Citaten met griekse

Citaten 1 t/m 10 van 15.

 • Ernest Renan Het was door deze Arabische vertalingen van oude wetenschapswerken en de Griekse filosofie dat Europa de gisting van de oude traditie ontving die noodzakelijk was voor de bloei van zijn genialiteit.
  Origineel: Ce fut par ces traductions arabes des ouvrages de science et de philosophie grecque que l'Europe reçut le ferment de tradition antique nécessaire à l'éclosion de son génie.
  Bron: Lezing gegeven in de Sorbonne (1883)
  Ernest Renan
  Frans schrijver en criticus (1823 - 1892)
  - +
  +7
 • Ralph Waldo Emerson De Griekse bouwkunst is de bloei der meetkunde.
  Origineel: Greek architecture is the flowering of geometry.
  Ralph Waldo Emerson
  Amerikaans dichter en filosoof (1803 - 1882)
  - +
  +6
 • Milan Kundera Het Griekse woord voor terugkeer is nostos. Algos betekent lijden. Nostalgie is dus het leed dat wordt veroorzaakt door een niet-geslaagd verlangen om terug te keren.
  Bron: Onwetendheid
  Milan Kundera
  Tsjechisch schrijver en criticus (1929 - 2023)
  - +
  +5
 • Jan Terlouw Op politiek gebied zie je dat de mens weinig ten goede verandert. In mijn laatste boek heb ik het in dat verband over de Griekse legeraanvoerder en historicus Thucydides. Als je hem leest zie je allerlei politieke, strategische en militaire overwegingen die heel erg lijken op wat wij nu doen.
  Jan Terlouw
  Nederlands natuurkundige, politicus en schrijver (1931 - )
  - +
  +4
 • Louis Pasteur Het zijn de Grieken die ons het mooiste woord van onze taal hebben nagelaten: het woord "enthousiasme"- van het Griekse "in theo", een innerlijke God.
  Origineel: Ce sont les Grecs qui nous ont légué le plus beau mot de notre langue: le mot "enthousiasme" - du grec "en théo", un Dieu intérieur.
  Bron: toegeschreven
  Louis Pasteur
  Frans wetenschapper (1822 - 1895)
  - +
  +2
 • C. Wright Mills Indien we uitgaan van de Griekse betekenis van het woord 'idioot' - iemand die zich aan het politieke leven onttrekt - lopen er in onze tijd heel wat idioten rond.
  C. Wright Mills
  Amerikaans sociologist (1916 - 1962)
  - +
  +2
 • Johann Wolfgang von Goethe Moge de studie der Griekse en Latijnse letteren steeds de grondslag der hogere beschaving blijven!
  Origineel: Möge das Studium der griechischen und römischen Literatur immerfort die Basis der höhern Bildung bleiben!
  Bron: Wilhelm Meisters Wanderjahre
  Johann Wolfgang von Goethe
  Duits schrijver en dichter (1749 - 1832)
  - +
  +2
 • Isidor Feinstein Stone Pensionering is iets verschrikkelijks. Het is de vestibule van de dood. Tenzij je iets nieuws hebt, zoals mijn Griekse studie.
  Isidor Feinstein Stone
  Amerikaans journalist en schrijver (1907 - 1989)
  - +
  +1
 • Victorine Franken Wie het Athene van de vijfde eeuw v. Chr. bestelt, verlangt naar het leven van een aristocraat met bijbehorend inkomen en Griekse neus, niet naar het bestaan van slaaf.
  Victorine Franken
  Nederlands columniste
  - +
  +1
 • Michel Foucault Eertijds raakte de Griekse waarheid door die enkele zin "Ik lieg" aan het wankelen. De zin "Ik spreek" stelt de hele moderne fictie op de proef.
  Origineel: La vérité grecque a tremblé, jadis, en cette seule affirmation : «Je mens». « Je parle» met à l’épreuve toute la fiction moderne.
  Bron: La pensée du dehors (1966)
  Michel Foucault
  Frans essayist en filosoof (1926 - 1984)
  - +
   0
De beste griekse citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.