Citaten met drukken

 • Zijn en niet-zijn brengen elkaar voort. Lang en kort vullen elkaar aan. Hoog en laag passen bij elkaar. Voor en achter volgen na elkaar. Daarom handelt de wijze niet, maar leeft hij volgens de leer die niet in woorden is uit te drukken.
 • Herinner je dat goede architectuur de indruk maakt een gedachte uit te drukken. Men zou op goede architectuur ook een gebaar willen laten volgen.
 • 
  Om een voorwerp te tekenen is 't niet genoeg omtrek, kleur en schaduw van dat voorwerp te kennen, men moet dat alles kunnen weergeven.
Om een gedachte uit te drukken, moet die geworden zijn tot beeld, dat is: tot denkbeeld. Zo'n beeld moet men leren tekenen.
 • Als men alle planten en bomen in de hele wereld zou fijnhakken tot rekenstokjes, zou daarmee niet het getal van mijn vroegere existenties zijn uit te drukken.
 • Ik wil nog voortleven ook na mijn dood! En daarom ben ik God zo dankbaar, dat hij me bij mijn geboorte al een mogelijkheid heeft meegegeven om me te ontwikkelen en om te schrijven, dus om uit te drukken alles wat in me is.
 • Ofschoon ik een grondige hekel had aan zelfingenomenheid, ontveins ik mij niet, dat ik vaak zeer onder de indruk was als ik aan mijzelf dacht. Iemand als ik kwam niet alle dagen voor, om het zacht uit te drukken. Als ik aan andere mensen dacht, moest ik wel eens lachen.
 • De directeur van het theater was, zoals iedereen weet, een zeer voorzichtig man. Hij liet het programmablad pas drukken, toen het stuk niet meer gespeeld werd.
 • Niets is gemakkelijker dan zo te schrijven dat geen mens het begrijpt; niets is moeilijker dan belangrijke gedachten zo uit te drukken dat ieder mens ze begrijpt.
 • Wanneer de mensen helder denken, en geheel bij hun onderwerp zijn, drukken ze zich altijd uit met duidelijkheid en kracht.
 • Op oudere leeftijd neemt de overvloed aan ideeën niet af, alleen de wens ze uit te drukken.
+7

Citaten 1 t/m 10 van 31.

 • A. Schopenhauer Niets is gemakkelijker dan zo te schrijven dat geen mens het begrijpt; niets is moeilijker dan belangrijke gedachten zo uit te drukken dat ieder mens ze begrijpt.
  Origineel: Nichts ist leichter, als so zu schreiben, dass kein Mensch es versteht; wie hingegen nichts schwerer, als bedeutende Gedanken so auszudrücken, dass jeder sie verstehen muss.
  Bron: Parerga und Paralipomena K 23. Über Schriftstellerei und Stil
  A. Schopenhauer
  Duits filosoof (1788 - 1860)
  - +
  +66
 • Anne Frank Ik wil nog voortleven ook na mijn dood! En daarom ben ik God zo dankbaar, dat hij me bij mijn geboorte al een mogelijkheid heeft meegegeven om me te ontwikkelen en om te schrijven, dus om uit te drukken alles wat in me is.
  Bron: Het achterhuis - 5 april 1944
  Anne Frank
  Joods vluchteling en schrijfster (1929 - 1945)
  - +
  +13
 • Michel Eyquem de Montaigne Ik haal anderen aan, alleen om beter uit te drukken wat ik wil zeggen.
  Origineel: Je ne dis les autres, sinon pour d'autant plus me dire.
  Bron: Essais I, 25
  Michel Eyquem de Montaigne
  Frans essayist en filosoof (1533 - 1592)
  - +
  +8
 • Lao-Tse Zijn en niet-zijn brengen elkaar voort. Lang en kort vullen elkaar aan. Hoog en laag passen bij elkaar. Voor en achter volgen na elkaar. Daarom handelt de wijze niet, maar leeft hij volgens de leer die niet in woorden is uit te drukken.
  Lao-Tse
  Chinees filosoof (Rond 6e eeuw v. Chr.)
  - +
  +8
 • Boeddha Als men alle planten en bomen in de hele wereld zou fijnhakken tot rekenstokjes, zou daarmee niet het getal van mijn vroegere existenties zijn uit te drukken.
  Boeddha
  Spirituele leider, geboren als Siddhartha Gautama (450 v. Chr. - 370 v. Chr.)
  - +
  +5
 • Toni Morrison Als je wilt vliegen, moet je de dingen opgeven die je naar beneden drukken.
  Origineel: If you want to fly, you have to give up the things that weigh you down.
  Toni Morrison
  Amerikaans schrijfster en Nobelprijswinnares Literatuur (1993) (1931 - 2019)
  - +
  +4
 • Harry Mulisch Ofschoon ik een grondige hekel had aan zelfingenomenheid, ontveins ik mij niet, dat ik vaak zeer onder de indruk was als ik aan mijzelf dacht. Iemand als ik kwam niet alle dagen voor, om het zacht uit te drukken. Als ik aan andere mensen dacht, moest ik wel eens lachen.
  Bron: De Pupil (1987) P. 32
  Harry Mulisch
  Nederlands schrijver (1927 - 2010)
  - +
  +4
 • Wieslaw Brudzinsky De directeur van het theater was, zoals iedereen weet, een zeer voorzichtig man. Hij liet het programmablad pas drukken, toen het stuk niet meer gespeeld werd.
  Wieslaw Brudzinsky
  Pools schrijver en satiricus (1920 - 1996)
  - +
  +3
 • Ronald Reagan Ik zie de mogelijkheid van een wederzijds gebruik van kernwapens tegen troepen te velde zonder dat dit een van de grootmachten ertoe brengt op de knop te drukken.
  Origineel: I could see where you could have the exchange of tactical weapons against troupes in the field without it bringing either one of the major powers to pushing the button.
  Bron: Toespraak nov. 1981
  Ronald Reagan
  Amerikaans acteur, staatsman en president (40e) (1911 - 2004)
  - +
  +3
 • William Robertson Wanneer de mensen helder denken, en geheel bij hun onderwerp zijn, drukken ze zich altijd uit met duidelijkheid en kracht.
  Origineel: Wherever men think clearly, and are thoroughly interested, they express themselves with perspicuity and force.
  Bron: The History of Scotland During the Reigns of Queen Mary (1759)
  William Robertson
  Schots historicus (1721 - 1793)
  - +
  +3
De beste drukken citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.