Citaten met denkbeelden

 • Ik heb mijn geld voornamelijk verdiend, door aan schitterende, maar slecht geleide denkbeelden van anderen, commerciële waarde te geven.
 • Gedachten heeft ieder. Bij weinigen worden ze tot denkbeelden. Nog minder zijn er, die vorm en kleur weten weer te geven van die beelden. En wie dit doet, hoort gedurig: "juist wat ik dacht". Ja, op omtrek na, op kleur na, op schaduw na. Dat is: op zeer veel na.
 • Wie heldere denkbeelden heeft, kan bevelen.
 • Intussen moet ik m'n denkbeelden hoog en droog houden, in de tijden die komen zijn ze misschien toch nog uit te voeren!
+1

Citaten 1 t/m 10 van 20.

 • Krishnamurti Nu we ons gerealiseerd hebben, dat wij ons op geen uiterlijk gezag kunnen verlaten bij het teweegbrengen van een totale omwenteling in de structuur van onze eigen psyche staan we voor de onmetelijk veel groter moeilijkheid ons te ontdoen van ons eigen innerlijk gezag, het gezag van onze eigen speciale kleine ervaringen en verzamelde meningen, kennis, denkbeelden en idealen.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar 1895-1986
  - +
  +7
 • Krishnamurti Denkbeelden zijn voor ons veel belangrijker geworden dan handelen - denkbeelden, die zo knap door de intellectuelen op elk gebied in boeken tot uitdrukking worden gebracht.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar 1895-1986
  - +
  +5
 • Krishnamurti Elke godsdienst heeft zijn dogma, zijn formule, zijn eigen stellage om de goden te bereiken en als we een onderzoek instellen naar het begin van het denken, betwijfelen wij het belang van dit gehele bouwsel van denkbeelden.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar 1895-1986
  - +
  +5
 • Anne Frank Intussen moet ik m'n denkbeelden hoog en droog houden, in de tijden die komen zijn ze misschien toch nog uit te voeren!
  Bron: Het achterhuis - 15 juli 1944
  Anne Frank
  Joods vluchteling en schrijfster 1929-1945
  - +
  +5
 • Lady Mary Wortley Montagu Algemene denkbeelden zijn in het algemeen verkeerd.
  Origineel: General notions are generally wrong.
  Bron: The Letters of Lady Mary Wortley Montagu Brief aan Edward Wortley Montagu, geen datum
  Lady Mary Wortley Montagu
  Engels schrijfster 1689-1762
  - +
  +4
 • Belcampo Alle ellende in de wereld komt hiervandaan, dat verreweg de meeste mensen niet beschikken over de bij hen passende denkbeelden.
  Bron: Bevroren vuurwerk (1962)
  Belcampo
  Nederlands schrijver (ps. van Herman Pieter Schönfeld Wichers) 1902-1990
  - +
  +4
 • Honoré de Balzac Het is uit de botsing der karakters, niet uit de strijd der denkbeelden, dat de antipathieën geboren worden.
  Origineel: C'est du choc des caractères et non de la lutte des idées que naissent les antipathies.
  Bron: Ursule Mirouët
  Honoré de Balzac
  Frans schrijver 1799-1850
  - +
  +4
 • George Bernard Shaw Hoe langer ik leef, hoe meer ik besef dat ik nergens ongelijk in heb, en dat alle pijnen die ik zo nederig heb genomen om mijn denkbeelden te verifiëren mijn tijd hebben verspild!
  Origineel: The longer I live the more I see that I am never wrong about anything, and that all the pains I have so humbly taken to verify my notions have only wasted my time.
  Bron: Collected Letters, 1911-1925 Aan H. G. Wells
  George Bernard Shaw
  Iers-Engels schrijver, criticus en Nobelprijswinnaar literatuur (1925) 1856-1950
  - +
  +4
 • Vachel Lindsay Verander niet de mensheid, maar verander de structuur van je eigen geest en je eigen denkbeelden, en je verandert alles.
  Origineel: Change not the mass but change the fabric of your own soul and your own visions, and you change all.
  Vachel Lindsay
  Amerikaans dichter 1879-1931
  - +
  +4
 • Multatuli Gedachten heeft ieder. Bij weinigen worden ze tot denkbeelden. Nog minder zijn er, die vorm en kleur weten weer te geven van die beelden. En wie dit doet, hoort gedurig: "juist wat ik dacht". Ja, op omtrek na, op kleur na, op schaduw na. Dat is: op zeer veel na.
  Bron: Ideeën
  Multatuli
  Nederlands schrijver (ps. van Eduard Douwes Dekker) 1820-1887
  - +
  +3
De beste denkbeelden citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: