Citaten met bovendien

 • Wanneer ge een weldaad hebt bewezen en een ander heeft haar genoten, waarom zoudt ge dan nog bovendien, zoals dwazen doen, een derde begeren: als weldoener geprezen te worden of dank te oogsten.
 • Als mijn aanvaller één-tegen-één komt zeg ik altijd: "Laat het hem lekker uitzoeken." Dan zeggen de spelers: "We kunnen hem toch helpen?" Mijn antwoord is dan: ten eerste is de kans groot dat je in de weg loopt en bovendien trek je als tweede aanvaller een tweede verdediger mee en tw
 • Toen ik zes was, wilde ik kok worden. Toen ik zeven was, Napoleon. Mijn ambitie is alleen maar gegroeid; nu wil ik alleen Salvador Dali zijn en niets anders. Bovendien, dit is erg moeilijk, omdat, als ik Salvador Dali nader, loopt hij van mij weg.
 • Wanneer u een rol op u neemt die boven uw macht ligt, dan zult u deze niet alleen slecht spelen, maar gaat u bovendien voorbij aan de rol die u wel had kunnen vervullen.
 • Als er hierna niets meer is, kan dat mensen zeer in vertwijfeling brengen. Bovendien moet dan ook alles in dit ene leven gebeuren. Dat brengt een hoop stress met zich mee. Ik ben erg verwonderd over de stelligheid waarmee mensen zeggen dat met de dood het leven ophoudt. De moderne mens is trots op h
 • Alles is al gezegd en men komt rijkelijk te laat nu er al ruim 7000 jaar mensen bestaan, die bovendien nog denken ook.
 • Kijk, ze hebben onze banen afgepakt, ze hebben ons geld afgepakt, en bovendien hebben ze het geld aan ons geleend en we betalen ze nu rente over dat geld. We zijn China en Japan elk 1,4 biljoen dollar schuldig.
 • Ik houd van honden. Je kunt altijd weten wat een hond denkt. Het heeft slechts vier gemoedsstemmingen. Blij, verdrietig, boos en geconcentreerd. Bovendien, honden zijn trouw en vertellen geen leugens omdat ze niet kunnen praten.
 • In de liefde is schrijven gevaarlijk, bovendien is het nutteloos.
 • Ik moet constant doorwerken, want als ik de tijd heb om mezelf te onderzoeken en te beoordelen is het met mij gedaan. Het duister overweldigt mij en ik word zo ellendig en onaangenaam... Bovendien voel ik dat ik ouder word en al die verspilde tijd maakt me radeloos.
+7

Citaten 1 t/m 10 van 21.

 • Johan Cruijff Als mijn aanvaller één-tegen-één komt zeg ik altijd: "Laat het hem lekker uitzoeken." Dan zeggen de spelers: "We kunnen hem toch helpen?" Mijn antwoord is dan: ten eerste is de kans groot dat je in de weg loopt en bovendien trek je als tweede aanvaller een tweede verdediger mee en twee tegen twee is moeilijker dan één tegen één.
  Johan Cruijff
  Nederlands voetballer en coach (1947 - 2016)
  - +
  +70
 • Wilhelm Schmid Als er hierna niets meer is, kan dat mensen zeer in vertwijfeling brengen. Bovendien moet dan ook alles in dit ene leven gebeuren. Dat brengt een hoop stress met zich mee. Ik ben erg verwonderd over de stelligheid waarmee mensen zeggen dat met de dood het leven ophoudt. De moderne mens is trots op het feit dat hij niets gelooft, maar hier gelooft hij absoluut in. Dat vind ik vreemd.
  Wilhelm Schmid
  Duits filosoof (1953 - )
  - +
  +27
 • Epictetus Wanneer u een rol op u neemt die boven uw macht ligt, dan zult u deze niet alleen slecht spelen, maar gaat u bovendien voorbij aan de rol die u wel had kunnen vervullen.
  Bron: Encheiridion 37
  Epictetus
  Romeins stoïcijns filosoof (50 - 130)
  - +
  +26
 • Marcus Aurelius Wanneer ge een weldaad hebt bewezen en een ander heeft haar genoten, waarom zoudt ge dan nog bovendien, zoals dwazen doen, een derde begeren: als weldoener geprezen te worden of dank te oogsten.
  Marcus Aurelius
  Romeins keizer (121 - 180)
  - +
  +23
 • Claude Monet Ik moet constant doorwerken, want als ik de tijd heb om mezelf te onderzoeken en te beoordelen is het met mij gedaan. Het duister overweldigt mij en ik word zo ellendig en onaangenaam... Bovendien voel ik dat ik ouder word en al die verspilde tijd maakt me radeloos.
  Bron: (1890)
  Claude Monet
  Frans impressionistisch schilder (1840 - 1926)
  - +
  +16
 • Yehudi Menuhin De mens is ingewikkeld. Hij is tot alles bekwaam en bovendien in staat zichzelf telkens gelijk te geven.
  Yehudi Menuhin
  Amerikaans/Brits violist, altviolist en dirigent (1916 - 1999)
  - +
  +5
 • Jean de la Bruyère Alles is al gezegd en men komt rijkelijk te laat nu er al ruim 7000 jaar mensen bestaan, die bovendien nog denken ook.
  Origineel: Tout est dit, et l'on vient trop tard depuis plus de sept mille ans qu'il y a des hommes, et qui pensent.
  Bron: Les Caractères (1688)
  Jean de la Bruyère
  Frans schrijver (1645 - 1696)
  - +
  +4
 • Alexandre Dumas fils In de liefde is schrijven gevaarlijk, bovendien is het nutteloos.
  Origineel: En amour, écrire est dangereux, sans compter que c'est inutile.
  Bron: Le demi-monde 3e acte
  Alexandre Dumas fils
  Frans schrijver (1824 - 1895)
  - +
  +4
 • Alasdair Gray Bovendien is een leven zonder vrijheid om te kiezen niet de moeite waard om te hebben.
  Origineel: Besides, a life without freedom to choose is not worth having.
  Alasdair Gray
  Schots schrijver en kunstenaar (1934 - 2019)
  - +
  +2
 • Pierre Teilhard de Chardin Sinds wanneer worden onze verlangens de maatstaf voor de werkelijkheid? En bovendien, wat zou de werkelijkheid doen om zich aan te passen aan de tegenstrijdige veelheid van onze verlangens?
  Origineel: Depuis quand nos désirs seraient-ils devenus la mesure du réel? Et du reste comment ferait le réel pour se plier à la multiplicité contradictoire de nos désirs?
  Bron: L'apparition de l'homme (1959) p.359
  Pierre Teilhard de Chardin
  Frans christelijk mysticus, auteur (1881 - 1955)
  - +
  +2
De beste bovendien citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.