Citaten met bestudeert

 • De wetenschapper bestudeert de natuur niet omdat het nuttig is te doen. Hij bestudeert het omdat hij er van geniet, en hij geniet ervan omdat het mooi is.

Citaten 1 t/m 6 van 6.

 • Machiavelli Wie de Romeinse geschiedenis aandachtig bestudeert, ziet hoe nuttig de godsdienst was om een leger te leiden, om het moreel van het volk te sterken, om goede mensen in hun gedrag te bevestigen, en slechte tot inkeer te brengen.
  Bron: Discorsi
  Machiavelli
  Florentijns staatsfilosoof 1469-1527
  - +
  +10
 • Henri Poincaré De wetenschapper bestudeert de natuur niet omdat het nuttig is te doen. Hij bestudeert het omdat hij er van geniet, en hij geniet ervan omdat het mooi is.
  Origineel: Le savant n'étudie pas la nature parce que cela est utile; il l'étudie parce qu'il y prend plaisir et il y prend plaisir parce qu'elle est belle.
  Bron: Science et méthode (1908) I,1 p.22
  Henri Poincaré
  Frans wiskundige en filosoof 1854-1912
  - +
  +2
 • Machiavelli Als men de gebeurtenissen van vroeger en van nu overziet, is het niet moeilijk te concluderen dat in alle staten en bij alle volkeren dezelfde verlangens en gevoelens bestaan, en altijd bestaan hebben. Wie zorgvuldig de gebeurtenissen van vroeger bestudeert, kan dus gemakkelijk de toekomstige ontwikkelingen in een staat voorzien, en de maatregelen nemen die in het verleden al genomen zijn, of (als die niet te vinden zijn) nieuwe maatregelen bedenken, ontleend aan een situatie die niet wezenlijk verschillend is.
  Bron: Discorsi
  Machiavelli
  Florentijns staatsfilosoof 1469-1527
  - +
  +1
 • Hippolyte Taine Men bestudeert elkaar drie weken, men bemint elkaar drie maanden, men twist drie jaar, men duldt elkaar dertig jaar, en dan beginnen de kinderen van voren af aan.
  Origineel: On s'étudie trois semaines, on s'aime trois mois, on se dispute trois ans, on se tolère trente ans et les enfants recommencent.
  Bron: Vie et opinions de Frédéric Thomas Graindorge
  Hippolyte Taine
  Frans historicus, filosoof en schrijver 1828-1893
  - +
  +1
 • Oscar Wilde Hoe meer men de kunst bestudeert, hoe minder men op de Natuur gaat geven. Wat de Kunst ons in werkelijkheid onthult is het volkomen gebrek aan vormgeving in de natuur, haar vreemde plompheden, haar buitengewone eentonigheid, haar volkomen onafgewerkte toestand. De Natuur heeft natuurlijk goede bedoelingen, maar zoals Aristoteles eens gezegd heeft, ze kan ze niet uitvoeren.
  Oscar Wilde
  Iers schrijver 1854-1900
  - +
   0
 • C. J. Wijnaendts Francken Wie met behulp van zijn superieur wil stijgen op de maatschappelijke ladder, bestudeert zijn zwakheden.
  C. J. Wijnaendts Francken
  Nederlands letterkundige en filosoof 1863-1944
  - +
   0
De beste bestudeert citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: