Citaten met bewijst

  • Spot met `heilige' zaken bewijst niets tegen die zaken, maar wekt de tragen op en geeft de vreesachtigen moed tot nadenken over de vraag of die zaken wel heilig zijn.
  • Ook al kan ik alles, wat ik me voorstel, elke kennis die ik vermeen te bezitten, in twijfel trekken, mijn voorstellingen bestaan en derhalve besta ik, die deze voorstellingen produceer. Zelfs de twijfel, juist de twijfel, bewijst mijn bestaan; want zolang ik twijfel, is er een twijfelaar. Ik denk, d
  • We vragen onszelf: wie ben ik om briljant te zijn, prachtig, talentvol, fantastisch? Maar wie ben je om dat niet te zijn? Je bent een kind van God. Je onbelangrijk voordoen bewijst de wereld geen dienst.
  • Wie barmhartigheid bewijst, brengt een lofoffer.
  • Wie tegen het naakte in opstand komt omdat het naakt is, bewijst dat hij uit het paradijs der schoonheid is verdreven.
  • Je overhaaste oordeel bewijst alleen dat je niet weet wat onderwijs betekent.
  • Elke blik op de wereld bevestigt en bewijst ons dat de 'wil om te leven', verre van een willekeurige hypothese of zelfs een holle frase is, juist de enig ware formulering van haar diepste wezen is.
  • We vragen onszelf: wie ben ik om briljant te zijn, prachtig, talentvol, fantastisch? Maar wie ben je om dat niet te zijn? Je bent een kind van God. Je onbelangrijk voordoen bewijst de wereld geen dienst.
  • Juist je zwijgen bewijst dat je ermee instemt.
  • Socioloog: iemand die bewijst dat het donker wordt als de lamp uitgaat.
+7

Citaten 1 t/m 10 van 64.

  • Siegfried E. van Praag Ontrouw in de liefde heft liefde niet op, maar ontrouw in vriendschap bewijst dat er geen vriendschap bestond.
    Siegfried E. van Praag
    Nederlands schrijver (1899 - 2002)
    - +
    +26
  • Marianne Williamson We vragen onszelf: wie ben ik om briljant te zijn, prachtig, talentvol, fantastisch? Maar wie ben je om dat niet te zijn? Je bent een kind van God. Je onbelangrijk voordoen bewijst de wereld geen dienst.
    Origineel: We ask ourselves, Who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous? Actually, who are you not to be? You are a child of God. Your playing small does not serve the world.
    Bron: A Return To Love
    Marianne Williamson
    Amerikaans spiritueel auteur (1952 - )
    - +
    +17
  • Franciscus van Sales Wie behagen schept in het zoeken van gebreken bij anderen, bewijst dat hij zich om de zijne niet bekommert.
    Franciscus van Sales
    Katholiek heilige, mysticus en Bisschop van Genève (1567 - 1622)
    - +
    +12
  • Mark Twain Lawaai bewijst niets. Vaak kakelt een kip die enkel een ei gelegd heeft, alsof ze een asteroïde had gelegd.
    Mark Twain
    Amerikaans schrijver (ps. van Samuel Langhorne Clemens) (1835 - 1910)
    - +
    +11
  • Jan Blokker Socioloog: iemand die bewijst dat het donker wordt als de lamp uitgaat.
    Jan Blokker
    Nederlandse journalist en columnist (1927 - 2010)
    - +
    +10
  • Nelson Mandela We vragen onszelf: wie ben ik om briljant te zijn, prachtig, talentvol, fantastisch? Maar wie ben je om dat niet te zijn? Je bent een kind van God. Je onbelangrijk voordoen bewijst de wereld geen dienst.
    Nelson Mandela
    Zuid-Afrikaans advocaat, politicus en anti-apartheidsstrijder (1918 - 2013)
    - +
    +10
  • Machiavelli Wanneer je in tijden van tegenspoed in moeilijkheden raakt, ben je met harde maatregelen te laat. En de weldaden die je dan bewijst, brengen je geen enkel voordeel omdat men ze beschouwt als afgedwongen door de omstandigheden.
    Origineel: Venendo per li tempi avversi le necessità, tu non se' a tempo al male, et il bene che tu fai non ti giova, perché è iudicato forzato, e non te n’è saputo grado alcuno.
    Bron: Il Principe VIII
    Machiavelli
    Florentijns staatsfilosoof (1469 - 1527)
    - +
    +9
  • Napoleon Bonaparte Een slechte wet, die streng wordt toegepast, bewijst meer diensten dan een goede wet die willekeurig wordt uitgelegd.
    Bron: In: Jules Bertaut - Virilités: maximes et pensées (1912) 146
    Napoleon Bonaparte
    Frans staatsman en keizer (1769 - 1821)
    - +
    +7
  • A. Schopenhauer Elke blik op de wereld bevestigt en bewijst ons dat de 'wil om te leven', verre van een willekeurige hypothese of zelfs een holle frase is, juist de enig ware formulering van haar diepste wezen is.
    Origineel: Jeder Blick auf die Welt, welche zu erklären die Aufgabe des Philosophen ist, bestätigt und bezeugt, daß 'Wille zum Leben', weit entfernt eine beliebige Hypostase, oder gar ein leeres Wort zu seyn, der allein wahre Ausdruck ihres innersten Wesens ist.
    Bron: Die Welt als Wille und Vorstellung II
    A. Schopenhauer
    Duits filosoof (1788 - 1860)
    - +
    +7
  • Emil Cioran Het feit dat ik besta bewijst dat de wereld nergens op slaat.
    Origineel: Le fait que j'existe prouve que le monde n'a pas de sens.
    Bron: toegeschreven
    Emil Cioran
    Roemeens-Frans filosoof (1911 - 1995)
    - +
    +7
De beste bewijst citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.