Citaten met beslissingen

 • Beslissingen zijn niet meer dan het begin.
 • Verstandigheid is niet veel zaaks, want verstandigheid is niet datgene waarmee men het goede en het ware vooruit helpt, maar datgene waarmee men zich buiten alle moeilijkheden en beslissingen houdt.
 • Het doel van onderwijs is om in een persoon het vermogen te creëren om voor zichzelf naar de wereld te kijken, om zijn eigen beslissingen te nemen.
 • Goede beslissingen komen voort uit ervaring. Ervaring komt voort uit het nemen van slechte beslissingen.
 • Thuis ben ik de baas, mijn vrouw mag alleen de beslissingen nemen.
 • Het is moeilijk om het algemeen belang te dienen als sprake is van belangenverstrengeling.
Zeker wanneer beslissingen worden gemaakt achter gesloten deuren.
 • Ik neem altijd zélf de beslissingen. Dus als ze bij Ajax tegen me zeggen: Je bent te oud, dan zeg ik: Dat beslis jij niet, dat beslis ik.
 • Volg altijd je gevoel. Dat is wanneer de meest wijze beslissingen worden genomen.
 • Het menselijk gedrag wordt niet bepaald door de omstandigheden die de mensen tegenkomen, maar door de beslissingen die zij zelf nemen.
 • Een van de moeilijkste beslissingen die je in je leven zult tegenkomen, is de keuze om weg te lopen of harder te proberen.
+7

Citaten 1 t/m 10 van 28.

 • Johan Cruijff Ik neem altijd zélf de beslissingen. Dus als ze bij Ajax tegen me zeggen: Je bent te oud, dan zeg ik: Dat beslis jij niet, dat beslis ik.
  Johan Cruijff
  Nederlands voetballer en coach (1947 - 2016)
  - +
  +157
 • Woody Allen Thuis ben ik de baas, mijn vrouw mag alleen de beslissingen nemen.
  Woody Allen
  Amerikaans filmregisseur en acteur (1935 - )
  - +
  +40
 • Ziad K. Abdelnour Beloof niks als je gelukkig bent, geef geen antwoord als je boos bent, en maak geen beslissingen als je verdrietig bent.
  Origineel: Don't promise when you're happy, don't reply when you're angry, and don't decide when you're sad.
  Bron: Economic Warfare: Secrets of Wealth Creation in the Age of Welfare Politics
  Ziad K. Abdelnour
  Amerikaans bankier en financier (1960 - )
  - +
  +29
 • Sigmund Freud Woorden waren aanvankelijk magisch en tot de dag van vandaag hebben woorden veel van hun magische kracht behouden. Met woorden kunnen mensen elkaar tot het grootste geluk of tot de grootste wanhoop brengen. Met woorden delen leraars hun kennis mee aan leerlingen, met woorden brengen sprekers hun toehoorders in vervoering en beïnvloeden hun oordeel en hun beslissingen. Woorden roepen emoties op en zijn het universele middel waarmee wij onze medemensen beïnvloeden.
  Origineel: Worte waren ursprünglich Zauber, und das Wort hat noch heute viel von seiner alten Zauberkraft bewahrt. Durch Worte kann ein Mensch den anderen selig machen oder zur Verzweiflung treiben, durch Worte überträgt der Lehrer sein Wissen auf die Schüler, durch Worte reißt der Redner die Versammlung der Zuhörer mit sich fort und bestimmt ihre Urteile und Entscheidungen. Worte rufen Affekte hervor und sind das allgemeine Mittel zur Beeinflussung der Menschen untereinander.
  Bron: Vorlesungen zur Einführung in die Psychoanalyse K. 1 Die Fehlleistungen 1
  Sigmund Freud
  Oostenrijks psychiater (1856 - 1939)
  - +
  +26
 • Sören Kierkegaard Verstandigheid is niet veel zaaks, want verstandigheid is niet datgene waarmee men het goede en het ware vooruit helpt, maar datgene waarmee men zich buiten alle moeilijkheden en beslissingen houdt.
  Bron: Een keuze uit zijn dagboeken (1957)
  Sören Kierkegaard
  Deens filosoof (1813 - 1855)
  - +
  +18
 • Ziad K. Abdelnour Een van de moeilijkste beslissingen die je in je leven zult tegenkomen, is de keuze om weg te lopen of harder te proberen.
  Origineel: One of the hardest decisions you'll ever face in life is choosing whether to walk away or try harder.
  Bron: Economic Warfare: Secrets of Wealth Creation in the Age of Welfare Politics
  Ziad K. Abdelnour
  Amerikaans bankier en financier (1960 - )
  - +
  +14
 • Paulo Coelho Beslissingen zijn niet meer dan het begin.
  Paulo Coelho
  Braziliaans schrijver (1947 - )
  - +
  +10
 • Viktor Frankl Het menselijk gedrag wordt niet bepaald door de omstandigheden die de mensen tegenkomen, maar door de beslissingen die zij zelf nemen.
  Origineel: Menschliches Verhalten wird nicht von Bedingungen diktiert, die der Mensch antrifft, sondern von Entscheidungen, die er selber trifft.
  Bron: Über das Leben
  Viktor Frankl
  Oostenrijks psychiater (1905 - 1997)
  - +
  +8
 • Noam Chomsky Zodra vragen over de menselijke wil of rede of over beslissingen aan de orde komen, is de wetenschap uitgepraat.
  Noam Chomsky
  Amerikaans linguist en politiek activist (1928 - )
  - +
  +8
 • James Baldwin Het doel van onderwijs is om in een persoon het vermogen te creëren om voor zichzelf naar de wereld te kijken, om zijn eigen beslissingen te nemen.
  Origineel: The purpose of education is to create in a person the ability to look at the world for himself, to make his own decisions.
  James Baldwin
  Amerikaans schrijver (1924 - 1987)
  - +
  +7
De beste beslissingen citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.