Citaten met burgers

 • Mijn mede-Amerikanen: vraag niet wat uw land voor u kan doen, maar vraag wat u voor uw land kunt doen. Mijn mede-burgers op aarde: vraag niet wat Amerika voor u zal doen, maar wat we samen kunnen doen voor de vrijheid van de mens.
 • En er lopen altijd wel duizend identieke burgers over straat om elkaar de indruk te geven dat ze normaal zijn en om mij aan geboortenbeperking te doen denken.
 • De staat heeft de plicht te zorgen voor zijn hulpeloze burgers.
 • De moraal zorgt altijd voor betere burgers dan de wetten.
 • Door een aanhoudende inflatie kunnen regeringen, in het geheim en onopgemerkt, een belangrijk deel van de rijkdom van hun burgers in beslag nemen.
 • De aarde is slechts één land, waarvan alle mensen de burgers zijn.
 • Als wij burgers onze kunstenaars niet ondersteunen, offeren we onze fantasie op aan de brute realiteit, zodat we ten slotte nergens meer in geloven en onze dromen geen waarde meer hebben.
 • Een staat moet niet worden beoordeeld naar de wijze waarop de meest aanzienlijke burgers er worden behandeld, maar de minst aanzienlijke.
+5

Citaten 1 t/m 10 van 29.

 • John F. Kennedy Mijn mede-Amerikanen: vraag niet wat uw land voor u kan doen, maar vraag wat u voor uw land kunt doen. Mijn mede-burgers op aarde: vraag niet wat Amerika voor u zal doen, maar wat we samen kunnen doen voor de vrijheid van de mens.
  Origineel: And so, my fellow Americans: ask not what your country can do for you - ask what you can do for your country. My fellow citizens of the world: ask not what America will do for you, but what together we can do for the freedom of man.
  Bron: Inauguratie 20-01-1961. Voor de volledige tekst zie: www.jfklibrary.org
  John F. Kennedy
  Amerikaans politicus en president (35e) 1917-1963
  - +
  +45
 • Herman de Coninck En er lopen altijd wel duizend identieke burgers over straat om elkaar de indruk te geven dat ze normaal zijn en om mij aan geboortenbeperking te doen denken.
  Herman de Coninck
  Vlaams dichter en journalist 1944-1997
  - +
  +14
 • Pindarus Omdat het hun goed ging, schenen ze de burgers ook wijs toe.
  Bron: Odae Olympiae 5, 36,
  Pindarus
  Grieks dichter 522-433 v. Chr.
  - +
  +12
 • Nelson Mandela Je kunt een land pas beoordelen als je er de gevangenissen hebt bekeken. Je moet een land niet beoordelen op de behandeling van zijn meest succesvolle, maar op zijn minst succesvolle burgers.
  Origineel: No one truly knows a nation until one has been inside its jails. A nation should not be judged by how it treats its highest citizens but its lowest ones.
  Bron: Long Walk to Freedom (1995)
  Nelson Mandela
  Zuid-Afrikaans advocaat, politicus en anti-apartheidsstrijder 1918-2013
  - +
  +10
 • Maarten van Rossem Nimmer in de menselijke geschiedenis zijn er landen geweest die zo veilig, rijk en aangenaam waren, maar de burgers van die rijke westerse landen zien de lol er niet van in.
  Maarten van Rossem
  Nederlands historicus 1943-
  - +
  +8
 • Bahá'u'lláh De aarde is slechts één land, waarvan alle mensen de burgers zijn.
  Bahá'u'lláh
  Arabisch geestelijke en stichter van het bahá'í-geloof. 1817-1892
  - +
  +7
 • Yann Martel Als wij burgers onze kunstenaars niet ondersteunen, offeren we onze fantasie op aan de brute realiteit, zodat we ten slotte nergens meer in geloven en onze dromen geen waarde meer hebben.
  Origineel: If we, citizens, do not support our artists, then we sacrifice our imagination on the altar of crude reality and we end up believing in nothing and having worthless dreams.
  Bron: Het leven van Pi p.11
  Yann Martel
  Canadees schrijver 1963-
  - +
  +6
 • Nelson Mandela Een staat moet niet worden beoordeeld naar de wijze waarop de meest aanzienlijke burgers er worden behandeld, maar de minst aanzienlijke.
  Nelson Mandela
  Zuid-Afrikaans advocaat, politicus en anti-apartheidsstrijder 1918-2013
  - +
  +6
 • Montesquieu De moraal zorgt altijd voor betere burgers dan de wetten.
  Origineel: Les moeurs font toujours de meilleurs citoyens que les lois.
  Bron: Lettres Persanes (1721) #79
  Montesquieu
  Frans filosoof 1689-1755
  - +
  +4
 • Woodrow Wilson Twintig jaar lang preekte ik tegen de studenten van Princeton dat het referendum en het volksinitiatief nonsens waren. Sindsdien heb ik mij erin verdiept en nu wil ik mijn excuses aanbieden aan deze studenten. Directe democratie is de waakhond van de democratie. Het neemt macht uit de handen van de bazen en geeft het in de handen van de burgers.
  Woodrow Wilson
  Amerikaans staatsman en president (28e) 1856-1924
  - +
  +4
De beste burgers citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: