Citaten met denkbeeldige

 • Twintig eeuwen christendom heeft hun genen voorgoed besmet zodat ze door het leven sluipen met opgetrokken schouders bang om zich heen kijkend als muizen beducht voor denkbeeldige gevaren slaven van een onbegrijpelijk dwangmatig gedrag.
 • Het verleden is niet minder werkelijk dan het heden. Het heden is de denkbeeldige scheidslijn tussen de heldere massa die we 'verleden' noemen en de duistere die 'toekomst' heet. Het is het gordijn voor een hel verlicht toneel, dat langzaam opzij schuift.
 • Binnen het domein van de gevoelens is er geen verschil tussen het werkelijke en het denkbeeldige.
 • Er is alle reden te geloven dat er een bepaald punt in de geest bestaat van waaruit het leven en de dood, het werkelijke en het denkbeeldige, het verleden en de toekomst, het mededeelbare en het niet-mededeelbare, hoog en laag niet meer als tegenstellingen gezien worden.
+1

Citaten 1 t/m 9 van 9.

 • André Gide Binnen het domein van de gevoelens is er geen verschil tussen het werkelijke en het denkbeeldige.
  Origineel: Dans le domaine des sentiments, le réel ne se distingue pas de l'imaginaire.
  Bron: Les faux-monnayeurs (1926)
  André Gide
  Frans schrijver en Nobelprijswinnaar literatuur (1947) (1869 - 1951)
  - +
  +5
 • György Konrád Het verleden is niet minder werkelijk dan het heden. Het heden is de denkbeeldige scheidslijn tussen de heldere massa die we 'verleden' noemen en de duistere die 'toekomst' heet. Het is het gordijn voor een hel verlicht toneel, dat langzaam opzij schuift.
  György Konrád
  Joods-Hongaars schrijver (1933 - 2019)
  - +
  +4
 • Vauvenargues Geen tijd en geen volk, die niet denkbeeldige deugden en ondeugden hebben ingesteld.
  Origineel: Il n’y a point de siècle et de peuple qui n’aient établi des vertus et des vices imaginaires.
  Bron: Réflexions et maximes (1746) #122
  Vauvenargues
  Frans filosoof (1715 - 1747)
  - +
  +3
 • André Breton Er is alle reden te geloven dat er een bepaald punt in de geest bestaat van waaruit het leven en de dood, het werkelijke en het denkbeeldige, het verleden en de toekomst, het mededeelbare en het niet-mededeelbare, hoog en laag niet meer als tegenstellingen gezien worden.
  Origineel: Tout porte à croire qu'il existe un certain point de l'esprit d'où la vie et le mort, le réel et l'imaginaire, le passé et le futur, le communicable et l'incommunicable, le haut et le bas cessent d'être perçus contradictoirement.
  Bron: Second manifeste du surréalisme (1930)
  André Breton
  Frans schrijver (1896 - 1966)
  - +
  +2
 • L. Verbeeck Evenaar: een denkbeeldige lijn die de geleerden rond de wereld hebben getrokken om te kunnen zien waar het warm is.
  L. Verbeeck
  Vlaams aforist en schrijver (1932 - 2017)
  - +
  +2
 • Jef Geeraerts Twintig eeuwen christendom heeft hun genen voorgoed besmet zodat ze door het leven sluipen met opgetrokken schouders bang om zich heen kijkend als muizen beducht voor denkbeeldige gevaren slaven van een onbegrijpelijk dwangmatig gedrag.
  Jef Geeraerts
  Vlaams schrijver (1930 - 2015)
  - +
  +2
 • Bill Cosby De eerstgeborene in elke familie droomt altijd van een denkbeeldige oudere broer of zus die het voorbeeld voor hen kan zijn.
  Origineel: The first-born in every family is always dreaming for an imaginary older brother or sister who will look out for them.
  Bill Cosby
  Amerikaans acteur, komediant, producer (1937 - )
  - +
  +1
 • Jan Cremer Ik heb dus alleen gestolen als het nodig was, voor mezelf, om te overleven. Gedreven door honger of armoe. Als ik straks voor die denkbeeldige poort sta, laten ze me onmiddellijk binnen. Dat weet ik zeker. Ik word mijn leven lang al achtervolgd door mensen die daar andere ideeën over hebben. Maar wat er ook over mij gezegd of geschreven wordt, ik weet wie ik ben. Ik ben een goed mens, puur en schoon.
  Jan Cremer
  Nederlands schrijver en schilder (1940 - )
  - +
  +1
 • Saul Bellow Alternatieven, en bijzonder wenselijke alternatieven, groeien alleen op denkbeeldige bomen.
  Origineel: Alternatives, and particularly desirable alternatives, grow only on imaginary trees.
  Bron: DANGLING MAN (1944)
  Saul Bellow
  Amerikaans schrijver en Nobelprijswinnaar literatuur (1976) (1915 - 2005)
  - +
   0
De beste denkbeeldige citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.