Citaten met conclusie

Citaten 1 t/m 10 van 17.

 • Machiavelli Ik wil alleen maar de conclusie trekken dat het voor een heerser noodzakelijk is het volk te vriend te houden. Want anders heeft hij in tijden van tegenspoed niets waar hij op terug kan vallen.
  Origineel: Concluderò solo che a uno principe è necessario avere el populo amico: altrimenti non ha, nelle avversità, remedio.
  Bron: Il Principe IX
  Machiavelli
  Florentijns staatsfilosoof (1469 - 1527)
  - +
  +13
 • Kofi Annan Als je neutraal bent in een situatie waarin één partij overduidelijk slecht wordt behandeld, dan is de conclusie dat je dit onrecht toestaat.
  Origineel: If you are neutral in a situation where one side is patently being mistreated, the conclusion is that you're siding with this wrong.
  Kofi Annan
  Ghanees diplomaat en 7e secretaris-generaal van de VN (1938 - 2018)
  - +
  +6
 • Machiavelli Mijn conclusie is dan ook deze, dat iemand die de macht in handen heeft, zich weinig van samenzweringen moet aantrekken wanneer het volk hem goedgezind is. Maar wanneer het hem vijandig gezind is en hem haat, moet hij voor alles en iedereen bang zijn.
  Origineel: Concludo, per tanto, che uno principe debbe tenere delle congiure poco conto, quando el popolo li sia benivolo; ma, quando li sia inimico et abbilo in odio, debbe temere d’ogni cosa e d’ognuno.
  Bron: Il Principe XIX
  Machiavelli
  Florentijns staatsfilosoof (1469 - 1527)
  - +
  +6
 • Karl Popper Het maakt niet uit hoeveel witte zwanen we hebben waargenomen, het rechtvaardigt nog niet de conclusie dat alle zwanen wit zijn.
  Origineel: No matter how many instances of white swans we may have observed, this does not justify the conclusion that all swans are white.
  Bron: The Logic of Scientific Discovery (1959)
  Karl Popper
  Oostenrijks-Brits wetenschapsfilosoof (1902 - 1994)
  - +
  +5
 • Ronald Giphart Als je bedenkt dat er mensen zijn die geen hap door hun keel krijgen als ze niet in een door een marketingbureau uitgedacht restaurantconcept eten ('Cajun is een mengelmoes van de Indiaanse, Mexicaanse en Eskimose keuken...'), dan moet je wel tot de almaar terugkerende droevige conclusie komen dat de mens een kinderachtig wezen is, dat bedondert en bedonderd wil worden.
  Bron: Giph (1993)
  Ronald Giphart
  Nederlands schrijver (1965 - )
  - +
  +4
 • Philip Larkin Ik kwam tot de conclusie dat er enorm veel onderzoek nodig was om een mening over iets te kunnen vormen, en daarom vermijd ik als onderwerp van gesprek de politiek in zijn geheel.
  Origineel: I came to the conclusion that an enormous amount of research was needed to form an opinion on anything, and therefore I abandoned politics altogether as a topic of conversation.
  Bron: Brief aan Monica Jones, 05-08-1953
  Philip Larkin
  Engels dichter, romanschrijver en bibliothecaris (1922 - 1985)
  - +
  +4
 • Machiavelli Mijn conclusie is dat een republiek die bij acuut gevaar geen beroep kan doen op een dictator of vergelijkbare gezagsdragers, in kritieke situaties altijd te gronde zal gaan.
  Bron: Discorsi
  Machiavelli
  Florentijns staatsfilosoof (1469 - 1527)
  - +
  +3
 • Fernando Savater Na vele jaren de ethiek bestudeerd te hebben, ben ik tot de conclusie gekomen dat alles samengevat kan worden in drie deugden: de moed om te leven, edelmoedigheid om samen te leven en gezond verstand om te overleven.
  Origineel: Después de tantos años estudiando la ética, he llegado a la conclusión de que toda ella se resume en tres virtudes: coraje para vivir, generosidad para convivir, y prudencia para sobrevivir.
  Bron: toegeschreven
  Fernando Savater
  Spaans filosoof en auteur (1947 - )
  - +
  +3
 • David Hume De regels van de moraal zijn niet de conclusie van ons verstand.
  Origineel: Moral distinctions are not derived from reason.
  Bron: A Treatise of Human Nature (1739) Book III, Part III, sect. II
  David Hume
  Schots filosoof en geschiedkundige (1711 - 1776)
  - +
  +2
 • Marcus Tullius Cicero Het is kenmerkend voor een goede rechter, uit kleinigheden zijn conclusie te trekken omtrent iemands begeerte of ingetogenheid.
  Marcus Tullius Cicero
  Romeins staatsman en schrijver (106 v. Chr. - 43 v. Chr.)
  - +
  +2
De beste conclusie citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.