Citaten met besluiteloos

Citaten 1 t/m 3 van 3.

 • Machiavelli Verachtelijk wordt hij wanneer men hem voor wispelturig, lichtzinnig, verwijfd, lafhartig, en besluiteloos houdt. Hiervoor moet een heerser op zijn hoede zijn als voor een gevaarlijke klip en hij moet alle mogelijk moeite doen om te bereiken dat zijn daden gekenmerkt worden door grootheid, moed, ernst en kracht. Ten slotte moet hij een dusdanige reputatie opbouwen dat niemand het in zijn hoofd haalt om hem te bedriegen of te misleiden.
  Origineel: Contennendo lo fa esser tenuto vario, leggieri, effeminato, pusillanime, irresoluto: da che uno principe si debbe guardare come da uno scoglio, et ingegnarsi che nelle azioni sua si riconosca grandezza, animosità, gravità, fortezza, e, circa maneggi privati de’ sudditi, volere che la sua sentenzia sia irrevocabile; e si mantenga in tale opinione, che alcuno non pensi né a ingannarlo né ad aggirarlo.
  Bron: Il Principe XIX
  Machiavelli
  Florentijns staatsfilosoof (1469 - 1527)
  - +
  +5
 • Wiet van Broeckhoven Ik heb altijd gedacht dat ik besluiteloos was tot ik naar een psychiater ging. Nu weet ik het niet meer zo goed.
  Wiet van Broeckhoven
  Belgisch radio-presentator en mediapersoonlijkheid (1949 - 2019)
  - +
  +4
 • William Feather Wanneer het op het bestellen van een lunch aankomt, zijn de grote zakenlieden even besluiteloos als de rest van ons.
  William Feather
  Amerikaans schrijver en uitgever (1889 - 1981)
  - +
  -1
De beste besluiteloos citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.