Citaten met bibliotheek

 • Ik moet zeggen dat ik televisie erg leerzaam vind. Op het moment dat iemand de televisie aanzet, ga ik naar de bibliotheek en lees een boek.
 • De rust waarvan ik in een bibliotheek zo geniet bestaat niet alleen uit stilte. Al dat papier dempt ieder geluid, maar ook het ruisen van mijn gedachten. Hun ongedurigheid vindt troost in de overmacht aan kennis langs de wanden. Die is zoveel groter dan ooit in mijn hoofd zal passen. Dat kalmeert me
 • Het sluiten van een openbare bibliotheek is eigenlijk kindermishandeling, omdat het de ontwikkeling van kinderen belemmert, het vermogen om te lezen en te leren vertraagt en, als die schade eenmaal is aangericht, niet meer ongedaan kan worden gemaakt.
 • Er is dans…, er is film…, theater…, bibliotheek…, leeszaal. En dat is uniek in Nederland. Ik hoop van harte dat dat doorgaat en als dat mijn naam mag dragen, dan ben ik zeer vereerd.
 • Ik stel mij het paradijs voor in de vorm van een bibliotheek.
 • Uw bibliotheek is uw portret.
 • De bibliotheek wordt bewoond door geesten die 's nachts uit de pagina's komen.
 • Nergens raakt men zo treffend overtuigt van de ijdelheid van de menselijke hoop als in een openbare bibliotheek.
 • Ik breng mijn dagen in mijn tuin door, en mijn avonden in mijn bibliotheek. Mijn interesses zijn verdeeld tussen mijn geraniums en mijn boeken. Met de bloemen bevind ik mij in het heden; met de boeken in het verleden.
 • Wanneer alles mislukt, geef het dan op en ga naar de bibliotheek.
+7

Citaten 1 t/m 10 van 25.

 • Groucho Marx Ik moet zeggen dat ik televisie erg leerzaam vind. Op het moment dat iemand de televisie aanzet, ga ik naar de bibliotheek en lees een boek.
  Origineel: I must say that I find television very educational. The minute somebody turns it on, I go to the library and read a book.
  Groucho Marx
  Amerikaans acteur (1890 - 1977)
  - +
  +34
 • Arthur Japin De rust waarvan ik in een bibliotheek zo geniet bestaat niet alleen uit stilte. Al dat papier dempt ieder geluid, maar ook het ruisen van mijn gedachten. Hun ongedurigheid vindt troost in de overmacht aan kennis langs de wanden. Die is zoveel groter dan ooit in mijn hoofd zal passen. Dat kalmeert me en herinnert mij eraan dat ik niet per se alles hoef te weten en begrijpen. Zoveel is al opgeschreven en ik heb het allemaal binnen handbereik.
  Bron: Een schitterend gebrek (2003)
  Arthur Japin
  Nederlands schrijver en acteur (1956 - )
  - +
  +13
 • Amadou Hampâté Bâ Wanneer in Afrika een bejaarde sterft verdwijnt daarmee een bibliotheek.
  Amadou Hampâté Bâ
  Malisch schrijver en etnoloog (1901 - 1991)
  - +
  +8
 • Annie M. G. Schmidt Er is dans…, er is film…, theater…, bibliotheek…, leeszaal. En dat is uniek in Nederland. Ik hoop van harte dat dat doorgaat en als dat mijn naam mag dragen, dan ben ik zeer vereerd.
  Bron: Interview in 1993
  Annie M. G. Schmidt
  Nederlands (kinderboeken-) schrijfster (1911 - 1995)
  - +
  +7
 • Alexander Smith Ik breng mijn dagen in mijn tuin door, en mijn avonden in mijn bibliotheek. Mijn interesses zijn verdeeld tussen mijn geraniums en mijn boeken. Met de bloemen bevind ik mij in het heden; met de boeken in het verleden.
  Origineel: In my garden I spend my days; in my library I spend my nights. My interests are divided between my geraniums and my books. With the flower I am in the present; with the book I am in the past.
  Bron: Dreamthorp: A Book of Essays Written in the Country (1863) Books and gardens
  Alexander Smith
  Schots dichter en auteur (1829 - 1867)
  - +
  +6
 • Karel Jonckheere Elke bibliotheek bestaat uit te veel boeken.
  Karel Jonckheere
  Vlaams schrijver en dichter (1906 - 1993)
  - +
  +4
 • Sidney Smith Sommige mensen hebben maar één boek in zich; anderen een bibliotheek.
  Origineel: Some men have only one book in them; others, a library.
  Bron: Lady Holland's Memoir (1855) Vol. I, ch. 11
  Sidney Smith
  Engels dichter (1771 - 1845)
  - +
  +3
 • A. Schopenhauer Wat ik moeilijk alleen kan laten is mijn eigen bibliotheek of de openbare bibliotheek. In een wereld zonder boeken zou ik al lang wanhopig zijn geweest.
  Origineel: Was mir allein schwerfällt zu verlassen, ist meine eigene oder die öffentliche Bibliothek. Ohne Bücher auf der Welt wäre ich längst verzweifelt.
  Bron: Brief, aan zijn vriend Osann, 1822
  A. Schopenhauer
  Duits filosoof (1788 - 1860)
  - +
  +3
 • Stephen King Wanneer alles mislukt, geef het dan op en ga naar de bibliotheek.
  Origineel: When all else fails, give up and go to the library.
  Bron: 11/22/63: A Novel (2016) 172
  Stephen King
  Amerikaans schrijver (1947 - )
  - +
  +2
 • Isaac Asimov Als ik lees over de manier waarop er bezuinigd wordt op subsidies voor de bibliotheek, dan kan ik alleen maar denken dat de Amerikaanse samenleving nog een manier heeft gevonden om zichzelf te vernietigen.
  Origineel: When I read about the way in which library funds are being cut and cut, I can only think that American society has found one more way to destroy itself.
  Isaac Asimov
  Amerikaans auteur en scheikundige (1920 - 1992)
  - +
  +1
De beste bibliotheek citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.