Citaten met doorstaan

 • De moderne mens staat essentieel alleen, hij moet op eigen benen kunnen staan en alles zelfstandig kunnen doorstaan.
 • Om de levenspijn te doorstaan, bedwelmen we ons allemaal min of meer met gin, met literatuur, met bijgeloof, met romantiek, met idealisme, politiek, gevoelens en moraal, met elke mogelijke voorbereiding voor die universele rommel: verbeelding.
 • Je kunt alles doorstaan, als er maar een vriend naast je staat, ook al kan die niets anders dan een woord zeggen of een hand uitsteken. Een vriend in je leven is als brood en wijn, een weldaad.
 • Die deugd prijs ik niet, die nooit in een storm de proef heeft doorstaan.
 • Een Chinese maaltijd is voor kleine kinderen ideaal. Een gewoon diner vinden ze niet leuk. Ze doorstaan het, omdat ze weten dat het einde ijs zal zijn, zoals ouderwetse gelovigen het aardse leven gelaten uitzitten met de hemel in het verschiet.
+2

Citaten 1 t/m 10 van 17.

 • Erich Fromm De moderne mens staat essentieel alleen, hij moet op eigen benen kunnen staan en alles zelfstandig kunnen doorstaan.
  Origineel: Modern man is essentially alone, he is put on his own feet, expected to stand all by himself.
  Bron: De gezonde samenleving
  Erich Fromm
  Duits - Amerikaans filosoof en psycholoog (1900 - 1980)
  - +
  +32
 • Simon Carmiggelt Een Chinese maaltijd is voor kleine kinderen ideaal. Een gewoon diner vinden ze niet leuk. Ze doorstaan het, omdat ze weten dat het einde ijs zal zijn, zoals ouderwetse gelovigen het aardse leven gelaten uitzitten met de hemel in het verschiet.
  Bron: Vroeger kon je lachen (1970 ) p. 16, Alleen
  Simon Carmiggelt
  Nederlands schrijver (1913 - 1987)
  - +
  +23
 • George Bernard Shaw Om de levenspijn te doorstaan, bedwelmen we ons allemaal min of meer met gin, met literatuur, met bijgeloof, met romantiek, met idealisme, politiek, gevoelens en moraal, met elke mogelijke voorbereiding voor die universele rommel: verbeelding.
  Origineel: To endure the pain of living, we all drug ourselves more or less with gin, with literature, with superstitions, with romance, with idealism, political, sentimental, and moral, with every possible preparation of that universal hashish: imagination.
  Bron: The Academy Volume 51, 16 January 1897
  George Bernard Shaw
  Iers-Engels schrijver, criticus en Nobelprijswinnaar literatuur (1925) (1856 - 1950)
  - +
  +9
 • Bertrand Russell Het totaal van ongewenste seks die vrouwen moeten doorstaan in het huwelijk is waarschijnlijk groter dan in de prostitutie.
  Origineel: The total amount of undesired sex endured by women is probably greater in marriage than in prostitution.
  Bron: Marriage and Morals (1929) Ch. 11
  Bertrand Russell
  Engels filosoof, wiskundige en Nobelprijswinnaar literatuur (1950) (1872 - 1970)
  - +
  +7
 • Karl Gutzkow Eenzaamheid kunnen doorstaan is een hogere levenskunst. Ze is het meest zalige genot, de luxe van de denker.
  Origineel: Einsamkeit ertragen können, ist eine hohe Lebenskunst. Sie ist der wonnevollste Genuß, ja der Luxus des Denkers.
  Karl Gutzkow
  Duits schrijver en journalist (1811 - 1878)
  - +
  +6
 • Phil Bosmans Je kunt alles doorstaan, als er maar een vriend naast je staat, ook al kan die niets anders dan een woord zeggen of een hand uitsteken. Een vriend in je leven is als brood en wijn, een weldaad.
  Bron: Menslief, ik wens je vrede en alle goeds 16 juni
  Phil Bosmans
  Belgische pater en schrijver (1922 - 2012)
  - +
  +4
 • Friedrich von Bodenstedt Die deugd prijs ik niet, die nooit in een storm de proef heeft doorstaan.
  Origineel: Die Tugend hab' ich nie gelobt, die nimmer sich im Sturm erprobt.
  Friedrich von Bodenstedt
  Duits schrijver (1819 - 1892)
  - +
  +2
 • Paul Brulat Een boek krijgt pas zijn ware plaats in de literatuur na de toets van enige achtereenvolgende generaties te hebben doorstaan.
  Origineel: Un livre ne prend sa vraie place dans une littérature qu'après avoir subi l'épreuve de plusieurs générations successives.
  Bron: Pensées (1919)
  Paul Brulat
  Frans schrijver (1866 - 1940)
  - +
  +2
 • Rosa Parks Waar het echt om gaat, is niet of we problemen hebben, maar hoe we ze aanpakken. We moeten doorgaan en alles doorstaan wat op onze weg komt.
  Origineel: What really matters is not whether we have problems, but how we go through them. We must keep going on to make it through whatever we are facing.
  Rosa Parks
  Afro-Amerikaans politiek- en burgerrechtenactivist (1913 - 2005)
  - +
  +2
 • Kees van Beijnum Het afgelopen jaar had hij doorstaan met dat geheim in hem, een geheim dat zich door mijmeringen en gesprekken heen vlocht, waaraan hij voortdurend dacht, waarvan hij droomde, waarover hij nooit sprak, geen woord. De ene na de andere leugen had hij verzonnen, een hele keten om zijn geheim in stand te houden.
  Bron: Paradiso
  Kees van Beijnum
  Nederlands journalist en schrijver (1954 - )
  - +
  +1
De beste doorstaan citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.