Citaten met groep

 • De meerderheid heeft nooit gelijk. Nooit, zeg ik je! Het is een van die maatschappelijke leugens waar je als vrije en intelligente man wel tegen moet rebelleren. Wie zijn de mensen die de grootste groep van de bevolking vormen -- de intelligenten of de dommen? Ik denk dat we het erover eens zijn dat
 • Hij was erg eenzaam. De enige groep die hij kende was zijn bloedgroep.
 • Sociaal gevoel bezitten: zich liever in groep vervelen dan alleen.
 • De meeste mensen bepalen hoe het verder gaat met de wereld. Terwijl ik denk: als er één groep is die niet zou mogen bepalen hoe het verder gaat met de wereld, dan zijn het wel de meeste mensen. Maar ja, daar denken de meeste mensen anders over.
 • De eerste groep streeft naar soliditeit, de tweede naar solidariteit, dwz. andermans geld.
 • Het is niet de gelijkheid of ongelijkheid van individuen wat een groep maakt, maar de onderlinge afhankelijkheid van het lot.
 • Als jongetje had ik geen besef van mijn talent. Ik mocht steeds meedoen met een oudere groep. Toen was er geen kwestie van dat ik de beste was, of mij zo voelde. Ik was de jongste, en moest, elk keer opnieuw, knokken om erbij te mogen komen, erbij te blijven, erbij te horen, en dat gevecht is in pri
 • Zo een grammaticus die volhoudt dat 'een groep vrouwen' enkelvoud is, moet je er eens midden tussen in zetten.
 • Het gerucht was als een leeuw in de arena, het stortte zich eerst een vooral op de weerlozen die van de groep waren afgezonderd.
 • Er is niets dat zo onkennelijk van zichzelf vervreemdt als een mens die in een groep belandt.
+7

Citaten 1 t/m 10 van 37.

 • Willy Spillebeen Hij was tot alles bereid, tenminste als hij de anderen het zo zag voordoen, want als hij alléén was gedroeg hij zich anders jawel dan was hij gevoelig teerhartig maar als jongen kan je je daarmee in de groep niet handhaven als man kan je het eigenlijk evenmin...
  Bron: Steen des aanstoots (1970)
  Willy Spillebeen
  Belgisch auteur (1932 - )
  - +
  +190
 • Henrik Ibsen De meerderheid heeft nooit gelijk. Nooit, zeg ik je! Het is een van die maatschappelijke leugens waar je als vrije en intelligente man wel tegen moet rebelleren. Wie zijn de mensen die de grootste groep van de bevolking vormen -- de intelligenten of de dommen? Ik denk dat we het erover eens zijn dat het de dommen zijn, ongeacht waar op de wereld, het zijn de dommen die de overwelmende meerderheid vormen.
  Origineel: Flertallet har aldrig retten på sin side. Aldrig, siger jeg! Det er en af disse samfundsløgne, som en fri, tænkende mand må gøre oprør imod. Hvem er det, som udgør flertallet af beboerne i et land? Er det de kloge folk, eller de dumme? Jeg tænker, vi får være enige om at dumme mennesker er tilstede i en ganske forskrækkelig overvældende majoritet rundt omkring på den hele vide jord. Men det kan da vel, for fanden, aldrig i evighed være ret at de dumme skal herske over de kloge!
  Bron: En folkefiende (1882) Act IV
  Henrik Ibsen
  Noors dramatist en dichter (1828 - 1906)
  - +
  +68
 • Ralph Richardson Acteren is vooral de kunst om een grote groep mensen niet te laten kuchen.
  Origineel: Acting is merely the art of keeping a large number of people from coughing.
  Bron: New York Herald Tribune 19-05-1946
  Ralph Richardson
  Engels acteur (1902 - 1983)
  - +
  +25
 • Piet van Aken Er is niets dat zo onkennelijk van zichzelf vervreemdt als een mens die in een groep belandt.
  Bron: Het begeren
  Piet van Aken
  Vlaams schrijver (1920 - 1984)
  - +
  +25
 • Johan Cruijff Als jongetje had ik geen besef van mijn talent. Ik mocht steeds meedoen met een oudere groep. Toen was er geen kwestie van dat ik de beste was, of mij zo voelde. Ik was de jongste, en moest, elk keer opnieuw, knokken om erbij te mogen komen, erbij te blijven, erbij te horen, en dat gevecht is in principe nooit opgehouden.
  Bron: Vrij Nederland 20-10-1984
  Johan Cruijff
  Nederlands voetballer en coach (1947 - 2016)
  - +
  +23
 • Theo Maassen De meeste mensen bepalen hoe het verder gaat met de wereld. Terwijl ik denk: als er één groep is die niet zou mogen bepalen hoe het verder gaat met de wereld, dan zijn het wel de meeste mensen. Maar ja, daar denken de meeste mensen anders over.
  Theo Maassen
  Nederlands cabaretier en acteur (1966 - )
  - +
  +21
 • Fernand Auwera Majoretten: groep meisjes dat ervoor moet zorgen dat het publiek niet te veel aandacht geeft aan de fanfare.
  Fernand Auwera
  Vlaams schrijver (1929 - 2015)
  - +
  +21
 • Frits Bolkestein De eerste groep streeft naar soliditeit, de tweede naar solidariteit, dwz. andermans geld.
  Bron: Elsevier 20 april 2012.
  Frits Bolkestein
  Nederlands VVD politicus (1933 - )
  - +
  +13
 • Franklin D. Roosevelt De waarde van liefde zal altijd sterker zijn dan de waarde van haat... Elk land of groep landen die haat toepast zal uiteindelijk verscheurd worden door haat...
  Origineel: The value of love will always be stronger than the value of hate... Any nation or group of nations which employs hatred eventually is torn to pieces by hatred...
  Franklin D. Roosevelt
  Amerikaans staatsman en president (26e) (1882 - 1945)
  - +
  +11
 • Friedrich Nietzsche Natie: een groep mensen die één taal spreken en dezelfde kranten lezen.
  Origineel: Nation: Menschen, die Eine Sprache sprechen und dieselben Zeitungen lesen.
  Bron: Nachgelassene Fragmente Herbst 1884 bis Herbst 1885
  Friedrich Nietzsche
  Duits dichter en filosoof (1844 - 1900)
  - +
  +11
De beste groep citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.