Citaten met blauwe

 • Om een landschap te proeven, moet je jezelf ermee harmoniseren. Om de zonnestraal te begrijpen, moet je ermee trillen; het is ook noodzakelijk, met de maanstraal, te beven in de avondschaduw; je moet twinkelen met de blauwe of gouden sterren; Om de nacht te begrijpen, moeten we de sensatie van donke
 • Ik denk dat hij het oog van de cycloon wilde zijn. Rondom wordt alles verwoest door orkanen, maar in het oog is het schitterend weer met een blauwe hemel.
 • De liefde is een mooie dolk, met tanden van suiker, met een scherp van morfine en een hecht van blauwe sneeuw.
 • Depressie is als een blauwe plek die nooit verdwijnt. Een blauwe plek in je hoofd. Je moet er goed op letten het niet aan te raken daar waar het pijn doet. Maar het is er altijd.
 • Plots realiseerde ik me dat die kleine, mooie blauwe 'erwt' de aarde was. Ik stak mijn duim op, sloot één oog, en mijn duim bedekte de aarde volledig. Ik voelde me niet als een reus; ik voelde me heel, heel klein!
 • De zon smelt Moskou aaneen tot een vlek die als een dolle tuba heel het innerlijk doet vibreren. Roze, lila, gele, witte, blauwe, pistache-groene, vuurrode huizen, kerken, het razend groene gras... Dit tijdstip te schilderen leek me het onmogelijkste en hoogste geluk voor een kunstenaar.
 • Wonden gaan weg, de blauwe plekken verdwijnen, de woorden blijven altijd bij je.
+4

Citaten 1 t/m 10 van 15.

 • Neil Armstrong Plots realiseerde ik me dat die kleine, mooie blauwe 'erwt' de aarde was. Ik stak mijn duim op, sloot één oog, en mijn duim bedekte de aarde volledig. Ik voelde me niet als een reus; ik voelde me heel, heel klein!
  Neil Armstrong
  Amerikaans astronaut (1930 - 2012)
  - +
  +15
 • Wassily Kandinsky De zon smelt Moskou aaneen tot een vlek die als een dolle tuba heel het innerlijk doet vibreren. Roze, lila, gele, witte, blauwe, pistache-groene, vuurrode huizen, kerken, het razend groene gras... Dit tijdstip te schilderen leek me het onmogelijkste en hoogste geluk voor een kunstenaar.
  Wassily Kandinsky
  Russisch abstract schilder (1866 - 1944)
  - +
  +7
 • Jean-Marie Guyau Om een landschap te proeven, moet je jezelf ermee harmoniseren. Om de zonnestraal te begrijpen, moet je ermee trillen; het is ook noodzakelijk, met de maanstraal, te beven in de avondschaduw; je moet twinkelen met de blauwe of gouden sterren; Om de nacht te begrijpen, moeten we de sensatie van donkere ruimtes voelen, van vage en onbekende onmetelijkheid. Om de lente te voelen, moeten we in het hart een beetje van de lichtheid van de vleugel van vlinders hebben, we het fijne stof ademen dat in aanzienlijke hoeveelheid in de lentelucht wordt verspreid.
  Origineel: Pour goûter un paysage, il faut s’harmoniser avec lui. Pour comprendre le rayon de soleil, il faut vibrer avec lui; il faut aussi, avec le rayon de lune, trembler dans l’ombre du soir; il faut scintiller avec tes étoiles bleues ou dorées; il faut, pour comprendre la nuit, sentir passer sur nous le frisson des espaces obscurs, de l’immensité vague et inconnue. Pour sentir le printemps, il faut avoir au cœur un peu de la légèreté de l’aile des papillons, dont nous respirons la fine poussière répandue en quantité appréciable dans l’air printanier.
  Bron: L’art au point de vue sociologique (1887) Partie I
  Jean-Marie Guyau
  Frans filosoof en dichter (1854 - 1888)
  - +
  +7
 • Carol Shields Depressie is als een blauwe plek die nooit verdwijnt. Een blauwe plek in je hoofd. Je moet er goed op letten het niet aan te raken daar waar het pijn doet. Maar het is er altijd.
  Origineel: Depression is like a bruise that never goes away. A bruise in your mind. You just got to be careful not to touch it where it hurts. It's always there, though.
  Carol Shields
  Amerikaans schrijfster (1935 - 2003)
  - +
  +6
 • Harry Mulisch Ik denk dat hij het oog van de cycloon wilde zijn. Rondom wordt alles verwoest door orkanen, maar in het oog is het schitterend weer met een blauwe hemel.
  Bron: Siegfried
  Harry Mulisch
  Nederlands schrijver (1927 - 2010)
  - +
  +2
 • Victor Hugo Sociale problemen overstijgen grenzen. De wonden van het menselijk ras, die grote wonden die de gehele aarde bedekken, stoppen niet bij de blauwe of rode lijnen die op de wereldkaart zijn terug te vinden.
  Origineel: Les problèmes sociaux dépassent les frontières. Les plaies du genre humain, ces larges plaies qui couvrent le globe, ne s'arrêtent point aux lignes bleues ou rouges tracées sur la mappemonde.
  Bron: Brief naar M. Daelli 1862
  Victor Hugo
  Frans schrijver (1802 - 1885)
  - +
  +2
 • Jan Vercammen Waarom een blauwe roos willen maken als de rode nog niet volmaakt is?
  Bron: Bij wijze van zeggen: aforismen, paradoksen, beweringen
  Jan Vercammen
  Vlaams schrijver (1906 - 1984)
  - +
  +2
 • Onbekend Als een bevrijde vogel vloog je naar de blauwe oneindigheid.
  Onbekend
   
  - +
  +1
 • Arthur Japin Wonden gaan weg, de blauwe plekken verdwijnen, de woorden blijven altijd bij je.
  Bron: Volkskrant 10 november 2012
  Arthur Japin
  Nederlands schrijver en acteur (1956 - )
  - +
  +1
 • Yvan Audouard Als ik blond was met blauwe ogen, lang en elegant met een zuivere stem, dan had ik een andere carrière gemaakt.
  Origineel: Si j'avais été blond aux yeux bleus, grand et élégant avec une voix pure, je n'aurais pas fait la même carrière.
  Bron: Le Figaro 11 mei 2015
  Yvan Audouard
  Frans schrijver en journalist (1914 - 2004)
  - +
   0
De beste blauwe citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.