Citaten met betrekkingen

 • Wie zelf geen innerlijke vrede kent, zal ook in de ontmoeting met andere mensen geen vrede vinden; en nooit kunnen er vreedzame betrekkingen tussen enkelingen of tussen ganse volkeren tot stand komen, zolang men dat niet beseft.
 • Goede manieren zijn de olie in het raderwerk van de menselijke betrekkingen.
 • Het beginsel dat de menselijke natuur, in haar psychologische aspecten, niets meer is dan een produkt van de geschiedenis en bepaalde sociale betrekkingen verwijdert alle belemmeringen voor dwang en manipulatie door de machthebbers.
 • 'Wat vindt u over voorhuwelijkse betrekkingen?' - 'Ik heb daar niks op tegen, zolang ze daardoor maar niet te laat op de huwelijksceremonie komen.'
+1

Citaten 1 t/m 7 van 7.

 • Dalai Lama (14e) Wie zelf geen innerlijke vrede kent, zal ook in de ontmoeting met andere mensen geen vrede vinden; en nooit kunnen er vreedzame betrekkingen tussen enkelingen of tussen ganse volkeren tot stand komen, zolang men dat niet beseft.
  Dalai Lama (14e)
  Tibetaans spiritueel leider (Tenzin Gyatso) (1935 - )
  - +
  +22
 • Noam Chomsky Het beginsel dat de menselijke natuur, in haar psychologische aspecten, niets meer is dan een produkt van de geschiedenis en bepaalde sociale betrekkingen verwijdert alle belemmeringen voor dwang en manipulatie door de machthebbers.
  Origineel: The principle that human nature, in its psychological aspects, is nothing more than a product of history and given social relations removes all barriers to coercion and manipulation by the powerful.
  Noam Chomsky
  Amerikaans linguist en politiek activist (1928 - )
  - +
  +9
 • Lin Yutang Goede manieren zijn de olie in het raderwerk van de menselijke betrekkingen.
  Lin Yutang
  Chinees uitvinder, romanschrijver, filosoof en vertaler. (1895 - 1976)
  - +
  +5
 • Wiet van Broeckhoven 'Wat vindt u over voorhuwelijkse betrekkingen?' - 'Ik heb daar niks op tegen, zolang ze daardoor maar niet te laat op de huwelijksceremonie komen.'
  Wiet van Broeckhoven
  Belgisch radio-presentator en mediapersoonlijkheid (1949 - 2019)
  - +
  +1
 • André Gide De betrekkingen van de mens met God hebben me te allen tijde belangrijker en interessanter toegeschenen dan de betrekkingen tussen mensen onderling.
  Origineel: Les rapports de l'homme avec Dieu m'ont de tout temps paru beaucoup importants et intéressants que les rapports des hommes entre eux.
  Bron: Ainsi soit-il ou Les Jeux sont faits (1952)
  André Gide
  Frans schrijver en Nobelprijswinnaar literatuur (1947) (1869 - 1951)
  - +
   0
 • Ward Ruyslinck Zo men alle staatshoofden en diplomaten en magnaten ertoe kon verplichten dagelijks een halfuurtje Bach of Beethoven te beluisteren, zouden de internationale betrekkingen ongetwijfeld spoedig verbeteren.
  Bron: Het reservaat p. 52
  Ward Ruyslinck
  Vlaams schrijver (ps. van Raymond C.M. de Belser) (1929 - 2014)
  - +
   0
 • J. van Remoortere Ik ben weduwe en heb sinds lang geen betrekkingen meer met mannen van uw bestuur, maar toch, meneer de burgemeester, waag ik mij tot u met mijn geval.
  J. van Remoortere
  Belgisch schrijver (1930 - 2018)
  - +
  -1
De beste betrekkingen citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.