Citaten met chemische

 • Een ontmoeting tussen twee persoonlijkheden is als het samenvoegen van twee chemische stoffen. Wanneer er een reactie volgt, zijn beide veranderd.
 • Het klimaat en de chemische eigenschappen van de aarde, nu en door haar geschiedenis heen, lijken altijd optimaal te zijn geweest voor het leven. Dat dit toevallig is is net zo onwaarschijnlijk als met een blinddoek voor ongedeerd rondrijden in het spitsuur.
 • Liefde is alleen maar een chemische reactie, maar het is prettig naar de formule te zoeken.

Citaten 1 t/m 5 van 5.

 • Carl Gustav Jung Een ontmoeting tussen twee persoonlijkheden is als het samenvoegen van twee chemische stoffen. Wanneer er een reactie volgt, zijn beide veranderd.
  Origineel: Das Zusammentreffen zweier Persönlichkeiten, ist wie der Kontakt, zweier chemischer Substanzen: wenn es irgendeine Reaktion gibt, verwandeln sich beide.
  Bron: Seelenprobleme der Gegenwart
  Carl Gustav Jung
  Zwitsers psychiater (1875 - 1961)
  - +
  +20
 • Hildegard Knef Liefde is alleen maar een chemische reactie, maar het is prettig naar de formule te zoeken.
  Origineel: Liebe ist nur eine chemische Reaktion, aber es macht Spaß, nach der Formel zu suchen.
  Hildegard Knef
  Duits actrice, zangeres en schrijfster (1925 - 2002)
  - +
  +4
 • F. Scott Fitzgerald De jeugd van iedereen is een droom, een vorm van chemische waanzin.
  Origineel: Everybody's youth is a dream, a form of chemical madness.
  F. Scott Fitzgerald
  Amerikaans schrijver (1896 - 1940)
  - +
  +1
 • James Lovelock Sindsdien hebben we Gaia gedefinieerd als een complexe entiteit waarbij de biosfeer, de atmosfeer, de oceanen en de bodem van de aarde betrokken zijn; de totaliteit vormt een feedback- of cybernetisch systeem dat een optimale fysieke en chemische omgeving zoekt voor leven op deze planeet.
  Origineel: We have since defined Gaia as a complex entity involving the Earth's biosphere, atmosphere, oceans, and soil; the totality constituting a feedback or cybernetic system which seeks an optimal physical and chemical environment for life on this planet.
  Bron: Gaia: A New Look at Life on Earth (1979)
  James Lovelock
  Brits wetenschapper en auteur (1919 - 2022)
  - +
  +1
 • James Lovelock Het klimaat en de chemische eigenschappen van de aarde, nu en door haar geschiedenis heen, lijken altijd optimaal te zijn geweest voor het leven. Dat dit toevallig is is net zo onwaarschijnlijk als met een blinddoek voor ongedeerd rondrijden in het spitsuur.
  Origineel: The climate and the chemical properties of the Earth now and throughout its history seem always to have been optimal for life. For this to have happened by chance is as unlikely as to survive unscathed a drive blindfold through rush hour traffic.
  Bron: Gaia: A New Look at Life on Earth (1979)
  James Lovelock
  Brits wetenschapper en auteur (1919 - 2022)
  - +
  -2
De beste chemische citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.