Citaten met broederschap

 • Ik heb een droom, dat op een dag in de rode heuvels van Georgia de zonen van vroegere slaven en de zonen van vroegere slavenhouders samen kunnen zitten aan de tafel van broederschap.
 • Eenzaamheid is het kenmerk van broederschap.
 • Ik weiger aan te nemen dat de mensheid zo tragisch gebonden is aan de sterrenloze middernacht van racisme en oorlog dat het stralende ochtendgloren van vrede en broederschap nooit een realiteit kan worden.
 • Tot broederschap van de mensheid wordt opgeroepen door individuen, al naar gelang hun situatie. Maar het is meestal niet de bedoeling dat zij alle mensen omvat.
 • Ik geloof in de broederschap van de mens, alle mensen, maar ik geloof niet in broederschap met iemand die geen broederschap met mij wil. Ik geloof in de juiste behandeling van mensen, maar ik zal mijn tijd niet verspillen aan het proberen iemand rechtvaardig te behandelen wanneer hij niet weet hoe h
 • Een band van broederschap maakt alle mensen één.
 • Er zijn maar drie dingen in de wereld die vrouwen niet begrijpen en dat zijn Vrijheid, Gelijkheid en Broederschap.
+4

Citaten 1 t/m 8 van 8.

 • Martin Luther King Ik heb een droom, dat op een dag in de rode heuvels van Georgia de zonen van vroegere slaven en de zonen van vroegere slavenhouders samen kunnen zitten aan de tafel van broederschap.
  Origineel: I have a dream that one day on the red hills of Georgia sons of former slaves and the sons of former slave owners will be able to sit down together at the table of brotherhood.
  Bron: bij demars op Washington, 28.8.1962
  Martin Luther King
  Amerikaans predikant (1929 - 1968)
  - +
  +48
 • Martin Luther King Ik weiger aan te nemen dat de mensheid zo tragisch gebonden is aan de sterrenloze middernacht van racisme en oorlog dat het stralende ochtendgloren van vrede en broederschap nooit een realiteit kan worden.
  Martin Luther King
  Amerikaans predikant (1929 - 1968)
  - +
  +45
 • Gabriel Marcel Eenzaamheid is het kenmerk van broederschap.
  Origineel: La solitude est essentielle à la fraternité.
  Bron: La dignité humaine et ses assises existentielles (1964)
  Gabriel Marcel
  Frans dramaschrijver en filosoof (1889 - 1973)
  - +
  +5
 • David Lloyd George Vrijhandel is een grote vredesstichter. We hebben de afgelopen vijftig jaar veel ruzies gehad en veel aanleidingen tot ruzie, maar we hebben geen enkele oorlog gehad met een grote mogendheid. Vrijhandel baant langzaam maar zeker een pad door het dichte en donkere bos van bewapening naar het zonnige land van een broederschap tussen naties.
  Origineel: Free Trade is a great pacificator. We have had many quarrels, many causes of quarrels, during the last fifty years, but we have not had a single war with any first-class Power. Free Trade is slowly but surely cleaving a path through the dense and dark thicket of armaments to the sunny land of brotherhood amongst nations.
  Bron: Better Times: Speeches by the Right Hon. D. Lloyd George (1910) Toespraak in Manchester, 21-04-1908
  David Lloyd George
  Brits staatsman en premier (1863 - 1945)
  - +
  +4
 • Ronald Laing Tot broederschap van de mensheid wordt opgeroepen door individuen, al naar gelang hun situatie. Maar het is meestal niet de bedoeling dat zij alle mensen omvat.
  Origineel: The brotherhood of man is evoked by particular men according to their circumstances. But it seldom extends to all man.
  Bron: The politics of experience (1967)
  Ronald Laing
  Schots psychiater (1927 - 1989)
  - +
  +1
 • Thomas Carlyle Een band van broederschap maakt alle mensen één.
  Origineel: A mystic bond of brotherhood makes all men one.
  Bron: Critical and miscellaneous essays (1832) Goethe's Works
  Thomas Carlyle
  Schots schrijver en historicus (1795 - 1881)
  - +
   0
 • Malcolm X Ik geloof in de broederschap van de mens, alle mensen, maar ik geloof niet in broederschap met iemand die geen broederschap met mij wil. Ik geloof in de juiste behandeling van mensen, maar ik zal mijn tijd niet verspillen aan het proberen iemand rechtvaardig te behandelen wanneer hij niet weet hoe hij mij rechtvaardig moet behandelen.
  Origineel: I believe in the brotherhood of man, all men, but I don't believe in brotherhood with anybody who doesn't want brotherhood with me. I believe in treating people right, but I'm not going to waste my time trying to treat somebody right who doesn't know how to return the treatment.
  Malcolm X
  Amerikaans activist en mensenrechtenverdediger (1925 - 1965)
  - +
   0
 • Gilbert Keith Chesterton Er zijn maar drie dingen in de wereld die vrouwen niet begrijpen en dat zijn Vrijheid, Gelijkheid en Broederschap.
  Origineel: There are only three things in the world that women do not understand; and they are Liberty, Equality, and Fraternity
  Bron: What's Wrong With The World ch.II
  Gilbert Keith Chesterton
  Engels schrijver (1874 - 1936)
  - +
  -1
De beste broederschap citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.