Citaten met gezindheid

 • De onopgeloste disharmonieën in karakter en gezindheid der ouders zetten zich voort in het kind en vormen diens lijdensgeschiedenis.
 • Al het goede, dat niet op zedelijk goede gezindheid is geënt, is niets dan schijn en blinkende ellende.
 • Het achtdelige pad leidt tot het Nirwana: het rechte geloof, de rechte gezindheid, het rechte spreken, het rechte handelen, het rechte leven, de rechte inspanning, de rechte opmerkzaamheid, de rechte overpeinzing.

Citaten 1 t/m 4 van 4.

 • Friedrich Nietzsche De onopgeloste disharmonieën in karakter en gezindheid der ouders zetten zich voort in het kind en vormen diens lijdensgeschiedenis.
  Origineel: Die unaufgelösten Dissonanzen im Verhältnis von Charakter und Gesinnung der Eltern klingen in dem Wesen des Kindes fort und machen seine innere Leidensgeschichte aus.
  Bron: Menschliches, Allzumenschliches 379. Fortleben der Eltern
  Friedrich Nietzsche
  Duits dichter en filosoof 1844-1900
  - +
  +139
 • Godfried Bomans In elke stad van enige betekenis wonen wel enige psychisch gestoorden. Uit het gedrag van deze enkelingen de gezindheid van een geheel volk af te leiden behoort tot die vormen van denken die weinig inspanning eisen en dan ook vaak beoefend worden.
  Godfried Bomans
  Nederlands schrijver 1913-1971
  - +
  +12
 • Boeddha Het achtdelige pad leidt tot het Nirwana: het rechte geloof, de rechte gezindheid, het rechte spreken, het rechte handelen, het rechte leven, de rechte inspanning, de rechte opmerkzaamheid, de rechte overpeinzing.
  Boeddha
  Spirituele leider, geboren als Siddhartha Gautama ca. 450 vC. - ca. 370 vC
  - +
  +7
 • Immanuel Kant Al het goede, dat niet op zedelijk goede gezindheid is geënt, is niets dan schijn en blinkende ellende.
  Origineel: Alles Gute, das nicht auf moralisch gute Gesinnung gepfropft ist, ist nichts als Schein und schimmerndes Elend.
  Bron: Kritik der Urteilskraft 2, 31
  Immanuel Kant
  Duits filosoof 1724-1804
  - +
  +2
De beste gezindheid citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: