Citaten met bewogen

 • Er zijn snaren in het menselijk hart die beter niet kunnen worden bewogen.
 • De mens voor zover hij wijs genoemd mag worden, wordt nauwelijks in zijn gemoed bewogen en houdt – met eeuwige noodzakelijkheid zich van zichzelf, het Zijn en de dingen bewust – nooit op te bestaan en is steeds de waarachtige zielenrust deelachtig.
 • ik ben te zeer mens om niet bewogen te worden door het verdriet van anderen, en als ik geen middel vind om hun lijden te verzachten, heeft mijn menselijke natuur zoveel pijn, dat ik er naar snak de dood te mogen omhelzen als een lang verloren vriend.
 • Wat wij onder abstracte kunst verstaan is de poging om de eigen taal van het heelal voort te brengen, in plaats van de taal van onze ziel, die door het beeld van het heelal is bewogen.
 • De geest mag alleen bewogen worden in overeenstemming met het bestaande.
+2

Citaten 1 t/m 8 van 8.

 • Mahatma Gandhi ik ben te zeer mens om niet bewogen te worden door het verdriet van anderen, en als ik geen middel vind om hun lijden te verzachten, heeft mijn menselijke natuur zoveel pijn, dat ik er naar snak de dood te mogen omhelzen als een lang verloren vriend.
  Mahatma Gandhi
  Indiaas politicus (1869 - 1948)
  - +
  +33
 • Piet Mondriaan Wat wij onder abstracte kunst verstaan is de poging om de eigen taal van het heelal voort te brengen, in plaats van de taal van onze ziel, die door het beeld van het heelal is bewogen.
  Piet Mondriaan
  Nederlandse schilder (1872 - 1944)
  - +
  +5
 • Sir Walter Scott Bestaat er mens, zo dood van hart, die nimmermeer bewogen werd, door het denkbeeld Vaderland?
  Origineel: Breathes there the man, with soul so dead, Who never to himself hath said, This is my own, my native land!
  Bron: Lay of the Last Minstrel (1805) vertaling door Nicolaas Beets
  Sir Walter Scott
  Brits schrijver en dichter (1771 - 1832)
  - +
  +4
 • Nicolas Chamfort Het gevoel, dat een hoogstaand mens met zich draagt, na zich enige dagen bewogen te hebben in het gezelschapsleven, is gewoonlijk pijnlijk en treurig; het enige voordeel dat het heeft is de teruggetrokkenheid des te aantrekkelijker te doen vinden.
  Origineel: Le sentiment qu’un homme honnête emporte, après s’être livré quelques jours à la Société, est ordinairement pénible et triste. Le seul avantage qu’il produira, c’est de faire trouver la retraite aimable.
  Bron: Maximes et Pensées (1803) CCLXXIX
  Nicolas Chamfort
  Frans schrijver, journalist en toneelschrijver (1741 - 1794)
  - +
  +3
 • Charles Dickens Er zijn snaren in het menselijk hart die beter niet kunnen worden bewogen.
  Origineel: There are strings in the human heart that had better not be wibrated.
  Bron: Barnaby Rudge (1841) ch.22
  Charles Dickens
  Engels schrijver (1812 - 1870)
  - +
  +1
 • Belcampo De geest mag alleen bewogen worden in overeenstemming met het bestaande.
  Bron: De verhalen van Belcampo (1936) De driesprong
  Belcampo
  Nederlands schrijver (ps. van Herman Pieter Schönfeld Wichers) (1902 - 1990)
  - +
   0
 • Spinoza De mens voor zover hij wijs genoemd mag worden, wordt nauwelijks in zijn gemoed bewogen en houdt – met eeuwige noodzakelijkheid zich van zichzelf, het Zijn en de dingen bewust – nooit op te bestaan en is steeds de waarachtige zielenrust deelachtig.
  Spinoza
  Nederlands filosoof (1632 - 1677)
  - +
   0
 • Stokely Carmichael Het beleid van Dr. King was, als je geweldloos bent, als je lijdt, je tegenstander je lijden zal zien en zal worden bewogen om zijn hart te veranderen. Dat is heel goed. Hij deed maar één misleidende veronderstelling. Om geweldloos te laten werken, moet je tegenstander een geweten hebben. De Verenigde Staten heeft er geen.
  Origineel: Dr. King's policy was, if you are nonviolent, if you suffer, your opponent will see your suffering and will be moved to change his heart. That's very good. He only made one fallacious assumption. In order for nonviolence to work, your opponent must have a conscience. The United States has none.
  Stokely Carmichael
  Amerikaans activist (1941 - 1998)
  - +
   0
De beste bewogen citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.