Citaten met dieper

 • Er is geen put zo diep, of Gods liefde is nog dieper.
 • Hoe dieper verdriet in uw wezen kerft, hoe meer vreugde u kunt bevatten.
 • Het idealisme van de Toekomst ziet een dieper conflict: dat van mens en mensheid; de individu wordt in gekneld in de machine der samenleving, van de mensenwereld verwacht hij zijn geluk, hulp en brood; maar zij redt de soort ten koste van de individualiteit; zij werpt hem uit, zo niet hijzelf zijn p
 • We hebben een fundamentele waarheid ontdekt, namelijk dat de geest die nog zoekt en hunkert naar groter en dieper ervaring zeer oppervlakkig en suf is, omdat hij altijd met zijn herinneringen leeft.
 • Hoe dieper de gevoelens, hoe moeilijker te uiten.
 • Hoe verder en dieper wij door middel van steeds grotere macht doordringen in de materie, hoe meer de onderlinge verbondenheid van haar delen ons verbijstert. Elk element van de kosmos is positief verweven met alle andere.
 • Gelukkige mensen eisen niet veel van de wereld omdat hun geluk voortkomt uit een plek die dieper ligt dan de wereld kan aanraken.
 • Nu ik uit uw huis ben, en weg en wekelijks geworden
woon ik dieper in u nu, buiten bereik
van uw vangende armen, maar in de warmte
van uw weldoend hart.
 • De uitdrukking der gevoelens is des te minder aangelegd op uiterlijk vertoon, naarmate zij dieper gevoeld zijn.
 • Design is een grappig woord. Sommigen denken dat design betekent hoe iets eruit ziet. Maar eigenlijk, als je dieper graaft, is het hoe het echt werkt.
+7

Citaten 1 t/m 10 van 38.

 • Kahlil Gibran Hoe dieper verdriet in uw wezen kerft, hoe meer vreugde u kunt bevatten.
  Origineel: The deeper that sorrow carves into your being, the more joy you can contain.
  Bron: De Profeet
  Kahlil Gibran
  Libanees-Amerikaans schrijver en kunstschilder 1883-1931
  - +
  +125
 • Thomas Carlyle Echte humor komt voort zowel uit het hart als uit het hoofd; hij is geen verachting; zijn innerlijk wezen is liefde; hij barst niet in lachen uit, maar glimlacht; een lach van veel dieper betekenis.
  Origineel: True humour springs not more from the head than from the heart; it is not contempt, its essence is love; it issues not in laughter, but in still smiles, which lie far deeper.
  Bron: Critical and miscellaneous essays Vol I, Jean Paul Richter
  Thomas Carlyle
  Schots schrijver en historicus 1795-1881
  - +
  +16
 • Spinoza Het idealisme van de Toekomst ziet een dieper conflict: dat van mens en mensheid; de individu wordt in gekneld in de machine der samenleving, van de mensenwereld verwacht hij zijn geluk, hulp en brood; maar zij redt de soort ten koste van de individualiteit; zij werpt hem uit, zo niet hijzelf zijn plaats vasthoudt.
  Spinoza
  Nederlands filosoof 1632-1677
  - +
  +13
 • Dirk Coster Hoe dieper een liefde is, des te eentoniger wordt zij in haar openbaring. Maar achter deze eentonigheid verbergt zich een eindeloze rijkdom die zich meer en meer aan het gewone oog onttrekt.
  Bron: Marginalia
  Dirk Coster
  Nederlands schrijver 1887-1956
  - +
  +13
 • Pierre Teilhard de Chardin Hoe verder en dieper wij door middel van steeds grotere macht doordringen in de materie, hoe meer de onderlinge verbondenheid van haar delen ons verbijstert. Elk element van de kosmos is positief verweven met alle andere.
  Origineel: Plus, par des moyens d’une puissance toujours accrue, nous pénétrons loin et profond dans la Matière, plus l’inter-liaison de ses parties nous confond. Chaque élément du Cosmos est positivement tissé de tous les autres.
  Bron: Le Phénomène humain (1955)
  Pierre Teilhard de Chardin
  Frans christelijk mysticus, auteur 1881-1955
  - +
  +12
 • Naomi Campbell Boosheid is een uiting van een dieper probleem... en dat, voor mij, komt voort uit onzekerheid, eigenwaarde en eenzaamheid.
  Origineel: Anger is a manifestation of a deeper issue... and that, for me, is based on insecurity, self-esteem and loneliness.
  Bron: toegeschreven
  Naomi Campbell
  Brits actrice en fotomodel 1970-
  - +
  +11
 • Krishnamurti We hebben een fundamentele waarheid ontdekt, namelijk dat de geest die nog zoekt en hunkert naar groter en dieper ervaring zeer oppervlakkig en suf is, omdat hij altijd met zijn herinneringen leeft.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar 1895-1986
  - +
  +11
 • Corrie ten Boom Er is geen put zo diep, of Gods liefde is nog dieper.
  Origineel: There is no pit so deep, that God's love is not deeper still.
  Corrie ten Boom
  Nederlands-Amerikaans verzetsstrijdster en autobiografisch schrijfster 1892-1983
  - +
  +10
 • Robert Smith Surtees Het is het beste om het paard zijn gang te laten gaan en net te doen alsof het van jou is. Er bestaat tussen een ruiter en zijn paard geen dieper geheim dan dat.
  Origineel: It is best to let the horse go his way, and pretend it is yours. There is no secret so close as that between a rider and his horse.
  Bron: Mr. Sponge's Sporting Tour (1853) Ch. 30
  Robert Smith Surtees
  Engels romanschrijver en redacteur 1805-1864
  - +
  +9
 • Alan Cohen Hoe dieper je van jezelf houdt, hoe meer het universum je waarde zal bevestigen. Dan kun je genieten van een levenslange liefdesrelatie die je de rijkste vervulling van binnenuit brengt.
  Origineel: The deeper you love yourself, the more the universe will affirm your worth. Then you can enjoy a lifelong love affair that brings you the richest fulfillment from inside out.
  Alan Cohen
  Amerikaans zakenman en auteur 1954-
  - +
  +6
De beste dieper citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: