Citaten met duitsland

 • In Hitler-Duitsland ging het ook niet alleen tegen de joden. Ook tegen de zigeuners. Ook tegen de homofielen. Wie in en om Nederland vreemdelingenhaat, racisme, discriminatie van zigeuners en ook antisemitisme ziet, kan niet helemaal gerust zijn.
 • Duitsland bestaat uit verschillende rassen, min of meer gelukkig gemengd, zoals iedereen kan zien die door Duitsland reist. We zullen zien of het nazisme erin slaagt er een "kudde" van zuiver bloed uit te halen.
 • Ik hou zoveel van Duitsland dat ik blij ben dat er twee zijn.
 • Iedereen weet dat de wedstrijd tegen Duitsland de echte finale was. Dit zullen we nooit, nooit, nooit vergeten.
 • In Duitsland is het 'Hochzeit' als er twee moeten trouwen.
 • Duitsland is een sterk land, we hebben al zoveel bereikt - we kunnen het! We kunnen het doen en als er iets in de weg staat, moet het worden overwonnen.
 • De waarheid is dat er geen zuiver ras is en dat het baseren van de politiek op een etnografische analyse is als het focussen op een hersenschim. De nobelste landen, Engeland, Frankrijk, Italië, zijn die waar het bloed het meest gemengd is. Is Duitsland in dit opzicht een uitzondering? Is het een puu
 • Als ik 's nachts aan Duitsland denk, dan is het uit met de slaap.
+5

Citaten 1 t/m 10 van 20.

 • Rinus Michels Iedereen weet dat de wedstrijd tegen Duitsland de echte finale was. Dit zullen we nooit, nooit, nooit vergeten.
  Rinus Michels
  Nederlands voetballer en voetbaltrainer 1928-2005
  - +
  +54
 • Abel Herzberg In Hitler-Duitsland ging het ook niet alleen tegen de joden. Ook tegen de zigeuners. Ook tegen de homofielen. Wie in en om Nederland vreemdelingenhaat, racisme, discriminatie van zigeuners en ook antisemitisme ziet, kan niet helemaal gerust zijn.
  Abel Herzberg
  Nederlands advocaat, procureur en schrijver 1893-1989
  - +
  +24
 • Heinrich Heine Als ik 's nachts aan Duitsland denk, dan is het uit met de slaap.
  Origineel: Denk ich an Deutschland in der Nacht, Dann bin ich um den Schlaf gebracht.
  Bron: Nachtgedanken (1843). Voor de volledige tekst zie: www.literaturknoten.de
  Heinrich Heine
  Duits dichter 1797-1856
  - +
  +17
 • Kees van Kooten In Duitsland is het 'Hochzeit' als er twee moeten trouwen.
  Kees van Kooten
  Nederlands cabaretier en schrijver 1941-
  - +
  +10
 • George Orwell Door de verwoeste steden van Duitsland lopen moet een gerede twijfel over de continuïteit van beschaving geven.
  Origineel: To walk through the ruined cities of Germany is to feel an actual doubt about the continuity of civilization.
  Bron: I Belong to the Left, 1945
  George Orwell
  Engels schrijver (ps. van Eric Blair) 1903-1950
  - +
  +3
 • Benito Mussolini Duitsland bestaat uit verschillende rassen, min of meer gelukkig gemengd, zoals iedereen kan zien die door Duitsland reist. We zullen zien of het nazisme erin slaagt er een "kudde" van zuiver bloed uit te halen.
  Origineel: La Germania si compone di diverse razze, più o meno felicemente miscelate fra loro come ognuno può constatare girando in Germania. Vedremo se il nazismo riuscirà a trarne un «armento» di sangue puro.
  Bron: Opera omnia deel 26, p. 310
  Benito Mussolini
  Italiaans journalist, politicus en dictator 1883-1945
  - +
  +3
 • Menno ter Braak Alles wat ons sedert 1933 in Duitsland is gedemonstreerd, bewijst dat een maximum aan universiteitsgeleerdheid geen beletsel is voor een maximum aan karakterloosheid.
  Bron: Van oude en nieuwe christenen (1939)
  Menno ter Braak
  Nederlands schrijver en criticus 1902-1940
  - +
  +2
 • Ernest Renan De waarheid is dat er geen zuiver ras is en dat het baseren van de politiek op een etnografische analyse is als het focussen op een hersenschim. De nobelste landen, Engeland, Frankrijk, Italië, zijn die waar het bloed het meest gemengd is. Is Duitsland in dit opzicht een uitzondering? Is het een puur Germaans land? Wat een illusie! Het hele zuiden is Gallisch geweest. Het hele oosten, vanaf de Elbe, is Slavisch.
  Origineel: La vérité est qu'il n'y a pas de race pure et que faire reposer la politique sur l'analyse ethnographique, c'est la faire porter sur une chimère. Les plus nobles pays, l'Angleterre, la France, l'Italie, sont ceux où le sang est le plus mêlé. L'Allemagne fait-elle à cet égard une exception ? Est-elle un pays germanique pur ? Quelle illusion!
  Bron: Qu'est-ce qu'une nation? (1882)
  Ernest Renan
  Frans schrijver en criticus 1823-1892
  - +
  +2
 • Jean de Boisson Het grootste bezwaar van Duitsland is dat er Duitsers wonen.
  Jean de Boisson
  Nederlands schrijver (ps. van C. Buddingh) 1918-1985
  - +
  +1
 • Sylvia Townsend Warner Negen van de tien mensen (in Duitsland en Engeland misschien tien) wachten liever op hun rechten dan ervoor te vechten.
  Origineel: Nine people out of ten (in Germany and England, perhaps ten people) would rather wait for their rights than fight for their rights.
  Bron: toegeschreven
  Sylvia Townsend Warner
  Engels musicologe, romanschrijfster en dichteres 1893-1978
  - +
  +1
De beste duitsland citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: