Citaten met drijven

 • We hoeden schapen, we drijven vee, we leiden mensen. Leid me, volg me, maar loop me niet voor de voeten.
 • Tijd is een rivier, een niet te stuiten stroming van al het geschapene. Het ene is niet eerder zichtbaar dan op het moment dat het snel voorbij wordt gesleurd en het andere komt eraan drijven om op zijn beurt weer te worden weggeveegd.
 • Ik heb er altijd naar gestreefd om niet de spot te drijven met wat de mensen doen, er ook niet om te huilen of me er kwaad over te maken, maar het te begrijpen.
 • De ware liefde stond toe dat ieder zijn eigen weg volgde, omdat ze wist dat zoiets de delen nooit uit elkaar zou drijven
 • Zij die de spot drijven met ernstige neigingen, houden ernstig van beuzelarijen.
 • Pas als je tot over je oren in de soep zit, zie je overal gehaktballen om je heen drijven.
 • Geloof hebben is jezelf aan het water toevertrouwen. Als je zwemt, probeer je het water niet vast te pakken, want als je dat doet dan zink je en verdrink je. In plaats daarvan ontspan je en blijf je drijven.
 • Hoop is als de wolken:
Sommigen drijven voorbij,
Andere brengen regen.
 • Sommige mensen zijn zo tegendraads dat ze, als ze in een rivier vielen, erop zouden staan tegen de stroom in te drijven.
+6

Citaten 1 t/m 10 van 20.

 • Marcus Aurelius Tijd is een rivier, een niet te stuiten stroming van al het geschapene. Het ene is niet eerder zichtbaar dan op het moment dat het snel voorbij wordt gesleurd en het andere komt eraan drijven om op zijn beurt weer te worden weggeveegd.
  Bron: Ta eis heauton IV, 43
  Marcus Aurelius
  Romeins keizer 121-180
  - +
  +38
 • Spinoza Ik heb er altijd naar gestreefd om niet de spot te drijven met wat de mensen doen, er ook niet om te huilen of me er kwaad over te maken, maar het te begrijpen.
  Bron: Tractatus Theologico Politicus (1670)
  Spinoza
  Nederlands filosoof 1632-1677
  - +
  +31
 • Vauvenargues Zij die de spot drijven met ernstige neigingen, houden ernstig van beuzelarijen.
  Origineel: Ceux qui se moquent des penchants sérieux aiment sérieusement les bagatelles.
  Bron: Réflexions et maximes (1746)
  Vauvenargues
  Frans filosoof 1715-1747
  - +
  +25
 • Abdul Ala Maharry Hoop is als de wolken:
  Sommigen drijven voorbij,
  Andere brengen regen.
  Abdul Ala Maharry
  Arabisch schrijver
  - +
  +12
 • Godfried Bomans Pas als je tot over je oren in de soep zit, zie je overal gehaktballen om je heen drijven.
  Godfried Bomans
  Nederlands schrijver 1913-1971
  - +
  +10
 • Wilhelm Schmid We hebben tweeduizend jaar geleefd met het gebod: 'Gij zult zorgen voor de naaste.' Daar is weinig van terechtgekomen.De individualisatie baart ook mij zorgen, maar ik geloof dat de wal het schip zal keren. Ik stel voor om het egoïsme nog verder door te drijven totdat het omslaat in altruïsme.
  Als jij er bijvoorbeeld achter komt dat samenleven met anderen belangrijk is, en dat geldt voor elk mens, dan zoek je aansluiting. Pas wanneer je een rijk innerlijk leven hebt en weet wat je zelf wil, kun je er zijn voor anderen.
  Wilhelm Schmid
  Duits filosoof 1953-
  - +
  +10
 • Paulo Coelho De ware liefde stond toe dat ieder zijn eigen weg volgde, omdat ze wist dat zoiets de delen nooit uit elkaar zou drijven
  Paulo Coelho
  Braziliaans schrijver 1947-
  - +
  +8
 • Alan Watts Geloof hebben is jezelf aan het water toevertrouwen. Als je zwemt, probeer je het water niet vast te pakken, want als je dat doet dan zink je en verdrink je. In plaats daarvan ontspan je en blijf je drijven.
  Origineel: To have faith is to trust yourself to the water. When you swim you don't grab hold of the water, because if you do you will sink and drown. Instead you relax, and float.
  Bron: The Essence of Alan Watts (1977)
  Alan Watts
  Engels filosoof, priester en schrijver 1915-1973
  - +
  +4
 • Terentius Als de ziel in twijfel verkeert, is er slechts weinig nodig om haar naar de ene of andere kant te drijven.
  Bron: Andria 268
  Terentius
  Latijns dichter 190 v.C. - 159 v.C.
  - +
  +2
 • David Attenborough Biobrandstoffen kunnen op korte termijn een lapmiddel zijn in termen van groenere energie. Maar op de lange termijn zullen we te weinig ruimte hebben om voedsel te verbouwen, wat belangrijker is dan het vinden van alternatieve manieren om Rolls-Royces en superjets aan te drijven.
  Origineel: Biofuels may be palliative in the short term in terms of greener energy. But in the long term we are going to run out of space to grow food, which is more important than finding alternative ways to power Rolls-Royces and superjets.
  Bron: The Independent Interview, 13 July 2012
  David Attenborough
  Brits bioloog en televisieproducent 1926-
  - +
  +2
De beste drijven citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: