Citaten met eigenaar

 • Als een parel in de modder wordt gegooid daalt haar waarde niet. En haar waarde stijgt niet als ze met balsemolie ingewreven wordt; in de ogen van de eigenaar behoudt zij haar waarde.
 • Het is niet egoïstisch om gelukkig te zijn. Het is jouw hoogste doel. Je vreugde is de grootste bijdrage die je kunt leveren aan het leven op deze planeet. Een hart in vrede met de eigenaar zegent iedereen die het aanraakt.

Citaten 1 t/m 10 van 10.

 • Karel Glastra van Loon Als een parel in de modder wordt gegooid daalt haar waarde niet. En haar waarde stijgt niet als ze met balsemolie ingewreven wordt; in de ogen van de eigenaar behoudt zij haar waarde.
  Bron: De Passievrucht
  Karel Glastra van Loon
  Nederlands schrijver, publicist en columnist (1962 - 2005)
  - +
  +33
 • Fritz Francken Hij lijdt aan diabetes en spreekt over zijn ziekte, alsof hij eigenaar is van een suikerplantage.
  Fritz Francken
  Vlaams schrijver (ps. van F. E. C. Clijmans) (1893 - 1969)
  - +
  +7
 • Anatole France De armen zonder verlangen hebben de grootste schatten; zij zijn de eigenaar van zichzelf. De rijken met hun begeerten zijn slechts een ellendige slaaf.
  Origineel: Le pauvre sans désir possède le plus grand des trésors; il se possède lui-même. Le riche qui convoite n'est qu'un esclave misérable.
  Bron: Le Crime de Sylvestre Bonnard
  Anatole France
  Frans schrijver en Nobelprijswinnaar literatuur (1921) (1844 - 1924)
  - +
  +4
 • Alan Cohen Het is niet egoïstisch om gelukkig te zijn. Het is jouw hoogste doel. Je vreugde is de grootste bijdrage die je kunt leveren aan het leven op deze planeet. Een hart in vrede met de eigenaar zegent iedereen die het aanraakt.
  Origineel: It is not selfish to be happy. It is your highest purpose. Your joy is the greatest contribution you can make to life on the planet. A heart at peace with its owner blesses everyone it touches.
  Alan Cohen
  Amerikaans zakenman en auteur (1954 - )
  - +
  +4
 • Nicolas Chamfort Je intelligentie heeft vaak dezelfde relatie met je hart als een kasteelbibliotheek met zijn eigenaar heeft.
  Origineel: L'esprit n'est souvent au cœur que ce que la bibliothèque d'un château est à la personne du maître.
  Bron: Maximes et Pensées #84
  Nicolas Chamfort
  Frans schrijver, journalist en toneelschrijver (1741 - 1794)
  - +
  +2
 • Kin Hubbard Niemand kan zich zo hulpeloos voelen als de eigenaar van een zieke goudvis.
  Kin Hubbard
  Amerikaans cartoonist, humorist, en journalist (1868 - 1930)
  - +
  +2
 • Carlos Ruiz Zafon Elk boek, elk volume dat je hier ziet, heeft een ziel. De ziel van de persoon die het heeft geschreven en van degenen die het hebben gelezen en ermee hebben geleefd en gedroomd. Iedere keer wanneer een boek van eigenaar wisselt, iedere keer wanneer iemand zijn ogen over de pagina's laat gaan, wordt zijn ziel groter en sterker.
  Origineel: Cada libro, cada tomo que ves, tiene alma. El alma de quién lo escribió, y el alma de quiénes lo leyeron y vivieron y soñaron con él. Cada vez que un libro cambia de manos, cada vez que alguien desliza la mirada por sus páginas, su espíritu crece y se hace fuerte.
  Bron: Schaduw van de wind
  Carlos Ruiz Zafon
  Spaans schrijver (1964 - 2020)
  - +
  +1
 • Francois Mauriac De meeste mannen lijken op grote, verlaten paleizen: de eigenaar gebruikt slechts een paar kamers en heeft die delen afgesloten waar hij zich nooit waagt.
  Origineel: Presque tous les hommes ressemblent à ces grands palais déserts dont le propriétaire n'habite que quelques pièces; et il ne pénètre jamais dans les ailes condamnées.
  Bron: Journal, 1932-1939 p. 6
  Francois Mauriac
  Frans schrijver en Nobelprijswinnaar literatuur (1952) (1885 - 1970)
  - +
   0
 • Arnon Grunberg Handel is eigendom zo snel van eigenaar laten wisselen, dat je niet meer weet waar het eigendom is.
  Bron: De Mensheid zij geprezen, Lof der Zotheid 2001 (2001)
  Arnon Grunberg
  Nederlandse schrijver (1971 - )
  - +
   0
 • Sitting Bull Toen ik nog een jongen was, bezaten de Sioux de wereld. De zon kwam op en ging onder op hun land; ze stuurden tienduizend man ten strijde. Waar zijn de krijgers vandaag? Wie heeft ze vermoord? Waar zijn onze landen? Wie is de eigenaar?
  Origineel: When I was a boy, the Sioux owned the world. The sun rose and set on their land; they sent ten thousand men to battle. Where are the warriors today? Who slew them? Where are our lands? Who owns them?
  Sitting Bull
  Leider van de Sioux (1831 - 1890)
  - +
   0
De beste eigenaar citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.