Citaten met dertig

 • Als wij nu niet optreden tegen de vergaande islamisering van Nederland, herleven de jaren dertig van de vorige eeuw. Alleen was het toen Hitler en nu Mohammed.
 • 
Het helpt niets mensen er dag in dag uit op te wijzen dat we over dertig jaar naar de bliksem gaan, want ze zijn daartoe gaarne bereid mits het hun nu maar goed gaat.
 • Ik wandel steeds in raadselen. Er komen telkens jongelui die zeggen; 'u maakt ook opart'. Ik weet helemaal niet wat dat is, opart. Dit werk maak ik al dertig jaar.
 • Vijftig. God, wat is het leven prachtig. Nog dertig jaar, dan ben ik tachtig.
 • In alle tijden en op alle plaatsen is er altijd een groot aantal mannen tussen de vijftien en de dertig, die niets liever willen dan vechten.
 • Het geheim van een lang leven is een dubbele carrière. Een tot ongeveer zestig jaar, de andere voor de volgende dertig jaar.
 • De eerste veertig jaren van ons leven leveren de tekst, de volgende dertig het commentaar daarop.
 • De grote vraag, waarop ik ondanks dertig jaar onderzoek naar de vrouwelijke ziel nog geen antwoord op heb gevonden, is: wat wil de vrouw?
 • Om nergens meer in te geloven, mijn vriend, moet je heel wat hebben gezien. Waar wil je dat ik naar toe ga? Kijk naar die oude uitgerookte stad; er zijn geen plekken, geen straten, geen stegen waar ik niet dertig keer heb rond gezworven; er zijn geen straatstenen waar ik niet mijn hakken aan geslete
+6

Citaten 1 t/m 10 van 29.

 • Sigmund Freud De grote vraag, waarop ik ondanks dertig jaar onderzoek naar de vrouwelijke ziel nog geen antwoord op heb gevonden, is: wat wil de vrouw?
  Origineel: Die große Frage, worauf ich noch keine Antwort gefunden habe, trotz dreißig Jahre Erforschung der weiblichen Seele, ist: Was will die Frau?
  Bron: toegeschreven
  Sigmund Freud
  Oostenrijks psychiater 1856-1939
  - +
  +73
 • Godfried Bomans
  Het helpt niets mensen er dag in dag uit op te wijzen dat we over dertig jaar naar de bliksem gaan, want ze zijn daartoe gaarne bereid mits het hun nu maar goed gaat.
  Godfried Bomans
  Nederlands schrijver 1913-1971
  - +
  +26
 • A. Schopenhauer De eerste veertig jaren van ons leven leveren de tekst, de volgende dertig het commentaar daarop.
  Origineel: Die ersten vierzig Jahre unseres Lebens liefern den Text, die folgenden dreißig den Kommentar dazu.
  Bron: Parerga und Paralipomena I, 6: Vom Unterschiede der Lebensalter
  A. Schopenhauer
  Duits filosoof 1788-1860
  - +
  +17
 • Theodore Roosevelt De enige tijd dat je echt leeft, is van dertig tot zestig. De jongeren zijn slaaf van hun dromen; de ouderen zijn knechten van hun spijt. Alleen die van middelbare leeftijd hebben alle vijf zintuigen voor het behoud van hun verstand.
  Origineel: The only time you really live fully is from thirty to sixty. The young are slaves to dreams; the old servants of regrets. Only the middle-aged have all their five senses in the keeping of their wits.
  Theodore Roosevelt
  Amerikaans staatsman 1858-1919
  - +
  +9
 • Muhammad Ali Een mens die de wereld hetzelfde ziet op zijn vijftigste als op zijn twintigste, heeft dertig jaar van zijn leven verspild.
  Origineel: A man who views the world the same at fifty as he did at twenty has wasted thirty years of his life.
  Muhammad Ali
  Amerikaans bokser 1942-
  - +
  +6
 • Piet Grijs In alle tijden en op alle plaatsen is er altijd een groot aantal mannen tussen de vijftien en de dertig, die niets liever willen dan vechten.
  Piet Grijs
  Ps. voor Nederlands columnist en schrijver Hugo Brandt Corstius 1935-2014
  - +
  +6
 • Jacques Dutronc Trouw zijn? We mogen niet vergeten dat het huwelijk ingesteld werd in een tijd waarin de levensverwachting niet langer dan dertig jaar was.
  Origineel: La fidélité? Il ne faut pas oublier que le mariage a été institué à une époque où l'espérance de vie ne dépassait pas trente ans.
  Bron: Encore, pensées et répliques (2010)
  Jacques Dutronc
  Frans zanger, componist en acteur 1943-
  - +
  +6
 • Johan Anthierens Afgezien van enkele lovenswaardige hoogvliegers heeft onze cultuur het alarmpeil bereikt; zie de misbakken woningbouw waar wij ons de jongste dertig jaar aan bezondigen.
  Johan Anthierens
  Vlaams journalist, satiricus en schrijver 1937-2000
  - +
  +4
 • Amos Oz Als je je wijsheden steelt uit één boek, word je veroordeeld als plagiaatpleger, als literaire dief. Maar als je steelt uit tien boeken, noemen ze je een geleerde, en als je uit dertig of veertig boeken steelt, ben je een vooraanstaand geleerde.
  Bron: Een verhaal van liefde en duisternis (2002)
  Amos Oz
  Israëlisch schrijver 1939-2018
  - +
  +4
 • Hans Dorrestijn Vijftig. God, wat is het leven prachtig. Nog dertig jaar, dan ben ik tachtig.
  Hans Dorrestijn
  Nederlands tekstschrijver, vertaler en cabaretier 1940-
  - +
  +4
De beste dertig citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: