Citaten met godsdiensten

 • De godsdiensten hebben God verdeeld in de uwe en de mijne, de Goden van het Oosten en de Goden van het Westen, en iedere God heeft de andere gedood.
 • Het verschil tussen het Christendom en alle andere godsdiensten bestaat hoofdzakelijk hierin, dat men in de andere de mensen God ziet zoeken, terwijl het Christendom God is, die de mens zoekt.
 • Ik geloof dat alle grote leraren der wereld gekomen zijn, niet om nieuwe godsdiensten te stichten, maar om de mensen te verlossen van godsdiensten.
 • Geloof me, de godsdiensten hebben het mis, zodra ze gaan moraliseren en met geboden komen.
+1

Citaten 1 t/m 10 van 12.

 • Krishnamurti Ik geloof dat alle grote leraren der wereld gekomen zijn, niet om nieuwe godsdiensten te stichten, maar om de mensen te verlossen van godsdiensten.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar (1895 - 1986)
  - +
  +35
 • Thomas Arnold Het verschil tussen het Christendom en alle andere godsdiensten bestaat hoofdzakelijk hierin, dat men in de andere de mensen God ziet zoeken, terwijl het Christendom God is, die de mens zoekt.
  Origineel: The distinction between Christianity and all other systems of religion consists largely in this, that in these other men are found seeking after God, while Christianity is God seeking after man.
  Bron: In: Josiah Hotchkiss Gilbert - Dictionary of Burning Words of Brilliant Writers (1895) p.133
  Thomas Arnold
  Engels historicus en pedagoog (1795 - 1842)
  - +
  +31
 • Krishnamurti Godsdiensten zijn de verstarde gedachten van mensen, waarop men tempels bouwt.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar (1895 - 1986)
  - +
  +26
 • Krishnamurti De godsdiensten hebben God verdeeld in de uwe en de mijne, de Goden van het Oosten en de Goden van het Westen, en iedere God heeft de andere gedood.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar (1895 - 1986)
  - +
  +15
 • Krishnamurti Godsdiensten, zowel de heel oude als de moderne, hebben de mensen gebonden aan bepaalde dogma's, verwachtingen en opvattingen die een pasklaar antwoord geven; maar het denken, het intellect, kan geen antwoord geven op de dood; de dood is een feit dat niet omzeild kan worden.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar (1895 - 1986)
  - +
  +7
 • Inayat Khan Hoeveel verscheidenheid tussen de godsdiensten er ook mag bestaan, de drijfkracht van allemaal is dezelfde: het menselijk hart ontvankelijk maken en voorbereiden voor de goddelijke liefde.
  Inayat Khan
  Indiaas musicus, schrijver en filosoof (1882 - 1927)
  - +
  +6
 • Jean Antoine Petit-Senn Degenen, die het geloof verdeelt, hebben geen godsdienstzin; alle godsdiensten zijn stralen van een cirkel, waarvan God het middelpunt is.
  Origineel: Ceux que la religion désunit ne sont pas religieux; tous les cultes sont les rayons d'un cercle dont Dieu est le centre.
  Bron: Bluettes et boutades p.45
  Jean Antoine Petit-Senn
  Frans dichter (1792 - 1870)
  - +
  +4
 • Ramakrishna Waarom ontaarden godsdiensten ? Regenwater is zuiver, maar wanneer het over de daken is uitgestroomd en door de stegen gevloeid, verliest het zijn zuivere helderheid.
  Ramakrishna
  Hindu mysticus en religieus leider (1836 - 1886)
  - +
  +2
 • Lucien Arréat De godsdiensten zijn de uitdrukking van de menselijke ellende. Hier vooral ligt hun waarheid en hun kracht.
  Origineel: Les religions sont l'expression de la détresse humaine: là surtout est leur vérité et leur force.
  Bron: Réflexions et maximes (1911) p.63
  Lucien Arréat
  Frans schrijver en psycholoog (1841 - 1922)
  - +
  +1
 • Albert Camus Geloof me, de godsdiensten hebben het mis, zodra ze gaan moraliseren en met geboden komen.
  Origineel: Croyez-moi, les religions se trompent dès l'instant qu'elles font de la morale et qu'elles fulminent des commandements.
  Bron: De Val (1956)
  Albert Camus
  Frans schrijver, essayist en Nobelprijswinnaar literatuur (1956) (1913 - 1960)
  - +
  +1
De beste godsdiensten citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.