Citaten met beschouwen

 • Toen hij iemand door de gangdeur hoorde binnenkomen, herkende hij, na even luisteren, zijn vader aan de voetstappen en de ademhaling bij het ophangen van zijn overjas. Hij heeft mij verwekt, dacht hij. Laat ik hem welwillend beschouwen.
 • Wat geneesmiddelen niet genezen, geneest het ijzer, wat het ijzer niet geneest, geneest het vuur, wat het vuur niet geneest, moet men als ongeneeslijk beschouwen.
 • Ik houd van varkens. Honden kijken naar ons op. Katten kijken op ons neer. Varkens beschouwen ons als hun gelijke.
 • Edele mensen beschouwen hun geestelijke en materiële rijkdom als een hun toevertrouwd goed.
 • De mensen worden uit zichzelf en anderen niet wijs, doordat ze de middelen als doel beschouwen.
 • Men kan de mensen beschouwen als organen van hun tijd, welke zich meestal onbewust bewegen.
 • Kunst als uitdagend of grensverleggend te beschouwen is een cirkel rond noemen.
 • De betrouwbaarste maatstaf voor de beschaving bij een volk en een mens is, hoe zij de dieren beschouwen en behandelen.
 • We moeten iedere dag als verloren beschouwen waarop we tenminste niet één keer hebben gedanst. En we zouden iedere waarheid als een onwaarheid moeten bestempelen als het niet gepaard ging met tenminste één lach.
 • Er is slechts één minuut waarin je leeft, deze minuut, hier en nu. De enige manier om te leven is door elke minuut als een onherhaalbare minuut te beschouwen. En dat is precies wat het is, een wonder en onherhaalbaar.
+7

Citaten 1 t/m 10 van 65.

 • Winston Churchill Ik houd van varkens. Honden kijken naar ons op. Katten kijken op ons neer. Varkens beschouwen ons als hun gelijke.
  Origineel: I am fond of pigs. Dogs look up to us. Cats look down on us. Pigs treat us as equals.
  Bron: In: Martin Gilbert - Winston S. Churchill: Never Despair (1988)
  Winston Churchill
  Engels staatsman en Nobelprijswinnaar literatuur (1953) 1874-1965
  - +
  +132
 • Berthold Auerbach De betrouwbaarste maatstaf voor de beschaving bij een volk en een mens is, hoe zij de dieren beschouwen en behandelen.
  Origineel: Der untrüglichste Gradmesser für die Herzensbildung eines Volkes und eines Menschen ist, wie sie die Tiere betrachten und behandeln.
  Berthold Auerbach
  Duits-Joods schrijver en dichter 1812-1882
  - +
  +44
 • Albert Einstein Veel mensen beschouwen Amerikanen als geldwolven. Dat is een gemene aanklacht, ook al wordt hij zonder nadenken steeds door de Amerikanen zelf herhaald.
  Origineel: Too many of us look upon Americans as dollar chasers. This is a cruel libel, even if it is reiterated thoughtlessly by the Americans themselves.
  Bron: Saturday Evening Post 26 oct. 1929, Interview met G.S. Viereck
  Albert Einstein
  Duits - Amerikaans natuurkundige 1879-1955
  - +
  +34
 • Godfried Bomans Wij leven in zo een orgie van publiciteit, dat we alles wat geen stem heeft ook als niet bestaand beschouwen.
  Godfried Bomans
  Nederlands schrijver 1913-1971
  - +
  +31
 • Blaise Pascal Er zijn twee soorten mensen: rechtvaardigen die zich voor zondaars houden en zondaars die zichzelf als rechtvaardigen beschouwen.
  Origineel: Il n’y a que deux sortes d’hommes : les uns justes qui se croient pécheurs, les autres pécheurs qui se croient justes.
  Bron: Pensées #534
  Blaise Pascal
  Frans wis- en natuurkundige en filosoof 1623-1662
  - +
  +20
 • Friedrich Nietzsche We moeten iedere dag als verloren beschouwen waarop we tenminste niet één keer hebben gedanst. En we zouden iedere waarheid als een onwaarheid moeten bestempelen als het niet gepaard ging met tenminste één lach.
  Origineel: Verloren sei uns der Tag, wo nicht ein Mal getanzt wurde! Und falsch heiße uns jede Wahrheit, bei der es nicht ein Gelächter gab!
  Bron: Aldus sprak Zarathoestra (1885)
  Friedrich Nietzsche
  Duits dichter en filosoof 1844-1900
  - +
  +20
 • Bhartrihari 'Die man is een der onzen of een vreemdeling,' zo rekenen mensen van lage zin; mannen van edele zin daarentegen beschouwen de ganse aarde als hun familie.
  Bhartrihari
  Hindu filosoof en dichter 570-651
  - +
  +15
 • Gerard Reve Toen hij iemand door de gangdeur hoorde binnenkomen, herkende hij, na even luisteren, zijn vader aan de voetstappen en de ademhaling bij het ophangen van zijn overjas. Hij heeft mij verwekt, dacht hij. Laat ik hem welwillend beschouwen.
  Gerard Reve
  Nederlandse schrijver en dichter 1923-2006
  - +
  +15
 • Simon Carmiggelt Het is altijd moeilijk tot een harmonische menselijke omgang te komen met een kunstenaar die je erg bewondert, omdat je dan de hinderlijke neiging hebt, elk woord dat hij spreekt als orakeltaal te beschouwen.
  Simon Carmiggelt
  Nederlands schrijver 1913-1987
  - +
  +12
 • Friedrich Nietzsche Het schrijven als een vast beroep beschouwen moet gezien worden als een vorm van waanzin.
  Origineel: Schriftstellerei als Lebensberuf zu betrachten, sollte billigerweise als eine Art Tollheit gelten.
  Bron: Menschliches, Allzumenschliches #194
  Friedrich Nietzsche
  Duits dichter en filosoof 1844-1900
  - +
  +11
De beste beschouwen citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: