Citaten met bevrijding

 • Ik heb alles achtergelaten, door de vernietiging van al mijn begeerten heb ik bevrijding bereikt.
 • De werkelijke waarde van een mens kan worden gevonden in de mate waarin hij bevrijding van zijn eigenbelang heeft bereikt.
 • Het lot is niet uitsluitend een beperking, het is ook een bevrijding.
 • Verlichting is de bevrijding van de mens uit de onmondigheid die hij aan zichzelf te danken heeft. Onmondigheid is het onvermogen zich van het verstand te bedienen zonder de leiding van een ander
 • De muziek dient tot verstrooiing, tot opvoeding, tot aansporing van geest en hart, en tot de bevrijding der ziel van de hartstochten.
 • Ik denk dat de seksualiteit helemaal niet is bevrijd. Het is een consumptieartikel geworden. Dat heeft niets met bevrijding uit te staan.
 • Ik weet niet goed wat vrijheid is, maar ik weet wel wat bevrijding is.
 • De bevrijding van de vrouw zal pas mogelijk worden, wanneer zij op grote, maatschappelijke schaal deel kan nemen aan de produktie en huishoudelijk werk haar nog in onbetekenende mate in beslag neemt.
 • Elke taal kan het voertuig zijn van racistische beledigingen, maar ze kan ook de drager zijn van de boodschap van hoop en bevrijding.
 • Contemplatie is niet alleen een verdieping van de ervaring, maar ook een radicale verandering in de wijze waarop iemand is en leeft. De essentie van deze verandering is nu juist de bevrijding uit het afhankelijk zijn van externe middelen ten behoeve van externe doelen.
+7

Citaten 1 t/m 10 van 21.

 • Albert Einstein De werkelijke waarde van een mens kan worden gevonden in de mate waarin hij bevrijding van zijn eigenbelang heeft bereikt.
  Origineel: The true value of a human being is determined primarily by the measure and the sense in which he has attained to liberation from the self.
  Bron: The World As I See It (1949) Good and Evil
  Albert Einstein
  Duits - Amerikaans natuurkundige (1879 - 1955)
  - +
  +169
 • Aristoteles De muziek dient tot verstrooiing, tot opvoeding, tot aansporing van geest en hart, en tot de bevrijding der ziel van de hartstochten.
  Aristoteles
  Grieks filosoof (384 v. Chr. - 322 v. Chr.)
  - +
  +133
 • Immanuel Kant Verlichting is de bevrijding van de mens uit de onmondigheid die hij aan zichzelf te danken heeft. Onmondigheid is het onvermogen zich van het verstand te bedienen zonder de leiding van een ander
  Origineel: Aufklärung ist der Ausgang des Menschen aus seiner selbst verschuldeten Unmündigkeit. Unmündigkeit ist das Unvermögen, sich seines Verstandes ohne Leitung eines anderen zu bedienen.
  Bron: Beantwortung der Frage: Was ist Aufklärung? (1784)
  Immanuel Kant
  Duits filosoof (1724 - 1804)
  - +
  +37
 • Gerard Reve Het lot is niet uitsluitend een beperking, het is ook een bevrijding.
  Gerard Reve
  Nederlandse schrijver en dichter (1923 - 2006)
  - +
  +27
 • Erich Fromm Ik denk dat de seksualiteit helemaal niet is bevrijd. Het is een consumptieartikel geworden. Dat heeft niets met bevrijding uit te staan.
  Origineel: Sexualität ist gar nicht befreit worden. Sie ist zum Konsumartikel geworden. Das hat mit Befreiung nichts zu tun.
  Bron: Interview met Heinrich Jaenecke 1979
  Erich Fromm
  Duits - Amerikaans filosoof en psycholoog (1900 - 1980)
  - +
  +21
 • Boeddha Ik heb alles achtergelaten, door de vernietiging van al mijn begeerten heb ik bevrijding bereikt.
  Boeddha
  Spirituele leider, geboren als Siddhartha Gautama (450 v. Chr. - 370 v. Chr.)
  - +
  +14
 • Gloria Steinem Bevrijding komt niet van buiten.
  Origineel: Liberation does not come from outside.
  Gloria Steinem
  Amerikaans feministisch schrijver (1934 - )
  - +
  +9
 • Thomas Merton Contemplatie is niet alleen een verdieping van de ervaring, maar ook een radicale verandering in de wijze waarop iemand is en leeft. De essentie van deze verandering is nu juist de bevrijding uit het afhankelijk zijn van externe middelen ten behoeve van externe doelen.
  Thomas Merton
  Amerikaans religieus schrijver, dichter (1915 - 1968)
  - +
  +9
 • André Malraux Ik weet niet goed wat vrijheid is, maar ik weet wel wat bevrijding is.
  Origineel: Je sais mal ce qu'est la liberté, niais je sais bien ce qu'est la libération.
  Bron: Antimémoires (1967)
  André Malraux
  Frans schrijver en politicus (ps. van A. Berger) (1901 - 1976)
  - +
  +6
 • Friedrich Engels De bevrijding van de vrouw zal pas mogelijk worden, wanneer zij op grote, maatschappelijke schaal deel kan nemen aan de produktie en huishoudelijk werk haar nog in onbetekenende mate in beslag neemt.
  Origineel: Die Befreiung der Frau wird erst möglich, sobald diese auf grossem gesellschaftlichen Massstab an der Produktion sich beteiligen kann und die häusliche Arbeit sie nur noch in unbedeutendem Masse in Anspruch nimmt.
  Bron: De oorsprong van het gezin, van de particuliere eigendom en van de staat (1884)
  Friedrich Engels
  Duits industrieel, filosoof en sociaal wetenschapper (1820 - 1895)
  - +
  +5
De beste bevrijding citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.