Citaten met bewandelen

 • Let als je naar een doel reist goed op de weg. Want de weg verrijkt ons terwijl we hem bewandelen.
 • Er valt denk ik meestal meer te leren van de onverwachte vragen van een kind dan van de conversaties van volwassenen, die een pad bewandelen dat geplaveid is met de opvattingen die ze hebben overgenomen en met de vooroordelen die ze uit hun opvoeding hebben verkregen.
 • De weg die te bewandelen is, is niet de eeuwige Weg. De naam die te noemen is, is niet de eeuwige naam.
 • Want omdat de mensen bijna altijd gebaande wegen bewandelen en zich in hun doen en laten richten naar anderen, zonder dat ze echter in staat zijn de wegen van hen die ze nadoen overal volledig te volgen of de kwaliteiten van die personen te evenaren, moet een verstandig man steeds de weg inslaan die
+1

Citaten 1 t/m 8 van 8.

 • Paulo Coelho Let als je naar een doel reist goed op de weg. Want de weg verrijkt ons terwijl we hem bewandelen.
  Paulo Coelho
  Braziliaans schrijver (1947 - )
  - +
  +33
 • Lao-Tse De weg die te bewandelen is, is niet de eeuwige Weg. De naam die te noemen is, is niet de eeuwige naam.
  Lao-Tse
  Chinees filosoof (Rond 6e eeuw v. Chr.)
  - +
  +15
 • Immanuel Kant De enge poort en het smalle pad, dat tot het leven voert, is dat van de goede levenswandel; de wijde poort en het brede pad, dat velen bewandelen, is de kerk.
  Origineel: Die enge Pforte und der schmale Weg, der zum Leben führt, ist der des guten Lebenswandels; die weite Pforte und der breite Weg, den Viele wandeln, ist die Kirche.
  Bron: Die Religion innerhalb der Grenzen der bloßen Vernunft (1793) IV
  Immanuel Kant
  Duits filosoof (1724 - 1804)
  - +
  +10
 • Machiavelli Want omdat de mensen bijna altijd gebaande wegen bewandelen en zich in hun doen en laten richten naar anderen, zonder dat ze echter in staat zijn de wegen van hen die ze nadoen overal volledig te volgen of de kwaliteiten van die personen te evenaren, moet een verstandig man steeds de weg inslaan die grote mannen vóór hem zijn gegaan.
  Origineel: Perché, camminando li uomini quasi sempre per le vie battute da altri, procedendo nelle azioni loro con le imitazioni, né si potendo le vie d’altri al tutto tenere, né alla virtù di quelli che tu imiti aggiugnere, debbe uno uomo prudente intrare sempre per vie battute da uomini grandi.
  Bron: Il Principe VI
  Machiavelli
  Florentijns staatsfilosoof (1469 - 1527)
  - +
  +9
 • John Locke Er valt denk ik meestal meer te leren van de onverwachte vragen van een kind dan van de conversaties van volwassenen, die een pad bewandelen dat geplaveid is met de opvattingen die ze hebben overgenomen en met de vooroordelen die ze uit hun opvoeding hebben verkregen.
  Origineel: And I think there is frequently more to be learn'd from the unexpected questions of a child than the discourses of men, who talk in a road, according to the notions they have borrowed, and the prejudices of their education.
  Bron: Some Thoughts Concerning Education (1693) Sec. 121
  John Locke
  Engels filosoof (1632 - 1704)
  - +
  +5
 • Xunzi De persoon die twee wegen tegelijk probeert te bewandelen, komt nergens.
  Xunzi
  Chinees filosoof (312 v. Chr. - 230 v. Chr.)
  - +
  +2
 • Zora Neale Hurston Ik heb het lef om mijn eigen weg te bewandelen, hoe moeilijk dat ook is, in mijn zoektocht naar de realiteit, in plaats van op de rammelende wagen van wenselijke illusies te klimmen.
  Origineel: I have the nerve to walk my own way, however hard, in my search for reality, rather than climb upon the rattling wagon of wishful illusions.
  Zora Neale Hurston
  Afro-Amerikaans schrijfster en antropologe (1891 - 1960)
  - +
  +1
 • Lady Gregory Ze is een meisje en zou niet bang zijn de hele wereld geheel alleen te bewandelen.
  Origineel: She is a girl and would not be afraid to walk the whole world with herself.
  Bron: Vanity Fair
  Lady Gregory
  Iers auteur (1852 - 1932)
  - +
  +1
De beste bewandelen citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.