Citaten met bevolking

 • De meerderheid heeft nooit gelijk. Nooit, zeg ik je! Het is een van die maatschappelijke leugens waar je als vrije en intelligente man wel tegen moet rebelleren. Wie zijn de mensen die de grootste groep van de bevolking vormen -- de intelligenten of de dommen? Ik denk dat we het erover eens zijn dat
 • Het is niet de functie van de overheid om de bevolking te corrigeren, maar de taak van de bevolking om de overheid te corrigeren.
 • Televisie is een te bepalend medium, voor de opvoeding en de mentaliteit van de bevolking om aan de markt over te laten.
 • In het algemeen is de kunst van regeren om zoveel mogelijk geld weg te nemen van een groot deel van de bevolking om dit aan een andere deel weg te geven.
 • Onderwijs heeft een grote bevolking opgeleverd die in staat is te lezen, maar niet in staat is te onderscheiden wat waard is gelezen te worden.
+2

Citaten 1 t/m 10 van 19.

 • Henrik Ibsen De meerderheid heeft nooit gelijk. Nooit, zeg ik je! Het is een van die maatschappelijke leugens waar je als vrije en intelligente man wel tegen moet rebelleren. Wie zijn de mensen die de grootste groep van de bevolking vormen -- de intelligenten of de dommen? Ik denk dat we het erover eens zijn dat het de dommen zijn, ongeacht waar op de wereld, het zijn de dommen die de overwelmende meerderheid vormen.
  Origineel: Flertallet har aldrig retten på sin side. Aldrig, siger jeg! Det er en af disse samfundsløgne, som en fri, tænkende mand må gøre oprør imod. Hvem er det, som udgør flertallet af beboerne i et land? Er det de kloge folk, eller de dumme? Jeg tænker, vi får være enige om at dumme mennesker er tilstede i en ganske forskrækkelig overvældende majoritet rundt omkring på den hele vide jord. Men det kan da vel, for fanden, aldrig i evighed være ret at de dumme skal herske over de kloge!
  Bron: En folkefiende (1882) Act IV
  Henrik Ibsen
  Noors dramatist en dichter (1828 - 1906)
  - +
  +68
 • George Macaulay Trevelyan Onderwijs heeft een grote bevolking opgeleverd die in staat is te lezen, maar niet in staat is te onderscheiden wat waard is gelezen te worden.
  Origineel: [Education] has produced a vast population able to read but unable to distinguish what is worth reading.
  Bron: English Social History (1942) ch. 18
  George Macaulay Trevelyan
  Brits historicus (1876 - 1962)
  - +
  +36
 • Voltaire In het algemeen is de kunst van regeren om zoveel mogelijk geld weg te nemen van een groot deel van de bevolking om dit aan een andere deel weg te geven.
  Origineel: En général, l’art du gouvernement consiste à prendre le plus d’argent qu’on peut à une grande partie des citoyens, pour le donner à une autre partie.
  Bron: Questions sur l'Encyclopédie (1770-1774) D’argent
  Voltaire
  Frans schrijver en filosoof (ps. van François Marie Arouet) (1694 - 1778)
  - +
  +15
 • Milton Friedman Ik geloof dat onze huidige ernstige toestand bestaat omdat we geleidelijk staatsorganen hebben ontwikkeld waarin de bevolking in feite geen stem heeft.
  Milton Friedman
  Amerikaans econoom (1912 - 2006)
  - +
  +11
 • Renate Rubinstein De bevolking bestaat uit twee groepen: zij die aan hun kinderen en kleinkinderen graag iets willen nalaten, en zij die van hun ouders en grootouders graag iets willen erven.
  Renate Rubinstein
  Nederlands schrijfster, journaliste en columniste. (1929 - 1990)
  - +
  +10
 • Nelson Mandela Meer dan enig ander continent heeft Afrika moeten worstelen met de gevolgen van verovering, het kolonialisme, waarin de eigen rol van het continent in de geschiedenis werd ontkend; daarmee werd tevens het vermogen van zijn bevolking ontkend om zelf verandering en vooruitgang teweeg te brengen.
  Nelson Mandela
  Zuid-Afrikaans advocaat, politicus en anti-apartheidsstrijder (1918 - 2013)
  - +
  +6
 • C. Buddingh' Het voordeel (of liever: een van de voordelen) van niet-katholiek of niet-protestants-christelijk te zijn opgegroeid, is dat je niet vanaf je vroegste jeugd tot een bepaalde groep hebt behoord - of die groep zelfs opgedrongen hebt gekregen. Voor mij bestaat de bevolking van Nederland gewoon uit Nederlanders - en niet uit katholieken, protestanten en andersdenkenden. 'Denken' betekent, in welke religieuze context ook, trouwens nooit denken, maar juist: niet denken.
  C. Buddingh'
  Nederlands dichter en letterkundige (1918 - 1985)
  - +
  +5
 • Erich Fromm In een hoog zelfdodingspercentage bij een bepaalde bevolking komt een gebrek aan geestelijke stabiliteit en gezondheid tot uitdrukking.
  Bron: De gezonde samenleving
  Erich Fromm
  Duits - Amerikaans filosoof en psycholoog (1900 - 1980)
  - +
  +4
 • Joop van de Ende Televisie is een te bepalend medium, voor de opvoeding en de mentaliteit van de bevolking om aan de markt over te laten.
  Joop van de Ende
  Nederlands mediamagnaat en producent (1942 - )
  - +
  +3
 • Gore Vidal Drugs. Als ze niet zouden bestaan, zouden onze gouverneurs ze hebben uitgevonden om ze te verbieden en zo een groot deel van de bevolking kwetsbaar te maken voor arrestatie, gevangenschap, inbeslagname van eigendommen, enzovoort.
  Origineel: Drugs. If they did not exist our governors would have invented them in order to prohibit them and so make much of the population vulnerable to arrest, imprisonment, seizure of property, and so on.
  Bron: Perpetual War for Perpetual Peace (2002)
  Gore Vidal
  Amerikaans schrijver en criticus (1925 - 2012)
  - +
  +2
De beste bevolking citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.