Citaten met echter

 • Genoeg hebben is geluk; meer dan genoeg hebben brengt ongeluk. Dat geldt voor alle dingen, vooral echter voor geld.
 • De geschiedenis herhaalt zich inderdaad. Het gaat echter telkens meer kosten.
 • De mensen moeten nu eenmaal wrijving met elkander hebben. Beleefdheid is echter het vet, dat het onaangename daarvan vermindert.
 • In de derde les werd het hem echter weer te bont. "Anne, als strafwerk voor praten, een opstel over het onderwerp 'Kwek, kwek, kwek', zei juffrouw Snaterbek."
 • Een man zonder enige ervaring met de wijsbegeerte zal altijd anderen aansprakelijk stellen voor zijn tegenslagen, een beginnend filosoof zichzelf, een volleerd wijsgeer echter geen van beide.
 • Gewone mensen kijken naar hun omgeving. Wie de Weg volgt kijkt naar de Geest. Je moet echter beide zienswijzen vergeten om Dharma te bereiken.
 • Ontmoeten wij iemand, die ons dank schuldig is, terstond valt het ons in. Hoe vaak ontmoeten wij echter iemand, wie wij dank schuldig zijn, zonder daaraan te denken.
 • De bergstroom komt luidruchtig aangeraasd, en verdwijnt spoorloos in het graf van de afgrond; de dauw echter, die stil uit de luchten neer zijgt, hem drinkt de zon en hij stijgt op naar de hemel.
 • Ik ben een leuning langs de stroom; grijp mij wie mij begrijpen kan! Uw kruk echter ben ik niet.
 • De kranten zijn de secondenwijzers der geschiedenis. Ze zijn echter niet alleen meestal van onedeler metaal dan de beide andere, maar lopen ook slechts zelden goed.
+7

Citaten 1 t/m 10 van 87.

 • Lao-Tse Genoeg hebben is geluk; meer dan genoeg hebben brengt ongeluk. Dat geldt voor alle dingen, vooral echter voor geld.
  Lao-Tse
  Chinees filosoof (Rond 6e eeuw v. Chr.)
  - +
  +195
 • Friedrich Nietzsche Sommige mannen hebben gezucht omdat men er met hun vrouw vandoor was gegaan, de meesten echter omdat niemand er met de hunne vandoor wilde gaan.
  Origineel: Einige Männer haben über die Entführung ihrer Frauen geseufzt, die meisten darüber, daß niemand sie ihnen entführen wollte.
  Bron: Menschliches, Allzumenschliches
  Friedrich Nietzsche
  Duits dichter en filosoof (1844 - 1900)
  - +
  +67
 • Epictetus Een man zonder enige ervaring met de wijsbegeerte zal altijd anderen aansprakelijk stellen voor zijn tegenslagen, een beginnend filosoof zichzelf, een volleerd wijsgeer echter geen van beide.
  Epictetus
  Romeins stoïcijns filosoof (50 - 130)
  - +
  +24
 • Mahatma Gandhi Wanneer er slechts de keuze bestond tussen lafheid en geweld, dan zou ik beslist geweld aanraden.... Ik geloof echter dat geweldloze weerstand oneindig doeltreffender is dan geweld.
  Mahatma Gandhi
  Indiaas politicus (1869 - 1948)
  - +
  +16
 • Willem Elsschot De oorlog moet vooral gevoerd worden door hen die oorlog hebben gewild. Zij zijn het die het onderste uit de kan moeten halen. De groten streven iets na en daar dient een tol voor betaald te worden. Wij echter hebben bij dat alles niets te winnen en kunnen niet beter doen dan veel lawaai maar weinig bloed geven.
  Bron: De wijze gaat liefst onopgemerkt voorbij
  Willem Elsschot
  Vlaams schrijver (ps. van Alfons de Ridder) (1882 - 1960)
  - +
  +14
 • A. Schopenhauer De kranten zijn de secondenwijzers der geschiedenis. Ze zijn echter niet alleen meestal van onedeler metaal dan de beide andere, maar lopen ook slechts zelden goed.
  Origineel: Die Zeitungen sind der Sekundenzeiger der Geschichte. Derselbe ist meistens nicht nur von anderem Metalle als die beiden anderen, sondern geht auch selten richtig.
  Bron: Parerga und Paralipomena II, 19 Zur Metaphysik des Schönen und Ästhetik
  A. Schopenhauer
  Duits filosoof (1788 - 1860)
  - +
  +12
 • Herwig Verleyen De geschiedenis herhaalt zich inderdaad. Het gaat echter telkens meer kosten.
  Herwig Verleyen
  Vlaams dichter (1946 - )
  - +
  +9
 • Friedrich Nietzsche Ik ben een leuning langs de stroom; grijp mij wie mij begrijpen kan! Uw kruk echter ben ik niet.
  Origineel: Ich bin ein Geländer am Strome: fasse mich, wer mich fassen kann! Eure Krücke aber bin ich nicht.
  Bron: Aldus sprak Zarathoestra
  Friedrich Nietzsche
  Duits dichter en filosoof (1844 - 1900)
  - +
  +9
 • Machiavelli Want omdat de mensen bijna altijd gebaande wegen bewandelen en zich in hun doen en laten richten naar anderen, zonder dat ze echter in staat zijn de wegen van hen die ze nadoen overal volledig te volgen of de kwaliteiten van die personen te evenaren, moet een verstandig man steeds de weg inslaan die grote mannen vóór hem zijn gegaan.
  Origineel: Perché, camminando li uomini quasi sempre per le vie battute da altri, procedendo nelle azioni loro con le imitazioni, né si potendo le vie d’altri al tutto tenere, né alla virtù di quelli che tu imiti aggiugnere, debbe uno uomo prudente intrare sempre per vie battute da uomini grandi.
  Bron: Il Principe VI
  Machiavelli
  Florentijns staatsfilosoof (1469 - 1527)
  - +
  +9
 • Godfried Bomans Wie stenen door ramen gooit en andersdenkenden molesteert, kan wel menen dat hij het fascisme bestrijdt, in feite echter gebruikt hij de methode van zijn tegenstander.
  Godfried Bomans
  Nederlands schrijver (1913 - 1971)
  - +
  +9
De beste echter citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.