Citaten met fysieke

 • In de kern is yoga veel meer dan een systeem van fysieke oefeningen. Het is de wetenschap van leven in evenwicht, een pad voor het volledig ontplooien van jouw unieke mogelijkheden. In deze rumoerige tijden biedt yoga een verankering met het diepste rustpunt in jezelf. Yoga stelt mensen die leven i
 • Vrouwen kunnen zeer wel met een man vriendschap sluiten. Maar om deze verder te doen standhouden, daartoe is wellicht de hulp van een beetje fysieke antipathie niet overbodig.
 • De oneigenlijkheid van de arbeid blijkt overduidelijk hieruit dat men zodra er geen fysieke of andere dwang meer bestaat de arbeid ontvlucht als de pest.
 • Conversatie-aandrang is een menselijke zwakheid; het bewegen der kaken en het voortbrengen van min of meer beduidenishebbende woorden, zinnen en peroraties is een fysieke behoefte zo goed als eten en slapen.
 • Ik heb nooit geloofd in fysieke bestraffing van kinderen. Ik denk niet dat het nodig is.
 • Alleen de mens heeft de kracht om zijn gedachten te veranderen in de fysieke realiteit; alleen de mens kan dromen en zijn dromen waar maken.
 • Dat het fysieke en geestelijke leven van de mens in wisselwerking met de natuur staat betekent niet anders dan dat de natuur in wisselwerking met zichzelf staat, want de mens is een deel van de natuur.
 • Kunst zou zoiets als een goede stoel moeten zijn om in uit te rusten van fysieke vermoeidheid.
 • Bij pijn kun je maar één ding wensen: dat het moet stoppen. Niets in de wereld is zo erg als fysieke pijn. Bij het ondergaan van pijn bestaan er geen helden.
 • Niet iedereen is knap zoals Adonis: maar men moet op zijn minst, door de zorg voor zijn fysieke uiterlijk, ernaar streven om er minder lelijk uit te zien.
+7

Citaten 1 t/m 10 van 29.

 • Friedrich Nietzsche Vrouwen kunnen zeer wel met een man vriendschap sluiten. Maar om deze verder te doen standhouden, daartoe is wellicht de hulp van een beetje fysieke antipathie niet overbodig.
  Origineel: Frauen können recht gut mit einem Manne Freundschaft schließen; aber um diese aufrechtzuerhalten – dazu muß wohl eine kleine physische Antipathie mithelfen.
  Bron: Menschliches, Allzumenschliches #390
  Friedrich Nietzsche
  Duits dichter en filosoof 1844-1900
  - +
  +17
 • Deepak Chopra In de kern is yoga veel meer dan een systeem van fysieke oefeningen. Het is de wetenschap van leven in evenwicht, een pad voor het volledig ontplooien van jouw unieke mogelijkheden. In deze rumoerige tijden biedt yoga een verankering met het diepste rustpunt in jezelf. Yoga stelt mensen die leven in onze moderne technische wereld in staat verbonden te blijven met hun natuurlijke oorsprong.
  Deepak Chopra
  Indiaas spiritualiteits-schrijver 1947-
  - +
  +8
 • Louis Couperus Conversatie-aandrang is een menselijke zwakheid; het bewegen der kaken en het voortbrengen van min of meer beduidenishebbende woorden, zinnen en peroraties is een fysieke behoefte zo goed als eten en slapen.
  Louis Couperus
  Nederlands schrijver 1863-1923
  - +
  +7
 • Karl Marx Dat het fysieke en geestelijke leven van de mens in wisselwerking met de natuur staat betekent niet anders dan dat de natuur in wisselwerking met zichzelf staat, want de mens is een deel van de natuur.
  Origineel: Daß das physische und geistige Leben des Menschen mit der Natur zusammenhängt, hat keinen andren Sinn, als daß die Natur mit sich selbst zusammenhängt, denn der Mensch ist ein Teil der Natur.
  Bron: Parijse manuscripten (1844) Die entfremdete Arbeit
  Karl Marx
  Duits econoom en staatsfilosoof 1818-1883
  - +
  +7
 • Karl Marx De oneigenlijkheid van de arbeid blijkt overduidelijk hieruit dat men zodra er geen fysieke of andere dwang meer bestaat de arbeid ontvlucht als de pest.
  Origineel: Ihre Fremdheit tritt darin rein hervor, daß, sobald kein physischer oder sonstiger Zwang existiert, die Arbeit als eine Pest geflohen wird.
  Bron: Parijse manuscripten (1844) Die entfremdete Arbeit. Voor de volledige tekst zie: www.zeno.org
  Karl Marx
  Duits econoom en staatsfilosoof 1818-1883
  - +
  +7
 • Napoleon Hill Alleen de mens heeft de kracht om zijn gedachten te veranderen in de fysieke realiteit; alleen de mens kan dromen en zijn dromen waar maken.
  Origineel: Man, alone, has the power to transform his thoughts into physical reality; man, alone, can dream and make his dreams come true.
  Napoleon Hill
  Amerikaans motivationeel auteur 1883-1970
  - +
  +4
 • George Orwell Bij pijn kun je maar één ding wensen: dat het moet stoppen. Niets in de wereld is zo erg als fysieke pijn. Bij het ondergaan van pijn bestaan er geen helden.
  Origineel: Of pain you could wish only one thing: that it should stop. Nothing in the world was so bad as physical pain. In the face of pain there are no heroes.
  Bron: 1984 (1949) ch.1
  George Orwell
  Engels schrijver (ps. van Eric Blair) 1903-1950
  - +
  +4
 • C. Venkata Raman De ware rijkdom van een natie bestaat niet uit het opgeslagen goud maar in de intellectuele en fysieke kracht van de mensen.
  Origineel: The true wealth of a nation consists not in the stored-up gold but in the intellectual and physical strength of its people.
  C. Venkata Raman
  Indiaas natuurkundige en Nobelprijswinnaar 1888-1970
  - +
  +3
 • Ffyona Campbell Het vermogen om iets te doen hangt niet af van je fysieke mogelijkheden, maar van je diepste verlangen om het te doen.
  Bron: Te voet de wereld rond (1996) P. 158
  Ffyona Campbell
  Brits lange-afstandsloopster 1967-
  - +
  +3
 • Horace Raisson Niet iedereen is knap zoals Adonis: maar men moet op zijn minst, door de zorg voor zijn fysieke uiterlijk, ernaar streven om er minder lelijk uit te zien.
  Origineel: Tous les hommes ne peuvent être beaux comme des Adonis: il faut au moins, par les soins que l'on apporte dans l'arrangement de son physique, tâcher de paraître le moins laid possible.
  Bron: Le manuel de la politesse et des manières (1828)
  Horace Raisson
  Frans schrijver en bibliothecaris 1798-1854
  - +
  +3
De beste fysieke citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: