Citaten met gedwongen

 • Men is gelukkiger in de eenzaamheid dan in de wereld. Zou dat niet kunnen komen, doordat men in de eenzaamheid denkt aan de dingen, en in de wereld gedwongen is te denken aan de mensen?
 • Het doet veel mensen leed, wanneer zij gedwongen zijn, tegen beter weten in te handelen, en nog meer mensen, wanneer zij gedwongen zijn, tegen slechter weten in te handelen.
 • Ons karakter is in het gareel gedwongen van ruilen en ontvangen, van verkwanselen en consumeren. Alles, zowel geestelijke als materiële zaken, wordt tot ruil- en consumptie-artikel.
 • Als liefde ziek wordt en vervalt, bedient het zich van gedwongen vormelijkheid.
 • Wie een taal spreekt die zijn moedertaal niet is, die wordt naar beneden gedrukt, onherroepelijk. Waarom hebben gekoloniseerde volkeren zoals negers, indianen, enz. de reputatie gekregen dat ze zo kinderlijk zijn? Omdat zij gedwongen waren tegen hun meesters talen te spreken die zij niet goed kenden
 • Naarmate het ambacht wordt uitgeroeid door concurrentie van de industrie en de kleinere ondernemer, inclusief de agrariërs, niet meer in staat is te bestaan, worden we allemaal gedwongen te voldoen aan de wensen van de grote producenten, het voedsel te eten en de kleding te dragen die zij het beste
 • Meer mensen worden tot de deugd gevleid dan uit de ondeugd gedwongen.
 • Jongeren gaan door scholen die niet lesgeven, worden vervolgens gedwongen te zoeken naar banen die niet bestaan om uiteindelijk op straat achter gelaten te worden om naar de glamoureuze levens te kijken waarvoor om hun heen wordt geadverteerd.
 • Een school is een instituut voor gedwongen behandelingen.
+6

Citaten 1 t/m 10 van 30.

 • Nicolas Chamfort Men is gelukkiger in de eenzaamheid dan in de wereld. Zou dat niet kunnen komen, doordat men in de eenzaamheid denkt aan de dingen, en in de wereld gedwongen is te denken aan de mensen?
  Origineel: On est plus heureux dans la solitude que dans le monde. Cela ne viendrait-il pas de ce que dans la solitude on pense aux choses, et que dans le monde on est forcé de penser aux hommes?
  Bron: Maximes et pensées (1803) Caractères et Anecdotes
  Nicolas Chamfort
  Frans schrijver, journalist en toneelschrijver 1741-1794
  - +
  +37
 • Willem Frederik Hermans Wie een taal spreekt die zijn moedertaal niet is, die wordt naar beneden gedrukt, onherroepelijk. Waarom hebben gekoloniseerde volkeren zoals negers, indianen, enz. de reputatie gekregen dat ze zo kinderlijk zijn? Omdat zij gedwongen waren tegen hun meesters talen te spreken die zij niet goed kenden.
  Bron: Nooit meer slapen (1966)
  Willem Frederik Hermans
  Nederlands schrijver 1921-1995
  - +
  +31
 • William Shakespeare Als liefde ziek wordt en vervalt, bedient het zich van gedwongen vormelijkheid.
  Origineel: When love begins to sicken and decay, it useth an enforced ceremony.
  Bron: Julius Caesar (1599) Act IV, sc ii
  William Shakespeare
  Engels toneelschrijver en dichter 1564-1616
  - +
  +21
 • Erich Fromm Ons karakter is in het gareel gedwongen van ruilen en ontvangen, van verkwanselen en consumeren. Alles, zowel geestelijke als materiële zaken, wordt tot ruil- en consumptie-artikel.
  Origineel: Our character is geared to exchange and to receive, to barter and to consume; everything, spiritual as well as material objects, becomes an object of exchange and of consumption.
  Bron: Liefhebben, een kunst, een kunde
  Erich Fromm
  Duits - Amerikaans filosoof en psycholoog 1900-1980
  - +
  +16
 • Francis Bacon Als iemands geest zich op dwaalwegen gaat begeven, laat hem dan de wiskunde gaan beoefenen; want als hij bij de bewijzen op dwaalwegen gaat, zal hij gedwongen zijn opnieuw te beginnen.
  Origineel: If a man’s wit be wandering, let him study the mathematics; for in demonstrations, if his wit be called away never so little, he must begin again.
  Bron: Essays (1625) Of Studies
  Francis Bacon
  Engels filosoof en staatsman 1561-1626
  - +
  +4
 • Robert van Amerongen Een school is een instituut voor gedwongen behandelingen.
  Robert van Amerongen
  Nederlands schrijver 1924-2014
  - +
  +4
 • Rainer Maria Rilke Ik heb me vaak afgevraagd of de dagen waarop we gedwongen worden niets te doen, niet de dagen zijn waarop we het actiefst zijn?
  Origineel: Ich habe mich oft gefragt, ob nicht gerade die Tage, die wir gezwungen sind, müßig zu sein, diejenigen sind, die wir in tiefster Tätigkeit verbringen?
  Bron: Briefe (1851) Aan Tora Holmström, 24. August 1904
  Rainer Maria Rilke
  Duits dichter 1875-1926
  - +
  +4
 • George Santayana Als je iets goed kunt, is het altijd prettig gedwongen te worden het te doen.
  Origineel: It is always pleasant to be urged to do something on the ground that one can do it well.
  Bron: The Letters of George Santayana p.195
  George Santayana
  Spaans - Amerikaans filosoof 1863 - 1952
  - +
  +3
 • Huey Newton Jongeren gaan door scholen die niet lesgeven, worden vervolgens gedwongen te zoeken naar banen die niet bestaan om uiteindelijk op straat achter gelaten te worden om naar de glamoureuze levens te kijken waarvoor om hun heen wordt geadverteerd.
  Origineel: Youths are passed through schools that don’t teach, then forced to search for jobs that don’t exist and finally left stranded in the street to stare at the glamorous lives advertised around them.
  Huey Newton
  Afro-Amerikaans politiek activist 1942-1989
  - +
  +3
 • José Cabanis Misschien is men op het terrein van de godsdienst, evenals op dat van de liefde, wel gedwongen zijn toevlucht te nemen tot vage termen: alles is er waar, mits men er in gelooft.
  Origineel: Peut-être dans le domaine de la religion, comme dans celui de l'amour, est-il inévitable de recourir à des termes vagues: tout y est vrai, pourvu qu'on y croie.
  Bron: Plaisir et lectures
  José Cabanis
  Frans schrijver 1922-2000
  - +
  +3
De beste gedwongen citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: