Citaten met handhaven

 • Wij, jongeren, hebben dubbele moeite ons te handhaven in een tijd waarin alle idealisme vernield en verpletterd wordt, waarin de mensen zich van hun lelijkste kant laten zien, waarin getwijfeld wordt aan waarheid, recht en God. Dat is het moeilijke in deze tijden: idealen, dromen mooie verwachtingen
 • Voorbereid zijn op de oorlog is de beste manier om de vrede te handhaven.
 • Veel machthebbers hebben zich door middel van hun wreedheden zelfs in tijden van vrede niet weten te handhaven, om dan nog maar niet te spreken over tijden van oorlog wanneer álles op losse schroeven staat.
 • Alleen zóó zullen wij sterk staan zoowel tegen alle pogingen van terrorisme en anarchie, als tegen het streven der heerschende klasse, om haar stelsel van uitbuiting en onderdrukking te handhaven.
 • Er zijn heel veel mensen die een gevestigd belang hebben bij het handhaven van de domheid van het Amerikaanse publiek.
 • God schenk me de rust om te accepteren dat mensen onwetend zijn, de moed om de wet te handhaven als ik vijandig ben, en de wijsheid om te beseffen dat moord illegaal is.
 • Een man die zich altijd en overal goed betoont, gaat noodzakelijk ten gronden te midden van zovelen die niet goed zijn. Daarom moet een heerser wanneer hij zich wil handhaven, leren om niet goed te zijn.
 • Wanneer de zeden voldoende zijn, zijn wetten niet nodig; wanneer de zeden onvoldoende zijn, zijn wetten niet te handhaven.
 • Het is gemakkelijker wetten te maken dan ze te handhaven.
 • Een staat door wapengeweld gesticht, moet zich door wapengeweld handhaven.
+7

Citaten 1 t/m 10 van 20.

 • Anne Frank Wij, jongeren, hebben dubbele moeite ons te handhaven in een tijd waarin alle idealisme vernield en verpletterd wordt, waarin de mensen zich van hun lelijkste kant laten zien, waarin getwijfeld wordt aan waarheid, recht en God. Dat is het moeilijke in deze tijden: idealen, dromen mooie verwachtingen komen nog niet op of ze worden door de gruwelijkste werkelijkheid getroffen en zo totaal verwoest.
  Bron: Het achterhuis - 20 juli 1944
  Anne Frank
  Joods vluchteling en schrijfster (1929 - 1945)
  - +
  +264
 • Willy Spillebeen Hij was tot alles bereid, tenminste als hij de anderen het zo zag voordoen, want als hij alléén was gedroeg hij zich anders jawel dan was hij gevoelig teerhartig maar als jongen kan je je daarmee in de groep niet handhaven als man kan je het eigenlijk evenmin...
  Bron: Steen des aanstoots (1970)
  Willy Spillebeen
  Belgisch auteur (1932 - )
  - +
  +190
 • Alexander Pola Het geheim van het handhaven van een succes berust vaak op het succes van het handhaven van een geheim.
  Alexander Pola
  Nederlands acteur, tekstschrijver en omroepmedewerker (1914 - 1992)
  - +
  +30
 • Machiavelli Een man die zich altijd en overal goed betoont, gaat noodzakelijk ten gronden te midden van zovelen die niet goed zijn. Daarom moet een heerser wanneer hij zich wil handhaven, leren om niet goed te zijn.
  Origineel: Perché uno uomo che voglia fare in tutte le parte professione di buono, conviene rovini infra tanti che non sono buoni. Onde è necessario a uno principe, volendosi mantenere, imparare a potere essere non buono, et usarlo e non usare secondo la necessità.
  Bron: Il Principe XV
  Machiavelli
  Florentijns staatsfilosoof (1469 - 1527)
  - +
  +16
 • George Washington Voorbereid zijn op de oorlog is de beste manier om de vrede te handhaven.
  George Washington
  Amerikaans president (1e) (1732 - 1799)
  - +
  +16
 • Machiavelli Van goed gebruikte wreedheid kan men spreken wanneer iemand deze plotseling begaat, uit noodzaak zich te handhaven, en niet verder continueert, maar omzet in een zo groot mogelijk welzijn voor zijn onderdanen.
  Origineel: Bene usate [crudeltà] si possono chiamare quelle (se del male è licito dire bene) che si fanno ad uno tratto, per necessità dello assicurarsi, e di poi non vi si insiste drento ma si convertiscono in più utilità de’ sudditi che si può.
  Bron: Il Principe VIII
  Machiavelli
  Florentijns staatsfilosoof (1469 - 1527)
  - +
  +9
 • Montesquieu Een staat door wapengeweld gesticht, moet zich door wapengeweld handhaven.
  Origineel: Un empire fondé par les armes a besoin de se soutenir par les armes.
  Bron: Considérations sur les causes de la grandeur des Romains et de leur décadence (1734) Ch.18
  Montesquieu
  Frans filosoof (1689 - 1755)
  - +
  +7
 • Napoleon Bonaparte Het is gemakkelijker wetten te maken dan ze te handhaven.
  Origineel: Il est plus facile de faire des lois que de les exécuter.
  Bron: Les maximes et pensées
  Napoleon Bonaparte
  Frans staatsman en keizer (1769 - 1821)
  - +
  +7
 • Oscar Wilde God schenk me de rust om te accepteren dat mensen onwetend zijn, de moed om de wet te handhaven als ik vijandig ben, en de wijsheid om te beseffen dat moord illegaal is.
  Origineel: God grant me the serenity to accept that people are ignorant, the courage to uphold the law when I'm hostile, en the wisdom to realize that murder is illegal.
  Oscar Wilde
  Iers schrijver (1854 - 1900)
  - +
  +4
 • Machiavelli Veel machthebbers hebben zich door middel van hun wreedheden zelfs in tijden van vrede niet weten te handhaven, om dan nog maar niet te spreken over tijden van oorlog wanneer álles op losse schroeven staat.
  Bron: Il Principe VIII
  Machiavelli
  Florentijns staatsfilosoof (1469 - 1527)
  - +
  +4
De beste handhaven citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.