Citaten met figuren

 • Alles in de natuur is gemodelleerd naar een bol, kegel of cilinder, je moet leren te schilderen gebruikmakend van deze eenvoudige figuren, dan kun je doen wat je wilt.
 • Boeken zijn als geschilderde figuren: ze lijken te leven, maar geven geen enkel antwoord op de vragen die wij ze stellen.
 • Het boek der natuur ligt opengeslagen voor ons, maar je kunt het niet begrijpen tenzij je eerst de taal leert begrijpen en de karakters kent waarin het is geschreven. Het is geschreven in wiskundige taal, en de karakters zijn driehoeken, cirkels en andere geometrische figuren.
 • We kunnen helen noch bouwen als, enerzijds, de rijken van onze samenleving de armen zien als een horde irritante figuren of, anderzijds, de armen achteroverleunen en liefdadigheid verwachten.
 • De dood is onze beste kameraad, maar wij omringen hem met sinistere figuren die de mond vullen met schuld, verdoemenis en hellevuur. Wij deformeren hem tot een morsige verschijning in afgedankte todden.
+2

Citaten 1 t/m 9 van 9.

 • Galileo Galilei Het boek der natuur ligt opengeslagen voor ons, maar je kunt het niet begrijpen tenzij je eerst de taal leert begrijpen en de karakters kent waarin het is geschreven. Het is geschreven in wiskundige taal, en de karakters zijn driehoeken, cirkels en andere geometrische figuren.
  Origineel: La filosofia è scritta in questo grandissimo libro che continuamente ci sta aperto innanzi a gli occhi (io dico l'universo), ma non si può intendere se prima non s'impara a intender la lingua, e conoscer i caratteri, ne' quali è scritto. Egli è scritto in lingua matematica, e i caratteri son triangoli, cerchi, ed altre figure geometriche.
  Bron: Il Saggiatore (1623) cap.6
  Galileo Galilei
  Italiaans natuurkundige (1564 - 1642)
  - +
  +16
 • Nelson Mandela We kunnen helen noch bouwen als, enerzijds, de rijken van onze samenleving de armen zien als een horde irritante figuren of, anderzijds, de armen achteroverleunen en liefdadigheid verwachten.
  Nelson Mandela
  Zuid-Afrikaans advocaat, politicus en anti-apartheidsstrijder (1918 - 2013)
  - +
  +11
 • Plato Boeken zijn als geschilderde figuren: ze lijken te leven, maar geven geen enkel antwoord op de vragen die wij ze stellen.
  Plato
  Grieks filosoof (427 v. Chr. - 347 v. Chr.)
  - +
  +9
 • Bergman De dood is onze beste kameraad, maar wij omringen hem met sinistere figuren die de mond vullen met schuld, verdoemenis en hellevuur. Wij deformeren hem tot een morsige verschijning in afgedankte todden.
  Bron: De tijd te lijf
  Bergman
  Nederlands dichter (ps. van Aart Kok) (1921 - 2009)
  - +
  +9
 • Paul Cézanne Alles in de natuur is gemodelleerd naar een bol, kegel of cilinder, je moet leren te schilderen gebruikmakend van deze eenvoudige figuren, dan kun je doen wat je wilt.
  Origineel: Tout dans la nature se modèle sur la sphère, le cône et le cylindre, il faut apprendre à peindre sur ces figures simples, on pourra ensuite faire tout ce qu'on voudra
  Bron: Brief aan Emile Bernard, 1904
  Paul Cézanne
  Frans kunstschilder (1839 - 1906)
  - +
  +1
 • Walter Schubart De 19de eeuw kenmerkt zich door drie reusachtige figuren, die van Napoleon, Nietzsche en Dostofewski.
  Walter Schubart
  Duits cultuurfilosoof en hoogleraar cultuurgeschiedenis (1897 - 1942)
  - +
  +1
 • Gustav Knuth Het leven is als kunstrijden op de schaats: het bestaat uit verplichte figuren en een vrije kuur; vaak valt de beslissing in de verplichte figuren.
  Origineel: Das Leben ist wie der Eiskunstlauf: es besteht aus Pflicht und Kür, und oft fällt die Entscheidung in der Pflicht.
  Gustav Knuth
  Duits-Zwitsers acteur (1901 - 1987)
  - +
  +1
 • C. Buddingh' Je hebt ook nog studentikoze figuren die nooit hebben gestudeerd. Dat zijn de allerergsten.
  C. Buddingh'
  Nederlands dichter en letterkundige (1918 - 1985)
  - +
  +1
 • Jean de la Bruyère Bescheidenheid is voor verdienste, wat schaduwen zijn voor de figuren in een schilderij; zij geeft er kracht en reliëf aan.
  Origineel: La modestie est au mérite ce que les ombres sont aux figures dans un tableau: elle lui donne de la force et du relief.
  Bron: Les Caractères (1688) Du mérite personnel 17 (VIII)
  Jean de la Bruyère
  Frans schrijver (1645 - 1696)
  - +
   0
De beste figuren citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.