Citaten met ervaren

 • Dood zijn is een manier om niets te ervaren, een ander is om een aantal lessen op mijn school te volgen.
 • Vrij zijn van verlangens en voldoening maakt zelfonderzoek noodzakelijk en inzicht in de gehele aard van verlangens, want op het moment dat ik iets eis, zal ik ervaren.
 • De meest overweldigende pijn die je kunt ervaren, is natuurlijk het verlies van een kind voor een moeder en het verlies van de moeder voor een man.
 • Wie veel reist, zal ervaren dat hij het waarlijk interessante aan de mensen ooit in zijn eigen straat had kunnen opmerken.
 • De kortste en zekerste manier om eervol in de wereld te leven is om zich voor te doen zoals men werkelijk is; alle menselijke deugden nemen toe en worden versterkt door ze in de praktijk te brengen en ze te ervaren.
 • Elke schaduw is tenslotte ook een kind van het licht, en alleen degenen die licht en duisternis, oorlog en vrede, opkomst en ondergang hebben ervaren, alleen die hebben echt geleefd.
 • God was eenheid (alles was wit), maar wilde zichzelf leren kennen door zichzelf te ervaren (het wit kan zichzelf kennen vanwege het zwart) . God had wijsheid, maar geen ervaring van zichzelf.
 • De vrome mens van de toekomst zal een mysticus zijn, iemand die 'iets ervaren' heeft, of hij zal geen vroom mens meer zijn.
 • Het mooiste dat we kunnen ervaren is het mysterieuze.
 • Stap zo nu en dan uit je comfortzone. Alleen dan kun je echt nieuwe dingen ervaren en groeien.
+7

Citaten 1 t/m 10 van 65.

 • Jack Kerouac Het enige waar wij tijdens ons leven naar hunkeren, waarvoor wij zuchtend en kreunend allerlei misselijke ellende verduren, is de herinnering aan een verloren geluk dat we waarschijnlijk in de baarmoeder hebben ervaren en dat we -- al vinden we het vreselijk dat toe te geven -- alleen in de dood kunnen hervinden.
  Bron: On the road
  Jack Kerouac
  Amerikaans schrijver 1922-1969
  - +
  +115
 • Albert Einstein Het mooiste dat we kunnen ervaren is het mysterieuze.
  Origineel: The most beautiful thing we can experience is the mysterious.
  Bron: What I believe (1930) Vol. LXXXIV, No 4, What I believe
  Albert Einstein
  Duits - Amerikaans natuurkundige 1879-1955
  - +
  +97
 • Jean-Jacques Rousseau De mens die het meest geleefd heeft is niet hij, die de meeste jaren telt, doch hij, die het 't diepst ervaren heeft.
  Origineel: L'homme qui a le plus vécu n'est pas celui qui a compté le plus d'années, mais celui qui a le plus senti la vie.
  Bron: Emile, of Over de opvoeding. Voor de volledige tekst zie: fr.wikisource.org
  Jean-Jacques Rousseau
  Frans schrijver en filosoof 1712-1778
  - +
  +86
 • Socrates De kortste en zekerste manier om eervol in de wereld te leven is om zich voor te doen zoals men werkelijk is; alle menselijke deugden nemen toe en worden versterkt door ze in de praktijk te brengen en ze te ervaren.
  Socrates
  Grieks filosoof 469 v.C. - 399 v.C.
  - +
  +59
 • Ellen Key Bij elke stap moet het kind toegestaan worden om de echte ervaring van het leven te ervaren; de doornen mogen nooit van de rozen geplukt worden.
  Ellen Key
  Zweeds schrijfster, pedagoge en feministe 1849-1926
  - +
  +56
 • Albert Einstein Het schoonste en diepste gevoelen dat wij kunnen ondergaan, is het ervaren van het mystieke. Het is de kracht van alle ware wetenschap.
  Origineel: The most beautiful and most profound religious emotion that we can experience is the sensation of the mystical. And this mysticality is the power of all true science.
  Bron: In: Peter A. Bucky - The Private Albert Einstein (1992)
  Albert Einstein
  Duits - Amerikaans natuurkundige 1879-1955
  - +
  +38
 • Dag Hammarskjöld Eenvoud is het ervaren van de werkelijkheid - niet in haar relatie tot onszelf maar in geheel haar heilige onafhankelijkheid. Eenvoud is zien, oordelen en handelen vanuit het punt waar we in onszelf rusten. Hoeveel valt er dan niet weg! En hoe valt al het andere niet op zijn plaats!
  Bron: Merkstenen
  Dag Hammarskjöld
  Zweeds diplomaat en van 1953-1961 VN secretaris-generaal 1905-1961
  - +
  +34
 • Blaise Pascal Hoe komt het dat een kreupele ons niet ergert, maar wel een kreupele geest? Omdat een kreupele erkent dat wij goed lopen, maar een kreupele geest zegt dat wij het zijn die hinken. Zonder dat zouden we medelijden ervaren en geen boosheid.
  Origineel: D'où vient qu'un boiteux ne nous irrite pas et qu'un esprit boiteux nous irrite? A cause qu'un boiteux reconnaît que nous allons droit et qu'un esprit boiteux dit que c'est nous qui boitons. Sans cela nous en aurions pitié et non colère.
  Bron: Pensées Raisons des effets
  Blaise Pascal
  Frans wis- en natuurkundige en filosoof 1623-1662
  - +
  +14
 • Carl Gustav Jung De mens die in contact komt met haar hogere Zelf ervaart dat alle dualismen, "ik" als eenling en eenzame toeschouwer tegenover de buitenwereld; mens tegenover kosmos; mens tegenover de godenwereld, worden opgeheven. De dualiteiten die wij ervaren en waar wij veelal door worden gekweld, zijn producten van hel discursieve denken.
  Carl Gustav Jung
  Zwitsers psychiater 1875-1961
  - +
  +13
 • Pierre Teilhard de Chardin Wij zijn geen menselijke wezens die het spirituele ervaren. Wij zijn spirituele wezens die het menselijke ervaren.
  Origineel: Nous ne sommes pas des êtres humains vivant une expérience spirituelle, nous sommes des êtres spirituels vivant une expérience humaine.
  Bron: toegeschreven
  Pierre Teilhard de Chardin
  Frans christelijk mysticus, auteur 1881-1955
  - +
  +12
De beste ervaren citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: