluvar De enige rechtvaardiging voor het verwerven van eigendom is dat iemand daardoor de middelen ter beschikking heeft om hen te helpen die in nood zijn.
  Thiruvalluvar
  Hindu dichter en filosoof +/- 2e v. Chr.
  - +
   0
De beste beschikking citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: