Citaten met beweren

 • Medelijden met dieren hangt met de goedheid van het karakter zó nauw samen, dat men gerust beweren kan: wie wreed is tegenover dieren, kan geen goed mens zijn.
 • Er zijn waarheden, maar geen waarheid. Ik kan heel goed twee volledig tegengestelde dingen beweren en in beide gevallen gelijk hebben.
 • Het is een leugen te beweren dat je gedesoriënteerd bent als je gewoon het noorden kwijt bent.
 • Wat filosofen over de werkelijkheid beweren is vaak even bedrieglijk als wanneer men bij een opkoper een bordje vindt met het opschrift: ‘Hier verzorgt men uw wasgoed’. Stap je dan binnen met je wasgoed, dan blijkt het bordje er alleen maar te liggen om verkocht te worden.
 • Geweld tegen vrouwen is misschien wel de meest schandelijke schending van de mensenrechten, en het is misschien wel de meest voorkomende. Het kent geen grenzen van geografie, cultuur of rijkdom. Zolang dit zo doorgaat, kunnen we niet beweren echte vooruitgang te boeken in de richting van gelijkheid,
 • Ik heb veel fouten begaan, maar ik heb nooit de fout begaan te beweren dat ik er nooit een begaan had.
 • Wanneer men mag beweren dat de geneeskunde van een bepaalde maatschappij het levensgevoel van zo'n maatschappij weergeeft, dan verraadt onze geneeskunde: leven is te gevaarlijk om te leven, maar ook weer te kostbaar om weg te gooien.
 • Dat de geschiedenis zich herhaalt, is vooral daarom zo leerzaam, omdat zij zich nooit op dezelfde wijze herhaalt. Men kan dus even goed beweren, dat de geschiedenis altijd weer nieuw is.
 • De wetten van het geweten, waarvan wij beweren dat ze uit de natuur voortkomen, komen voort uit de gewoonte.
+6

Citaten 1 t/m 10 van 35.

 • A. Schopenhauer Medelijden met dieren hangt met de goedheid van het karakter zó nauw samen, dat men gerust beweren kan: wie wreed is tegenover dieren, kan geen goed mens zijn.
  Origineel: Mitleid mit Tieren hängt mit der Güte des Charakters so genau zusammen, dass man zuversichtlich behaupten darf: wer gegen Tiere grausam ist, kann kein guter Mensch sein.
  Bron: Die beiden Grundprobleme der Ethik Preisschrift über die Grundlage der Moral, § 19
  A. Schopenhauer
  Duits filosoof 1788-1860
  - +
  +256
 • Alain Germoz Het is een leugen te beweren dat je gedesoriënteerd bent als je gewoon het noorden kwijt bent.
  Alain Germoz
  Belgisch journalist (ps. van Alain Avermaete) 1920-2013
  - +
  +110
 • Gerd de Ley In interviews beweren de meeste auteurs dat zij hun eigen werk zelden of nooit herlezen. Dat verklaart veel.
  Bron: Kokieel
  Gerd de Ley
  Vlaams schrijver
  - +
  +24
 • Erasmus Zo beweren theologen bijvoorbeeld, dat het een lichter misdrijf is, duizend mensen van kant te maken dan eenmaal op de dag des Heren een schoen te naaien voor een arme drommel.
  Bron: Lof der Zotheid LIII
  Erasmus
  Nederlands humanist en filosoof 1469-1536
  - +
  +9
 • Michel Eyquem de Montaigne De wetten van het geweten, waarvan wij beweren dat ze uit de natuur voortkomen, komen voort uit de gewoonte.
  Origineel: Les lois de la conscience, que nous disons naître de nature, naissent de la coutume.
  Bron: Essais I, 23
  Michel Eyquem de Montaigne
  Frans essayist en filosoof 1533-1592
  - +
  +8
 • Stephen Hawking Het is mij opgevallen dat zelfs mensen die beweren dat alles vooraf bepaald is en dat we niets kunnen doen om het te veranderen, toch kijken voor ze de weg oversteken.
  Origineel: I have noticed that even people who claim everything is predetermined and that we can do nothing to change it, look before they cross the road.
  Bron: Black Holes and Baby Universes and Other Essays (1993) Is everything determined?
  Stephen Hawking
  Brits fysicus en cosmoloog 1942-2018
  - +
  +8
 • G. C. Lichtenberg Er zijn mensen die zo weinig durf hebben om iets te beweren, dat ze zich er nog niet toe kunnen brengen te zeggen, dat er een koude wind staat, hoe zeer ze hem ook mogen voelen, alvorens ze het anderen ook hebben horen zeggen.
  Origineel: Es gibt Leute, die so wenig Herz haben etwas zu behaupten, daß sie sich nicht getrauen zu sagen, es wehe ein kalter Wind, so sehr sie ihn auch fühlen möchten, wenn sie nicht vorher gehört haben, daß es andre Leute gesagt haben.
  Bron: Sudelbuch L L 582
  G. C. Lichtenberg
  Duits schrijver en natuurkundige 1742-1799
  - +
  +7
 • Kofi Annan Geweld tegen vrouwen is misschien wel de meest schandelijke schending van de mensenrechten, en het is misschien wel de meest voorkomende. Het kent geen grenzen van geografie, cultuur of rijkdom. Zolang dit zo doorgaat, kunnen we niet beweren echte vooruitgang te boeken in de richting van gelijkheid, ontwikkeling en vrede.
  Origineel: Violence against women is perhaps the most shameful human rights violation, and it is perhaps the most pervasive. It knows no boundaries of geography, culture or wealth. As long as it continues, we cannot claim to be making real progress towards equality, development and peace.
  Kofi Annan
  Ghanees diplomaat en 7e secretaris-generaal van de VN 1938-2018
  - +
  +7
 • Alexis de Tocqueville De despoten zelf ontkennen niet dat vrijheid heel goed is; ze willen het alleen voor zichzelf, en ze beweren dat alle anderen absoluut onwaardig ervoor zijn.
  Origineel: Les despotes eux-mêmes ne nient pas que la liberté ne soit excellente ; seulement ils ne la veulent que pour eux-mêmes, et ils soutiennent que tous les autres en sont indignes tout à fait.
  Bron: L'Ancien Régime et la Révolution
  Alexis de Tocqueville
  Frans aristocraat, politiek filosoof en socioloog 1805-1859
  - +
  +6
 • Koos van Zomeren Vroeger gingen huisdieren en slaven mee het graf in, nu alleen nog snijbloemen. Wie zou er durven beweren dat er geen vooruitgang is.
  Koos van Zomeren
  Nederlands schrijver 1946-
  - +
  +5
De beste beweren citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: