Citaten met concurrentie

 • Concurrentie is een zonde.
 • Concurrentie is niet alleen de basis van de bescherming van de consument, maar is de prikkel om vooruitgang te boeken.
 • De enige raderen die de politieke economie in beweging zet zijn de hebzucht en de oorlog tussen de hebzuchtigen; de concurrentie.
 • Naarmate het ambacht wordt uitgeroeid door concurrentie van de industrie en de kleinere ondernemer, inclusief de agrariërs, niet meer in staat is te bestaan, worden we allemaal gedwongen te voldoen aan de wensen van de grote producenten, het voedsel te eten en de kleding te dragen die zij het beste
 • Strategie gaat over jezelf onderscheiden van de concurrentie. Het is niet een kwestie van beter zijn in wat je doet - het is een kwestie van anders doen.
+2

Citaten 1 t/m 9 van 9.

 • Karl Marx De enige raderen die de politieke economie in beweging zet zijn de hebzucht en de oorlog tussen de hebzuchtigen; de concurrentie.
  Origineel: Die einzigen Räder, die der Nationalökonom in Bewegung setzt, sind die Habsucht und der Krieg unter den Habsüchtigen, die Konkurrenz.
  Bron: Parijse manuscripten (1844) Die entfremdete Arbeit
  Karl Marx
  Duits econoom en staatsfilosoof (1818 - 1883)
  - +
  +43
 • Walther Rathenau Klagen over de sterkte van de concurrentie is in werkelijkheid vaak slechts het klagen over het gebrek aan ideeën.
  Origineel: Die Klage über die Schärfe des Wettbewerbs ist in Wirklichkeit meist nur eine Klage über den Mangel an Einfällen.
  Bron: Von der Grundlage der Geschäfte b.90
  Walther Rathenau
  Duits industrieel, schrijver en politicus (1867 - 1922)
  - +
  +4
 • Gustave le Bon Opheffing van risico en concurrentie in de nijverheid betekent alle voortgang der beschaving verlammen.
  Origineel: Supprimer le risque et la concurrence dans les entreprises industrielles, ferait tarir tout les progrès de la civilisation.
  Bron: Hier et Demain
  Gustave le Bon
  Frans socioloog en psycholoog (1841 - 1931)
  - +
  +3
 • Ludwig Erhard 'Welvaart voor iedereen' en 'welvaart door middel van concurrentie' zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De eerste these geeft het doel weer, de tweede de weg die naar dit doel leidt.
  Origineel: 'Wohlstand für alle' und 'Wohlstand durch Wettbewerb' gehören untrennbar zusammen; das erste Postulat kennzeichnet das Ziel, das zweite den Weg, der zu diesem Ziel führt.
  Bron: Wohlstand für Alle (1957)
  Ludwig Erhard
  Duits CDU politicus en bondskanselier (1897 - 1977)
  - +
  +2
 • John D. Rockefeller Concurrentie is een zonde.
  Origineel: Competition is a sin.
  John D. Rockefeller
  Amerikaans industrieel, oprichter Exxon (1839 - 1937)
  - +
  +2
 • Herbert Hoover Concurrentie is niet alleen de basis van de bescherming van de consument, maar is de prikkel om vooruitgang te boeken.
  Origineel: Competition is not only the basis of protection to the consumer, but is the incentive to progress.
  Herbert Hoover
  Amerikaans politicus en 31ste president (1874 - 1964)
  - +
  +2
 • Konrad Lorenz Naarmate het ambacht wordt uitgeroeid door concurrentie van de industrie en de kleinere ondernemer, inclusief de agrariërs, niet meer in staat is te bestaan, worden we allemaal gedwongen te voldoen aan de wensen van de grote producenten, het voedsel te eten en de kleding te dragen die zij het beste voor ons vinden, en het ergste van alles is dat we door conditionering niet beseffen dat ze dat doen.
  Origineel: In dem Maße, in dem das Handwerk durch die Konkurrenz der Industrie ausgerottet wird und in dem der kleinere Unternehmer, einschließlich des Bauern, existenzunfähig wird, sind wir alle ganz einfach gezwungen, uns in unserer Lebensführung den Wünschen der Großproduzenten zu fügen, die Nahrungsmittel zu fressen und die Kleidungsstücke anzuziehen, die sie für uns für gut befinden, und was das Allerschlimmste ist, wir merken kraft der uns zuteil gewordenen Konditionierung gar nicht, daß sie dies tun.
  Bron: Die acht Todsünden der zivilisierten Menschheit (1973)
  Konrad Lorenz
  Duits zoöloog (1903 - 1989)
  - +
  +2
 • Elbert Hubbard Doe je werk met geheel je hart, en je zal slagen, er is zo weinig concurrentie.
  Origineel: Do your work with your whole heart, and you will succeed - there's so little competition.
  Elbert Hubbard
  Amerikaans schrijver en uitgever (1856 - 1915)
  - +
  +1
 • Michael Porter Strategie gaat over jezelf onderscheiden van de concurrentie. Het is niet een kwestie van beter zijn in wat je doet - het is een kwestie van anders doen.
  Origineel: Strategy is about setting yourself apart from the competition. It's not a matter of being better at what you do - it's a matter of being different at what you do.
  Michael Porter
  Amerikaans econoom (1947 - )
  - +
  +1
De beste concurrentie citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.