Citaten met geestelijken

 • De aard van het oratorium is zodanig dat politici en geestelijken altijd de neiging hebben om complexe zaken te simplificeren. Vanaf een preekstoel of een platform vinden zelfs de meest gewetensvolle sprekers het heel moeilijk om de hele waarheid te vertellen.

Citaten 1 t/m 3 van 3.

 • Aldous Huxley De aard van het oratorium is zodanig dat politici en geestelijken altijd de neiging hebben om complexe zaken te simplificeren. Vanaf een preekstoel of een platform vinden zelfs de meest gewetensvolle sprekers het heel moeilijk om de hele waarheid te vertellen.
  Origineel: The nature of oratory is such that there has always been a tendency among politicians and clergymen to oversimplify complex matters. From a pulpit or a platform even the most conscientious of speakers finds it very difficult to tell the whole truth.
  Bron: toegeschreven
  Aldous Huxley
  Engels schrijver (1894 - 1963)
  - +
  +2
 • Johannes Agricola Bescherm jezelf tegen lachende gastheren en tegen huilende geestelijken.
  Origineel: Hütte dich vor lachenden Wirtten und vor weynenden Pfaffen.
  Bron: Drehundert gemener Sprickwörde (1528)
  Johannes Agricola
  Duits protestants hervormer (1494 - 1566)
  - +
   0
 • Robertson Davies De geestelijken zijn degenen die zoeken naar, en vinden, verrukking en uitbreiding van het leven in boeken. De geestelijken zijn degenen voor wie lezen een persoonlijke kunst is.
  Origineel: The clerisy are those who seek, and find, delight and enlargement of life in books. The clerisy are those for whom reading is a personal art.
  Robertson Davies
  Canadees schrijver en journalist (1913 - 1995)
  - +
   0
De beste geestelijken citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.