Citaten met beschouw

Citaten 1 t/m 10 van 32.

 • Nelson Mandela Ik verafschuw racisme, want ik beschouw het als een barbaars iets, ongeacht het komt van een zwart of een blank mens.
  Bron: Pretoria proces, 15-10-1962
  Nelson Mandela
  Zuid-Afrikaans advocaat, politicus en anti-apartheidsstrijder (1918 - 2013)
  - +
  +29
 • Spinoza De opvatting die ik heb over God en de natuur wijkt sterk af van die van de late christenen. Ik beschouw God namelijk als de in de dingen wonende oorzaak van alles , niet als een oorzaak buiten de dingen. Alles is volgens mij in God en beweegt zich in God.
  Spinoza
  Nederlands filosoof (1632 - 1677)
  - +
  +13
 • Shitou Xiqian Midden in de duisternis is er licht. Beschouw het niet louter als licht. Licht en duisternis gaan vooraf aan elkaar, zoals de ene voet volgt na de andere.
  Shitou Xiqian
  Chinees boeddhistisch leraar (700 - 790)
  - +
  +10
 • Barack Obama Ik beschouw het als een deel van mijn verantwoordelijkheid als president van de Verenigde Staten om te vechten tegen negatieve stereotypen van de islam waar zij zich voordoen.
  Origineel: I consider it part of my responsibility as President of the United States to fight against negative stereotypes of Islam wherever they appear.
  Bron: Cairo University, 04-06-2009. Voor de volledige tekst zie content.time.com
  Barack Obama
  Amerikaans president (44e) (1961 - )
  - +
  +8
 • Seneca Wie een zieke bezoekt, in de hoop dat deze hem iets nalaten zal, hij moge in alle andere opzichten nog zo beminnelijk zijn, ik beschouw hem als een raaf, die een ziek schaap gadeslaat, enkel om het de ogen uit te pikken.
  Seneca
  Romeins filosoof, staatsman en toneelschrijver (5 v. Chr. - 65)
  - +
  +8
 • Michail Bakoenin Door hartstochtelijke liefde voor de menselijke vrijheid bezield, die ik als de volstrekte voorwaarde beschouw van al wat wij in het menselijke bewonderen en hoogachten, keer ik het gezegde van Voltaire om en zeg ik: als God bestond, moest men hem afschaffen.
  Bron: God en de Staat
  Michail Bakoenin
  Russisch schrijver en grondlegger van het anarchisme (1814 - 1876)
  - +
  +7
 • Piet Sterckx Geen kans krijgen om alles te missen beschouw je ook als een verlies.
  Piet Sterckx
  Vlaams journalist en toneelschrijver (1925 - 1987)
  - +
  +7
 • Horatius Beschouw elke dag, die voor u aanbreekt, als de laatste; het uur, waarop gij niet gehoopt hebt, zal u dan een welkome verrassing zijn.
  Horatius
  Romeins dichter (65 v. Chr. - 8 v. Chr.)
  - +
  +6
 • Bob Dylan Ik beschouw mezelf allereerst als dichter en ten tweede als musicus. Ik leef als een dichter en ik zal als een dichter sterven.
  Bob Dylan
  Amerikaans musicus (1941 - )
  - +
  +6
 • Charles Caleb Colton Om een mens te beoordelen, beschouw zijn gedrag bij succes liever dan bij tegenspoed. Want als wij falen ondersteunt onze trots ons; wanneer wij slagen verraadt hij ons.
  Origineel: To know a man, observe how he wins his object, rather than how he loses it; for when we fail, our pride supports; when we succeed, it betrays us.
  Bron: Lacon, Or, Many Things in Few Words (1820) CCLXV
  Charles Caleb Colton
  Engels schrijver (1777 - 1832)
  - +
  +6
De beste beschouw citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.