Citaten met gemeenschappelijk

 • Zonder gemeenschappelijk gedeelde en wijd veranderde morele waarden en verplichtingen zullen noch de wet, noch democratisch bestuur, noch zelfs de markteconomie goed functioneren.
 • Dit Europa heeft een gemeenschappelijk lot en een gemeenschappelijke toekomst, wat ligt er meer voor de hand dan een gemeenschappelijk beleid?
 • Men kan zeggen dat het Italiaanse fascisme de eerste rechtse dictatuur was die een Europees land domineerde, en dat alle soortgelijke bewegingen vervolgens een soort gemeenschappelijk archetype vonden in het Mussolini-regime.
 • Het wereldwijde werk van de Verenigde Naties is niet zonder reden vergeleken met dat van een gezin - het streven naar een gemeenschappelijk doel in gezamenlijk overleg voor een betere toekomst.
 • Asperges en mensen hebben een gemeenschappelijk lot: zogauw er een de kop opsteekt, wordt hij uitgestoken.
 • De juiste basis voor het huwelijk is een gemeenschappelijk onbegrip.
 • Meer dan ooit tevoren in de geschiedenis van de mensheid delen we een gemeenschappelijk lot. We kunnen het alleen onder de knie krijgen als we er gezamenlijk aan werken. En dat, mijn vrienden, is de reden waarom wij de Verenigde Naties hebben.
+4

Citaten 1 t/m 10 van 11.

 • Oscar Wilde De juiste basis voor het huwelijk is een gemeenschappelijk onbegrip.
  Origineel: The proper basis for marriage is mutual misunderstanding.
  Bron: Lord Arthur Savile's Crime (1891) Een verwijzing naar Henry James Portrait of a Lady waar een vergelijkbaar citaat in voorkomt
  Oscar Wilde
  Iers schrijver 1854-1900
  - +
  +109
 • Václav Havel Zonder gemeenschappelijk gedeelde en wijd veranderde morele waarden en verplichtingen zullen noch de wet, noch democratisch bestuur, noch zelfs de markteconomie goed functioneren.
  Václav Havel
  Tsjechisch schrijver, dissident en politicus 1936-2011
  - +
  +14
 • Aldous Huxley De ergste vijand van het leven, de vrijheid en het gemeenschappelijk fatsoen is totale anarchie; hun tweede ergste vijand is totale efficiency.
  Origineel: The worst enemy of life, freedom and the common decencies is total anarchy; their second worst enemy is total efficiency.
  Bron: Adonis and the Alphabet: And Other Essays
  Aldous Huxley
  Engels schrijver 1894-1963
  - +
  +4
 • Umberto Eco Men kan zeggen dat het Italiaanse fascisme de eerste rechtse dictatuur was die een Europees land domineerde, en dat alle soortgelijke bewegingen vervolgens een soort gemeenschappelijk archetype vonden in het Mussolini-regime.
  Origineel: Si può dire che il fascismo italiano sia stata la prima dittatura di destra che abbia dominato un paese europeo, e che tutti i movimenti analoghi abbiano trovato in seguito una sorta di archetipo comune nel regime di Mussolini.
  Bron: Il fascismo eterno
  Umberto Eco
  Italiaans schrijver en criticus 1932-2016
  - +
  +4
 • Isaac Bashevis Singer De grootheid van kunst is niet het vinden wat gemeenschappelijk is, maar wat uniek is.
  Origineel: The greatness of art is not to find what is common but what is unique.
  Isaac Bashevis Singer
  Pools Jiddisch schrijver en Nobelprijswinnaar literatuur (1978) 1902-1991
  - +
  +3
 • Kofi Annan Het wereldwijde werk van de Verenigde Naties is niet zonder reden vergeleken met dat van een gezin - het streven naar een gemeenschappelijk doel in gezamenlijk overleg voor een betere toekomst.
  Origineel: The global work of the United Nations is not without reason compared to that of a family - striving for a common goal in concert with all members for a better future.
  Kofi Annan
  Ghanees diplomaat en 7e secretaris-generaal van de VN 1938-2018
  - +
  +2
 • Kofi Annan Meer dan ooit tevoren in de geschiedenis van de mensheid delen we een gemeenschappelijk lot. We kunnen het alleen onder de knie krijgen als we er gezamenlijk aan werken. En dat, mijn vrienden, is de reden waarom wij de Verenigde Naties hebben.
  Origineel: More than ever before in human history, we share a common destiny. We can master it only if we face it together. And that, my friends, is why we have the United Nations.
  Bron: Faceboek (2016)
  Kofi Annan
  Ghanees diplomaat en 7e secretaris-generaal van de VN 1938-2018
  - +
  +2
 • Eugen Gerstenmaier Asperges en mensen hebben een gemeenschappelijk lot: zogauw er een de kop opsteekt, wordt hij uitgestoken.
  Origineel: Spargeln und Menschen haben ein gemeinsames Schicksal: sobald einer den Kopf hochreckt, wird er abgestochen.
  Eugen Gerstenmaier
  Duits theoloog en CDU politicus 1906-1986
  - +
  +1
 • Félicité Robert de Lamennais De plicht is de basis van de samenleving, de essentiële voorwaarde voor een gemeenschappelijk bestaan.
  Origineel: Le devoir est la base de la société, l'indispensable condition de l'existence commune.
  Bron: Le livre du peuple (1838)
  Félicité Robert de Lamennais
  Frans katholiek priester en filosoof 1782-1854
  - +
   0
 • Franz Josef Strauss Dit Europa heeft een gemeenschappelijk lot en een gemeenschappelijke toekomst, wat ligt er meer voor de hand dan een gemeenschappelijk beleid?
  Origineel: Dieses Europa hat ein gemeinsames Schicksal und eine gemeinsame Zukunft. Was liegt näher, als dass es zu einer gemeinsamen Politik kommen muss?
  Bron: Bondsdagdebat over het ECG-Verdrag op 7 februari 1952
  Franz Josef Strauss
  Duits politicus (CSU) 1915-1988
  - +
   0
De beste gemeenschappelijk citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: