Citaten met fundamenteel

 • Fundamenteel onderzoek doe ik wanneer ik geen idee heb wat ik aan het doen ben.
 • Er bestaat een fundamenteel verschil tussen religie, die gebaseerd is op autoriteit, en wetenschap, die gebaseerd is op waarneming en rede. Wetenschap zal winnen, omdat het werkt.

Citaten 1 t/m 10 van 10.

 • Erich Fromm Het fundamenteel wezen van het sociale proces is het individu, zijn begeerten en angsten, zijn hartstochten en zijn motieven, zijn neigingen tot het goede en tot het kwade.
  Origineel: The basic entity of the social process is the individual, his desires and fears, his passions and reason, his propensities for good and for evil.
  Bron: Angst voor de vrijheid (1952) Voorwoord
  Erich Fromm
  Duits - Amerikaans filosoof en psycholoog 1900-1980
  - +
  +6
 • Wernher von Braun Fundamenteel onderzoek doe ik wanneer ik geen idee heb wat ik aan het doen ben.
  Origineel: Grundlagenforschung betreibe ich dann, wenn ich nicht weiß, was ich tue.
  Wernher von Braun
  Duits-Amerikaans raketgeleerde en wetenschapper 1912-1977
  - +
  +2
 • William Gibson Ik ben ervan overtuigd geraakt dat nostalgie een fundamenteel ongezonde modaliteit is. Als je het ziet, is het meestal gehecht aan iets anders dat echt, serieus slecht is. Ik verkeer niet in nostalgie. We worden een wereldwijde cultuur.
  Origineel: I've become convinced that nostalgia is a fundamentally unhealthy modality. When you see it, it's usually attached to something else that's really, seriously bad. I don't traffic in nostalgia. We're becoming a global culture.
  William Gibson
  Amerikaans sciencefictionschrijver 1948-
  - +
  +2
 • Charles Darwin Mijn doel in dit hoofdstuk is enkel aan te tonen dat er geen fundamenteel verschil bestaat in de mentale vermogens van de mens en de hogere zoogdieren.
  Origineel: My object in this chapter is solely to shew that there is no fundamental difference between man and the higher mammals in their mental faculties.
  Bron: The Descent of Man and Selection in Relation to Sex (1871) Vol. I, ch.2
  Charles Darwin
  Engels medicus en bioloog 1809-1882
  - +
  +2
 • Adam Grant We hebben allen gedachten en gevoelens waarvan we geloven dat ze fundamenteel zijn voor ons leven maar waarvan we geloven dat we ze beter niet kunnen uitspreken.
  Origineel: We all have thoughts and feelings that we believe are fundamental to our lives but that are better left unspoken.
  Adam Grant
  Amerikaans organisatiepsycholoog en auteur 1981-
  - +
  +2
 • Stephen Hawking Er bestaat een fundamenteel verschil tussen religie, die gebaseerd is op autoriteit, en wetenschap, die gebaseerd is op waarneming en rede. Wetenschap zal winnen, omdat het werkt.
  Origineel: There is a fundamental difference between religion, which is based on authority and science, which is based on observation and reason. Science will win, because it works.
  Bron: ABC News 07-06-2010, Interview. Voor de volledige tekst zie: abcnews.go.com
  Stephen Hawking
  Brits fysicus en cosmoloog 1942-2018
  - +
  +1
 • Louis Gerstner Reorganisatie komt op mij over als het verschuiven van dozen. Transformatie houdt in dat je de wijze waarop een organisatie denkt, reageert en leidt fundamenteel verandert. Dat gaat veel verder dan alleen het spelen met dozen.
  Louis Gerstner
  Amerikaans zakenman en bestuursvoorzitter IBM ('93-'02) 1942-
  - +
  +1
 • Barack Obama Laten we niet vergeten dat we allemaal deel uitmaken van een Amerikaanse familie. We zijn verenigd in gemeenschappelijke waarden, en dat geldt ook voor het geloof in gelijke rechten, fundamenteel respect voor de openbare orde, en het recht op vreedzaam protest.
  Origineel: But let's remember that we're all part of one American family. We are united in common values, and that includes belief in equality under the law; a basic respect for public order and the right to peaceful public protest.
  Barack Obama
  Amerikaans president (44e) 1961-
  - +
   0
 • Arnon Grunberg Mijn indruk is helemaal niet dat patiënten alleen maar genezen willen worden, ze willen ergens mee kunnen leven, dat verschilt fundamenteel van genezen.
  Bron: Moedervlekken (2016)
  Arnon Grunberg
  Nederlandse schrijver 1971-
  - +
   0
 • Alfred N. Whitehead Sceptici en gelovigen zijn gewoon hetzelfde. Op dit moment zijn wetenschappers en sceptici de leidende dogmatici. Vooruitgang is in onbelangrijke details toegestaan, maar fundamenteel nieuwe ontdekkingen worden weggestopt. Dit algemeen geaccepteerde dogmatisme is de dood van de filosofische vooruitgang.
  Origineel: Skeptics and believers are alike. At this moment scientists and skeptics are the leading dogmatists. Advance in detail is admitted; fundamental novelty is barred. This dogmatic common sense is the death of philosophic adventure.
  Bron: Dialogues of Alfred North Whitehead (1954)
  Alfred N. Whitehead
  Engels filosoof en wiskundige 1861-1947
  - +
   0
De beste fundamenteel citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: