Citaten met gevangenisstraf

 • Als je tegenwoordig iemand ziet werken denk je: zeker alternatieve gevangenisstraf.
 • Gevangenisstraf is het laatste en minst effectieve instrument die de wetgever heeft voor het voorkomen van criminaliteit.

Citaten 1 t/m 4 van 4.

 • Fons Jansen Als je tegenwoordig iemand ziet werken denk je: zeker alternatieve gevangenisstraf.
  Fons Jansen
  Nederlands cabaretier (1925 - 1991)
  - +
  +8
 • Stanislaw Jerzy Lec Men zou een verzwaring van levenslange gevangenisstraf kunnen bedenken: kunstmatige verlenging van het leven.
  Stanislaw Jerzy Lec
  Pools schrijver (1909 - 1966)
  - +
  +3
 • John Ruskin Gevangenisstraf is het laatste en minst effectieve instrument die de wetgever heeft voor het voorkomen van criminaliteit.
  Origineel: Punishment is the last and least effective instrument in the hands of the legislator for the prevention of crime.
  Bron: Notes on the General Principles of Employment for the Destitute and Criminal Classes (1868)
  John Ruskin
  Engels recensent (1819 - 1900)
  - +
  +2
 • Angela Davis Omdat het te pijnlijk zou zijn om het hoofd te bieden aan de mogelijkheid dat iedereen, inclusief onszelf, een gevangene zou kunnen worden, hebben we de neiging om te denken dat de gevangenis niet verbonden is met onze eigen levens. Dit geldt zelfs voor sommigen van ons, zowel vrouwen als mannen, die al een gevangenisstraf hebben meegemaakt.
  Origineel: Because it would be too agonizing to cope with the possibility that anyone, including our­ selves, could become a prisoner, we tend to think of the prison as disconnected from our own lives. This is even true for some of us, women as well as men, who have already experienced imprisonment.
  Angela Davis
  Amerikaanse filosofe, schrijfster en politiek activiste (1944 - )
  - +
  +1
De beste gevangenisstraf citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.