Citaten met filosofisch

 • Alle grote kunstenaars zijn min of meer filosofisch aangelegd; ernstig hoge kunst is niet alleen gevoelsuiting, maar ook het resultaat van een scherp verstand.
 • Vrijheid is de mogelijkheid om te twijfelen, de mogelijkheid om een fout te maken, de mogelijkheid om te zoeken en te experimenteren, de mogelijkheid nee te zeggen tegen elke autoriteit - literair, artistiek, filosofisch, religieus, sociaal en zelfs politiek.
 • Filosofie is een innerlijk leven. Een filosofisch leven is een verzameld leven. Door ware filosofie wordt de ziel stil, eindelijk eerbiedig.
 • Expedities begonnen als ontdekkingsreizen, maar de wereld is al ontdekt. Wat overblijft, is een ontdekking van jezelf, de noodzaak om een reis te maken. Inheemse mensen beschouwen dit als een onderdeel van het leven. Westerse mensen zoeken naar een filosofisch antwoord op het grote Waarom dat aan he
 • Er bestaat maar één werkelijk ernstig filosofisch probleem: de zelfmoord.
+2

Citaten 1 t/m 8 van 8.

 • Albert Camus Er bestaat maar één werkelijk ernstig filosofisch probleem: de zelfmoord.
  Origineel: Il n'y a qu'un problème philosophique vraiment sérieux: c'est le suicide.
  Bron: De mythe van Sisyphus (1942)
  Albert Camus
  Frans schrijver, essayist en Nobelprijswinnaar literatuur (1956) (1913 - 1960)
  - +
  +14
 • Ignazio Silone Vrijheid is de mogelijkheid om te twijfelen, de mogelijkheid om een fout te maken, de mogelijkheid om te zoeken en te experimenteren, de mogelijkheid nee te zeggen tegen elke autoriteit - literair, artistiek, filosofisch, religieus, sociaal en zelfs politiek.
  Origineel: La libertà [...] è la possibilità di dubitare, la possibilità di sbagliare, la possibilità di cercare, di esperimentare, di dire no a una qualsiasi autorità, letteraria artistica filosofica religiosa sociale, e anche politica.
  Bron: Uscita di sicurezza
  Ignazio Silone
  Italiaans schrijver en politicus (ps van Secondo Tranquilli) (1900 - 1978)
  - +
  +11
 • Ffyona Campbell Expedities begonnen als ontdekkingsreizen, maar de wereld is al ontdekt. Wat overblijft, is een ontdekking van jezelf, de noodzaak om een reis te maken. Inheemse mensen beschouwen dit als een onderdeel van het leven. Westerse mensen zoeken naar een filosofisch antwoord op het grote Waarom dat aan het menselijke ras en het universum wordt gesteld. Ik heb die vraag ook vaak overpeinsd maar heb er nooit een verbaal antwoord op gevonden. Maar ik heb het wel gevoeld - wanneer ik me realiseerde dat ik deel uitmaakte van iets heel groots en dat daarin een natuurlijke plaats voor mij was weggelegd.
  Bron: Te voet door Afrika (1994) P. 307
  Ffyona Campbell
  Brits lange-afstandsloopster (1967 - )
  - +
  +5
 • Hendrik Petrus Berlage Alle grote kunstenaars zijn min of meer filosofisch aangelegd; ernstig hoge kunst is niet alleen gevoelsuiting, maar ook het resultaat van een scherp verstand.
  Hendrik Petrus Berlage
  Nederlands architect en stedebouwkundige (1856 - 1934)
  - +
  +1
 • Voltaire Fanatisme is een monster dat duizend keer gevaarlijker is dan filosofisch atheïsme.
  Origineel: Le fanatisme est un monstre mille fois plus dangereux que l'athéisme philosophique.
  Bron: Dictionnaire philosophique
  Voltaire
  Frans schrijver en filosoof (ps. van François Marie Arouet) (1694 - 1778)
  - +
  +1
 • Friedrich Heinrich Jacobi Filosofie is een innerlijk leven. Een filosofisch leven is een verzameld leven. Door ware filosofie wordt de ziel stil, eindelijk eerbiedig.
  Origineel: Philosophie ist ein inwendiges Leben. Ein philosophisches Leben ist ein gesammeltes Leben. Durch wahre Philosophie wird die Seele still, zuletzt andächtig.
  Bron: Werke VI, 173
  Friedrich Heinrich Jacobi
  Duits filosoof (1743 - 1819)
  - +
  +1
 • Julien Schoenaerts Als ik op de planken sta, dan bén ik het personage. Dat denk ik tenminste. Weten doe je dat nooit, want theater is vooral geen wetenschap. Ik geloof dat je alle mensen tegelijk bent. Als je uitgaat van het basisprincipe dat we allemaal dezelfden zijn, dan ben jij dezelfde als iemand anders en die iemand anders die je bent, is weer iemand anders die iemand anders is. Dat is, voor mij althans, een filosofisch niet te weerleggen vaststelling.
  Julien Schoenaerts
  Vlaams acteur (1925 - 2006)
  - +
   0
 • Otto Weiss Er bestaat geen gedachtelozer muziek dan die welke filosofisch zijn wil.
  Otto Weiss
  Tsjechisch-Joods schrijver en dichter (1898 - 1944)
  - +
   0
De beste filosofisch citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.