Citaten met depressie

 • Een depressie kan het zand zijn dat de parel maakt.
 • Depressie is leven met gesloten toekomst. Geluk is weemoed omdat het verleden zich niet herhaalt. Weemoed is geen depressie. Depressie is gebrek aan weemoed, is vastzitten aan het verleden.
 • Muziek kan ons naar de toppen of dalen van emoties brengen. Het kan ons overhalen iets te kopen, of ons herinneren aan ons eerste afspraakje. Het kan ons uit een depressie halen wanneer niets anders dat nog kan. Het kan ons aan het dansen krijgen op zijn ritme. Maar de kracht van muziek gaat veel, v
 • Depressie is als een blauwe plek die nooit verdwijnt. Een blauwe plek in je hoofd. Je moet er goed op letten het niet aan te raken daar waar het pijn doet. Maar het is er altijd.
 • Roes: alles is werkelijkheid. Depressie: niets is werkelijkheid.
 • Je hebt grotendeels je depressie zelf geconstrueerd. Het was niet aan jou gegeven. Daarom kun je het deconstrueren.
 • Voordat je jezelf diagnosticeert met een depressie of een laag zelfbeeld, zorg er eerst voor dat je in feite niet alleen omringd bent door klootzakken.
 • Depressie is het meest ergste dat ik ooit heb meegemaakt. Het is die afwezigheid dat je kunt zien dat je ooit weer vrolijk zult zijn. De afwezigheid van hoop.
+5

Citaten 1 t/m 10 van 17.

 • Rutger Kopland Depressie is leven met gesloten toekomst. Geluk is weemoed omdat het verleden zich niet herhaalt. Weemoed is geen depressie. Depressie is gebrek aan weemoed, is vastzitten aan het verleden.
  Rutger Kopland
  Nederlands dichter 1934-2012
  - +
  +34
 • Guy Mortier Nooit eens een depressie? Zeg, voel jij je wel goed?
  Guy Mortier
  Vlaams journalist en televisiefiguur 1943-
  - +
  +19
 • J. K. Rowling Depressie is het meest ergste dat ik ooit heb meegemaakt. Het is die afwezigheid dat je kunt zien dat je ooit weer vrolijk zult zijn. De afwezigheid van hoop.
  Origineel: Depression is the most unpleasant thing I have ever experienced. … It is that absence of being able to envisage that you will ever be cheerful again. The absence of hope.
  Bron: The Times 30-06-2000, Interview met Ann Treneman
  J. K. Rowling
  Brits schrijfster 1965-
  - +
  +11
 • György Konrád Roes: alles is werkelijkheid. Depressie: niets is werkelijkheid.
  György Konrád
  Joods-Hongaars schrijver 1933-2019
  - +
  +11
 • Renate Rubinstein Vragen naar de toekomst is vragen om een depressie.
  Renate Rubinstein
  Nederlands schrijfster, journaliste en columniste. 1929-1990
  - +
  +11
 • Ronald Reagan Een recessie is als je buurman zijn baan verliest. Een depressie is als jij de jouwe verliest.
  Origineel: A recession is when your neighbor loses his job. A depression is when you lose yours.
  Bron: Toespraak, 01-09-1980. Voor de volledige tekst zie: reaganlibrary.archives.gov
  Ronald Reagan
  Amerikaans acteur, staatsman en president (40e) 1911-2004
  - +
  +9
 • Carol Shields Depressie is als een blauwe plek die nooit verdwijnt. Een blauwe plek in je hoofd. Je moet er goed op letten het niet aan te raken daar waar het pijn doet. Maar het is er altijd.
  Origineel: Depression is like a bruise that never goes away. A bruise in your mind. You just got to be careful not to touch it where it hurts. It's always there, though.
  Carol Shields
  Amerikaans schrijfster 1935-2003
  - +
  +6
 • Joni Mitchell Een depressie kan het zand zijn dat de parel maakt.
  Origineel: Depression can be the sand that makes the pearl.
  Joni Mitchell
  Canadees singer-songwriter. 1943-
  - +
  +6
 • William Gibson Voordat je jezelf diagnosticeert met een depressie of een laag zelfbeeld, zorg er eerst voor dat je in feite niet alleen omringd bent door klootzakken.
  Origineel: Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes.
  William Gibson
  Amerikaans sciencefictionschrijver 1948-
  - +
  +6
 • Oliver Sacks Muziek kan ons naar de toppen of dalen van emoties brengen. Het kan ons overhalen iets te kopen, of ons herinneren aan ons eerste afspraakje. Het kan ons uit een depressie halen wanneer niets anders dat nog kan. Het kan ons aan het dansen krijgen op zijn ritme. Maar de kracht van muziek gaat veel, veel verder. Muziek neemt in onze hersenen meer ruimte in dan taal - de mensheid is een muzikale soort.
  Origineel: Music can move us to the heights or depths of emotion. It can persuade us to buy something, or remind us of our first date. It can lift us out of depression when nothing else can. It can get us dancing to its beat. But the power of music goes much, much further. Indeed, music occupies more areas of our brain than language does-humans are a musical species.
  Bron: Musicophilia: Tales of Music and the Brain
  Oliver Sacks
  Brits neuroloog en auteur 1933-2015
  - +
  +4
De beste depressie citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: