Citaten met herscheppen

 • Slechts dit wordt de goden ontzegd: de macht om het verleden te herscheppen.
 • Het zijn onze verhalen die ons herscheppen wanneer we worden verscheurd, gekwetst, of zelfs vernietigd. Het is de verhalenverteller, de droommaker, de mythe-maker, die onze feniks is, die ons op ons best en op ons meest creatieve manier vertegenwoordigt.
 • De grootheid van de mens ligt niet in zijn mogelijkheid de wereld te herscheppen, dat is de mythe van het atoomtijdperk, als wel in het herscheppen van onszelf.

Citaten 1 t/m 3 van 3.

 • Aristoteles Slechts dit wordt de goden ontzegd: de macht om het verleden te herscheppen.
  Aristoteles
  Grieks filosoof 384 v.C. - 322 v.C.
  - +
  +44
 • Mahatma Gandhi De grootheid van de mens ligt niet in zijn mogelijkheid de wereld te herscheppen, dat is de mythe van het atoomtijdperk, als wel in het herscheppen van onszelf.
  Mahatma Gandhi
  Indiaas politicus 1869-1948
  - +
  +11
 • Doris Lessing Het zijn onze verhalen die ons herscheppen wanneer we worden verscheurd, gekwetst, of zelfs vernietigd. Het is de verhalenverteller, de droommaker, de mythe-maker, die onze feniks is, die ons op ons best en op ons meest creatieve manier vertegenwoordigt.
  Origineel: It is our stories that will recreate us, when we are torn, hurt, even destroyed. It is the storyteller, the dream-maker, the myth-maker, that is our phoenix, that represents us at our best, and at our most creative.
  Bron: The Guardian 08-12-2007, Interview. Voor de volledige tekst zie: www.theguardian.com
  Doris Lessing
  Brits schrijfster en Nobelprijswinnaar literatuur (2007) 1919-2013
  - +
  +1
De beste herscheppen citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: