Citaten met gendergelijkheid

 • Gendergelijkheid is meer dan een doel op zich. Het is een voorwaarde om de uitdaging aan te kunnen gaan de armoede te verminderen, duurzame ontwikkeling te bevorderen en goed bestuur op te bouwen.
 • Het bereiken van gendergelijkheid vereist de betrokkenheid van vrouwen en mannen, meisjes en jongens. Het is ieders verantwoordelijkheid.

Citaten 1 t/m 3 van 3.

 • Kofi Annan Gendergelijkheid is meer dan een doel op zich. Het is een voorwaarde om de uitdaging aan te kunnen gaan de armoede te verminderen, duurzame ontwikkeling te bevorderen en goed bestuur op te bouwen.
  Origineel: Gender equality is more than a goal in itself. It is a precondition for meeting the challenge of reducing poverty, promoting sustainable development and building good governance.
  Kofi Annan
  Ghanees diplomaat en 7e secretaris-generaal van de VN 1938-2018
  - +
  +5
 • Ban Ki-moon Het bereiken van gendergelijkheid vereist de betrokkenheid van vrouwen en mannen, meisjes en jongens. Het is ieders verantwoordelijkheid.
  Origineel: Achieving gender equality requires the engagement of women and men, girls and boys. It is everyones responsibility.
  Ban Ki-moon
  Zuid-Koreaanse diplomaat, politicus en secr.gen van de VN 1944-
  - +
   0
 • Gloria Steinem Er zijn veel manieren om gendergelijkheid te ondersteunen, van iets eenvoudigs als betaald ziekteverlof en flexibele werktijden tot het toekennen van een economische waarde aan alle zorgverleners, en dat bedrag fiscaal aftrekbaar maken.
  Origineel: There are many ways of supporting gender equality, from something as simple as paid sick leave and flexible work hours to attributing an economic value to all care-giving, and making that amount tax deductible.
  Gloria Steinem
  Amerikaans feministisch schrijver 1934-
  - +
  -2
De beste gendergelijkheid citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: