Citaten met bijvoorbeeld

 • Volgens de nieuwe spelling worden historische gebeurtenissen voortaan met een hoofdletter geschreven. Bijvoorbeeld: de Tienjaarlijkse Verandering van de Spellingsregels.'
 • Van kinderen kan je heel veel leren. Bijvoorbeeld: waar de grenzen liggen van je geduld.
 • Iets kan zowel goed, slecht of geen van beide zijn. Muziek is bijvoorbeeld goed voor iemand in een melancholische bui, slecht voor degene die rouwt en de dove maakt het niks uit.
 • Dominees schijnen altijd bijzonder geschokt te zijn over bijvoorbeeld zonnebaden en naakte lichamen. Ze hebben een stuk minder problemen met armoede, ellende en wreedheid tegen dieren.
 • Acteren is niet moeilijk, je moet vooral kunnen lachen en kunnen huilen. Als ik bijvoorbeeld moet huilen denk ik aan mijn seksleven. En als ik moet lachen ook.
 • Vergeet niet dat de mooiste dingen op aarde de meest nutteloze zijn: pauwen en lelies bijvoorbeeld.
 • Eén dag per jaar, op vastenavond bijvoorbeeld, zouden de mensen hun masker van de overige dagen moeten afdoen.
 • Ik denk: ik wil begrijpen wat de liefde is, onthouden dat dat alles is, of toch bijna. Ik wil redden wat er te redden valt, mijzelf bijvoorbeeld, ik wil weten wat ik waard ben, kiezen voor wat klopt en goed is, geloven dat dat mag. Ik denk: dat is het, ik wil durven, eindelijk. Ja.
 • Een goede leider is bijvoorbeeld iemand als Nelson Mandela. Ik heb zulke mensen niet iedere generatie zien komen, misschien iedere tien generaties, of iedere honderd generaties. Die mensen doen wonderen.
 • Als iemand voor zichzelf het gevoel heeft dat hij bijvoorbeeld als homoseksueel een bevredigende manier van leven heeft gevonden, waar zou ik dan de vlerkerigheid vandaan halen om hem naar een andere hoek te sturen?
+7

Citaten 1 t/m 10 van 26.

 • Wiet van Broeckhoven Van kinderen kan je heel veel leren. Bijvoorbeeld: waar de grenzen liggen van je geduld.
  Wiet van Broeckhoven
  Belgisch radio-presentator en mediapersoonlijkheid (1949 - 2019)
  - +
  +136
 • Spinoza Iets kan zowel goed, slecht of geen van beide zijn. Muziek is bijvoorbeeld goed voor iemand in een melancholische bui, slecht voor degene die rouwt en de dove maakt het niks uit.
  Bron: Ethica deel IV
  Spinoza
  Nederlands filosoof (1632 - 1677)
  - +
  +38
 • Krishnamurti Angst heeft te maken met tijd; men is ergens bang voor, bijvoorbeeld voor pijn, die men gehad heeft en die wel weer eens terug zou kunnen komen.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar (1895 - 1986)
  - +
  +13
 • Wilhelm Schmid We hebben tweeduizend jaar geleefd met het gebod: 'Gij zult zorgen voor de naaste.' Daar is weinig van terechtgekomen.De individualisatie baart ook mij zorgen, maar ik geloof dat de wal het schip zal keren. Ik stel voor om het egoïsme nog verder door te drijven totdat het omslaat in altruïsme.
  Als jij er bijvoorbeeld achter komt dat samenleven met anderen belangrijk is, en dat geldt voor elk mens, dan zoek je aansluiting. Pas wanneer je een rijk innerlijk leven hebt en weet wat je zelf wil, kun je er zijn voor anderen.
  Wilhelm Schmid
  Duits filosoof (1953 - )
  - +
  +11
 • Erasmus Zo beweren theologen bijvoorbeeld, dat het een lichter misdrijf is, duizend mensen van kant te maken dan eenmaal op de dag des Heren een schoen te naaien voor een arme drommel.
  Bron: Lof der Zotheid LIII
  Erasmus
  Nederlands humanist en filosoof (1469 - 1536)
  - +
  +9
 • Kurt Tucholsky Het christendom is een enorme macht. Dat bijvoorbeeld protestantse zendelingen onbekeerd uit Azië terugkomen - dat is een geweldige prestatie.
  Origineel: Das Christentum ist eine gewaltige Macht. Daß zum Beispiel protestantische Missionare aus Asien unbekehrt wieder nach Hause kommen – das ist eine große Leistung.
  Bron: Schnipsel (1932)
  Kurt Tucholsky
  Duits schrijver (1890 - 1935)
  - +
  +5
 • Glenda Jackson Acteren is niet moeilijk, je moet vooral kunnen lachen en kunnen huilen. Als ik bijvoorbeeld moet huilen denk ik aan mijn seksleven. En als ik moet lachen ook.
  Origineel: Acting is not very hard. The most important things are to be able to laugh and cry. If I have to cry, I think of my sex life. And if I have to laugh, well, I think of my sex life.
  Bron: toegeschreven
  Glenda Jackson
  Brits actrice en politicus (1936 - 2023)
  - +
  +4
 • Friedrich Nietzsche Het 'geloof' is altijd, bijvoorbeeld bij Luther, niet meer dan een dekmantel geweest, een voorwendsel, een gordijn waarachter de instincten hun spel speelden - een slimme vorm van blindheid ten aanzien van de heerschappij van bepaalde instincten.
  Origineel: Der »Glaube« war zu allen Zeiten, beispielsweise bei Luther, nur ein Mantel, ein Vorwand, ein Vorhang, hinter dem die Instinkte ihr Spiel spielten –, eine kluge Blindheit über die Herrschaft gewisser Instinkte.
  Bron: De antichrist #39
  Friedrich Nietzsche
  Duits dichter en filosoof (1844 - 1900)
  - +
  +4
 • Kurt Tucholsky Let altijd op kwaliteit. Een doodskist moet bijvoorbeeld een leven lang meegaan.
  Origineel: Man achte immer auf Qualität. Ein Sarg zum Beispiel muß fürs Leben halten.
  Bron: Die Weltbühne, 16-01-1932
  Kurt Tucholsky
  Duits schrijver (1890 - 1935)
  - +
  +4
 • Geert Hoste Volgens de nieuwe spelling worden historische gebeurtenissen voortaan met een hoofdletter geschreven. Bijvoorbeeld: de Tienjaarlijkse Verandering van de Spellingsregels.'
  Geert Hoste
  Vlaams humorist en stand-upcomedian (1960 - )
  - +
  +4
De beste bijvoorbeeld citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.