Citaten met beslag

 • Bedenk dat het niet de omstandigheden zijn die uw geest in beslag nemen. Het is alleen onze denkwijze erover die verwarring brengt.
 • De bevrijding van de vrouw zal pas mogelijk worden, wanneer zij op grote, maatschappelijke schaal deel kan nemen aan de produktie en huishoudelijk werk haar nog in onbetekenende mate in beslag neemt.
 • Een lector. Toen hij, na een onderzoek dat vele jaren in beslag nam en zijn neerslag vond in 'n van indrukwekkende cijfertabellen voorzien rapport met 'n gewicht van zeker anderhalf kilo, concludeerde dat jeugdwerkloosheid vooral voorkwam onder jongeren, werd hij onmiddellijk benoemd tot adv
 • Door een aanhoudende inflatie kunnen regeringen, in het geheim en onopgemerkt, een belangrijk deel van de rijkdom van hun burgers in beslag nemen.
 • Werken is goed maar het mag niet teveel van je vrije tijd in beslag nemen.
 • Men spreekt in de conversatie op onstuimige wijze, dikwijls uit ijdelheid of uit luim, zelden met genoeg aandacht. Geheel in beslag genomen als men is door de wens, te antwoorden op hetgeen waar men niet naar luistert, volgt men zijn eigen gedachtengang, en men zet die uiteen zonder enigszins acht t
+3

Citaten 1 t/m 10 van 11.

 • A. Schopenhauer Wat alle levende wezens in beslag neemt en in beweging houdt, is het streven naar bestaan. Maar als het eenmaal veiliggesteld is, weten ze met dat bestaan niets aan te vangen.
  Origineel: Was alle Lebenden beschäftigt und in Bewegung erhält, ist das Streben nach Daseyn. Mit dem Daseyn aber, wenn es ihnen gesichert ist, wissen sie nichts anzufangen.
  Bron: Die Welt als Wille und Vorstellung I
  A. Schopenhauer
  Duits filosoof 1788-1860
  - +
  +35
 • Wiet van Broeckhoven Werken is goed maar het mag niet teveel van je vrije tijd in beslag nemen.
  Wiet van Broeckhoven
  Belgisch radio-presentator en mediapersoonlijkheid 1949-2019
  - +
  +25
 • Marcus Aurelius Bedenk dat het niet de omstandigheden zijn die uw geest in beslag nemen. Het is alleen onze denkwijze erover die verwarring brengt.
  Marcus Aurelius
  Romeins keizer 121-180
  - +
  +24
 • Jean de la Bruyère Men spreekt in de conversatie op onstuimige wijze, dikwijls uit ijdelheid of uit luim, zelden met genoeg aandacht. Geheel in beslag genomen als men is door de wens, te antwoorden op hetgeen waar men niet naar luistert, volgt men zijn eigen gedachtengang, en men zet die uiteen zonder enigszins acht te slaan op de redeneringen van anderen.
  Jean de la Bruyère
  Frans schrijver 1645-1696
  - +
  +11
 • Friedrich Engels De bevrijding van de vrouw zal pas mogelijk worden, wanneer zij op grote, maatschappelijke schaal deel kan nemen aan de produktie en huishoudelijk werk haar nog in onbetekenende mate in beslag neemt.
  Origineel: Die Befreiung der Frau wird erst möglich, sobald diese auf grossem gesellschaftlichen Massstab an der Produktion sich beteiligen kann und die häusliche Arbeit sie nur noch in unbedeutendem Masse in Anspruch nimmt.
  Bron: De oorsprong van het gezin, van de particuliere eigendom en van de staat (1884)
  Friedrich Engels
  Duits industrieel, filosoof en sociaal wetenschapper 1820-1895
  - +
  +5
 • Gerrit Komrij Een lector. Toen hij, na een onderzoek dat vele jaren in beslag nam en zijn neerslag vond in 'n van indrukwekkende cijfertabellen voorzien rapport met 'n gewicht van zeker anderhalf kilo, concludeerde dat jeugdwerkloosheid vooral voorkwam onder jongeren, werd hij onmiddellijk benoemd tot adviseur van de regering.
  Bron: Heremijntijd. Exercities en ketelmuziek (1978) p.99
  Gerrit Komrij
  Nederlands schrijver 1944-2012
  - +
  +4
 • Charlotte Joko Beck Vreugde is wie we zijn als we niet in beslag worden genomen door iets anders.
  Charlotte Joko Beck
  Amerikaans Zen onderwijzer en auteur van boeken over Zen 1917-2011
  - +
  +3
 • John Maynard Keynes Door een aanhoudende inflatie kunnen regeringen, in het geheim en onopgemerkt, een belangrijk deel van de rijkdom van hun burgers in beslag nemen.
  Origineel: By a continuing process of inflation, governments can confiscate, secretly and unobserved, an important part of the wealth of their citizens.
  Bron: The Economic Consequences of the Peace (1919) ch. VI
  John Maynard Keynes
  Brits econoom 1883-1946
  - +
  +1
 • Gust Gils Hij was in die buurt door zovele zaken voor zo lange tijd in beslag genomen dat hij zijn auto maar in het Historisch Museum had geparkeerd.
  Gust Gils
  Vlaams schrijver en dichter 1924-2002
  - +
  +1
 • Friedrich Nietzsche De evangeliën kunnen het best gelezen worden als boeken die verleiden door middels van moraal: deze kleine luiden leggen beslag op de moraal - zij weten hoe het met de moraal gesteld is!
  Origineel: Man lese die Evangelien als Bücher der Verführung mit Moral: die Moral wird von diesen kleinen Leuten mit Beschlag belegt – sie wissen, was es auf sich hat mit der Moral!
  Bron: De antichrist
  Friedrich Nietzsche
  Duits dichter en filosoof 1844-1900
  - +
   0
De beste beslag citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: